Internet gids voor reizen

Frankrijk
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Frankrijk > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

15 december 2016: Frankrijk - Opening van Lascaux 4

Na een aantal jaren van voorbereiding opende het Internationale Centrum voor Grotschildering, beter als Lascaux 4 bekend, de deuren voor het publiek medio december 2016 in Montignac, Dordogne. Het is een prachtige identieke reproductie van alle versierde delen van de grot van Lascaux. Bij Lascaux 4 kunt u niet allen de replica van de originele grot bezoeken, maar ook de rol van Lascaux in de grotschilderkunst en haar relatie tot de hedendaagse kunst te begrijpen.

Lascaux 2, een oudere reproductie die uit 1983 stamt, is 4 maanden per jaar als gevolg van onderhoud en restauratie gesloten. Ze zal op 1 april 2017 heropenen.

December 2016: Europa - Thalys.

Vanaf 13 december biedt Thalys geweldige tarieven voor "mini-groepen", dat wil zeggen de groepen van 3 tot en met 5 volwassenen. Dit speciaal tarief is geldig voor reizen in tweede klasse (Comfort 2) tussen Frankrijk, België, Duitsland of Nederland. Deze aanbieding wordt toegevoegd aan het voordelige tarief voor groepen van 10 personen of meer en andere preferentiële aanbiedingen zoals de goedkope aanbieding IZY tussen Parijs en Brussel en het nieuwe aanbod voor kinderen die jonger dan 12 jaar zijn. In 2015 had Thalys al gestart met een TickUp tarief voor reizigers die erin toestemmen, op de route Parijs-Brussel een groep van 4 personen te vormen.

14 juli 2016: Frankrijk - Aanslag in Nice

Op 14 juli reed een vrachtwagen op de mensen in, die op de "Promenade des Anglais" in Nice na het vuurwerk van de Franse nationale feestdag wandelden. Er zijn ten minste 84 doden en vele gewonden, onder wie 20 in een zeer kritieke toestand.

12 april 2016: Frankrijk - Jeugdkaart van Hop Air France.

Hop!, de dochteronderneming van Air France voor korte en middellange vluchten, lanceert een jeugdkaart, Deze Kaart biedt tot 30% korting op meer dan 100 lijnen en vergemakkelijkt de wijziging of de intrekking van het vliegticket. De kaart kost €49 (€ 39 tot en met 19 april) elk jaar.

1 maart 2016: Frankrijk/België - Goedkope hogesnelheidstrein tussen Parijs en Brussel.

Vanaf 3 april 2016 start Thalys met dagelijkse goedkope hogesnelheidstreinen tussen Parijs en Brussel met budgetmerk Izy. Het normale tarief varieert van € 19 tot € 59. Een tiental tickets zonder gegarandeerde zitplaats worden tegen slechts € 10 verkocht. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen ook tegen € 10. Treinkaartjes zijn te koop vanaf 2 maanden voor vertrek. Twee tot drie ritten heen en terug worden per dag gemaakt.

Maar, de reistijd (gemiddeld 2 h 15) ongeveer 55 minuten langer dan die van de klassieke Thalys. De geleverde diensten zijn ook beperkt: geen barrijtuig en beperkte toegelaten bagage (één handbagage en één cabinebagage). Extra diensten (stoel XL, extra bagage, informatie per SMS) zijn te betalen. Daarnaast worden tickets alleen via het internet verkocht. Ze zijn niet omruilbaar of terugbetaalbaar.

Het door Izy gevolgde economisch model is dus vergelijkbaar met deze van de goedkope luchtvaartmaatschappijen. Het project heeft tot doel om te concurreren met zeer goedkoop busvervoer dat zich met succes in dit deel van Europa ontwikkelde. Het is ook vergelijkbaar met de goedkope hogesnelheidstreinen die SNCF sinds 2013 in Frankrijk onder het merk Ouigo in het werk gesteld heeft.

13 november 2015: Frankrijk - Verschrikkelijke terroristische aanslagen in Parijs.

Verschillende terroristische aanslagen, die door de Islamitische Staat opgeëist worden, hebben 129 mensen in Parijs op vrijdagavond het leven gekost en meer dan 300 verwond. De Franse regering heeft de heeft de noodtoestand in het hele land uitgeroepen en een driedaagse rouw afgekondigd. De noodtoestand wordt daarna voor 3 maanden verlengd. De autoriteiten mogen onder meer een avondklok invoeren, de voorlopige sluiting van bepaalde plaatsen beslissen, of openbare bijeenkomsten om veiligheidsredenen verbieden.


 

Links in andere talen

    
(29)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Frankrijk : Actualiteit, pers en media, Frankrijk kranten, Frankrijk gids voor reizen en toerisme