Internet gids voor reizen

Madagaskar
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Madagaskar > Actualiteit, pers en media

Dagelijkse locale pers (0/7)
Andere info on line (internationale bronnen) (0/20)
Radio en televisie (0/1)

Jongste nieuws

Maart 2017: Madagaskar - Partnerschap tussen Air Austral en Air Madagascar

In het kader van de gedeeltelijke privatisering van Air Madagascar bevelen de beheerders van Air Madagascar dat Air Austral, de luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in La Réunion, een belang van 49% in Air Madagascar neemt. Na goedkeuring van de regering van Madagaskar kan het akkoord van partnerschap in mei 2017 worden ondertekend.

Air Madagascar bedient momenteel Parijs en Marseille in Frankrijk en Guangzhou in China, vijf regionale bestemmingen (Réunion, Mauritius, Comoren, Mayotte en Seychellen) en een dozijn bestemmingen op het eiland.

Januari 2017: Madagaskar
 - Kleine vermindering van de visumtarieven.

In 2017 zijn de visumkosten om Madagaskar te bezoeken met € 4 of € 8 verlaagd. Ze zijn vastgesteld op € 27 voor een verblijf van tot en met 30 dagen en € 33 voor een verblijf van 31 tot en met 60 dagen € 46 voor een verblijf van 61 tot en met 90 dagen.

1 december 2016:
Madagaskar
 - Luchthavenbelasting.

Een nieuwe belasting op vluchten vanaf een luchthaven op Madagaskar wordt sinds 1 december 2016 geheven. Het bedraagt 38 euro voor internationale vluchten en 20 euro voor binnenlandse vluchten. De belasting zal in het vliegticket opgenomen worden. De opbrengsten zijn bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van luchthavenfaciliteiten. De belasting is sterk bekritiseerd. Volgens sommige bronnen zou ze tijdelijk zonder verdere uitleg geschorst worden.

Februari 2016: Madagaskar: Kosten van het visum.

De kosten van de visa voor korte termijnen (niet meer dan 3 maanden) worden als volgt vastgelegd: 31 euro voor een verblijf tot 30 dagen, 39 euro voor een verblijf van 31 tot en met 60 dagen en 54 euro voor een periode van 60 tot 90 dagen. Dit visum geldt voor toeristische reizen, zakenreizen en andere korte verblijven. Het kan bij de lokale ambassade van Madagaskar of, als er aan alle voorwaarden wordt voldaan, bij aankomst op de luchthaven in Madagaskar verkregen worden.

De sollicitant moet het aanvraagformulier invullen en ondertekenen, de kopie van het retourticket of een attestatie van een reisbureau evenals 2 foto's bijvoegen, zijn paspoort hebben en de kosten betalen.

Madagaskar stelt ook een visum voor lange verblijven (58 euro) o.a. voor expats, investeerders en gepensioneerden, een hoffelijkheidvisum voor diplomaten en een speciaal visum voor filmschieten voor.

Juli 2015: Madagaskar - Herstel van de visumkosten.

De regering van Madagaskar is van plan om de betaling van het visum te herstellen. Sinds 2009 was het visum was kosteloos voor een verblijf tot 30 dagen. Het zal € 16.50 voor één maand en € 27,50 voor twee maanden kosten.


 

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Madagaskar : Actualiteit, pers en media