Internet gids voor reizen

Réunion
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Réunion > Actualiteit, pers en media

Dagelijkse locale pers (0/3)
Andere info on line (internationale bronnen) (0/18)
Radio en televisie (0/5)

September 2018 - Réunion: Nieuwe uitbarsting van de Piton de la Fournaise.

De Piton de la Fournaise, een vulkaan gelegen op het eiland Reunion in de Indische Oceaan, barstte voor de vierde keer dit jaar. De uitbarsting begon op 15 september en eindigde op 1 november.

De vorige uitbarstingen vonden plaats in april en juli. Er waren 15 uitbarstingen in de laatste 10 jaar. De huidige uitbarsting bedreigt geen bevolkt gebied. De uitbarstingen van de Piton de la Fournaise, die onder hoge bewaking wordt geplaatst, trekken vaak veel inwoners en toeristen aan, die de show komen bewonderen.

April 2018 - Réunion: Uitbarsting van de Piton de la Fournaise.

Op het eiland Réunion brak de vulkaan Piton de la Fournaise op 27 april uit. Half mei ging de uitbarsting van de vulkaan door, maar vond grotendeels plaats in tunnels. Een eerdere uitbarsting die op 3 april plaatsvond, duurde slechts een paar uur. In de afgelopen tien jaar is de vulkaan ongeveer vijftien keer uitgebarsten.

31 januari 2017: Réunion - Uitbarsting van de Piton de la fournaise.

De Piton de la fournaise kwam tot uitbarsting op 31 januari. De uitbarsting duurde enkele dagen. De eerdere uitbarsting dateert uit 11 september 2016 en duurde een week.

Oktober 2016: Reunion Eiland - Goedkope vluchten vanaf Parijs.

French Blue, de nieuwe Franse luchtvaartmaatschappij die goedkope langeafstandsvluchten aanbiedt, zal lijnvluchten tussen Parijs en Saint-Denis (Reunion Eiland) tegen concurrerende prijzen met ingang van 16 juni 2017 uitvoeren. French Blue, door Dubreuil groep opgericht, begon met vluchten naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek in medio september 2016. De tarieven voor vluchten naar Reunion beginnen vanaf 598 euro voor een heen-en terugreis met ingecheckte bagage, maaltijden en keuze van zitplaatsen en vanaf 498 euro zonder deze opties.

De komst van een lagekostenluchtvaartmaatschappij op deze route kan hopelijk luchtvaarttarieven naar Reunion Eiland verminderen. Dit eiland in de Indische Oceaan is een droombestemming voor trekking en alle andere outdoor activiteiten, terwijl het nabijgelegen Mauritius Eiland ideaal voor een strandvakantie is.

11 september 2016: Réunion - Uitbarsting van de Piton de la Fournaise.

Op 11 september kwam de Piton de la Fournaise tot uitbarsting voor de tweede keer dit jaar. De lava stroomt op de noordelijke flank van de vulkaan en bedreigt de bevolking niet. De vorige uitbarsting dateert uit mei 2016.

17 februari 2016: Réunion Eiland - stijgende prijzen van vluchten naar Frankrijk.

Drie luchtvaartmaatschappijen (Air France, Air Austral en Corsair) die vluchten tussen het eiland Réunion en Parijs bieden, hebben hun prijzen met  € 20 (in het laagseizoen) en € 30 (in hoogseizoen) verhoogd. De Franse regering die een ongeoorloofde overeenkomst van de drie luchtvaartmaatschappijen vermoedt, zal uitleg vragen. Air France heeft al de verhoging door de vraag en het aanbod verklaard.


 

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Réunion : Actualiteit, pers en media