Internet gids voor reizen

BelgiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

BelgiŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Begin April 2016: Heropening van de Brussel-Nationale Luchthaven.

De Brussel-Nationale Luchthaven zal de deuren op zondag 3 April 2016 heropenen met een capaciteit teruggebracht tot slechts 20%. Ondertussen worden de geplande vluchten geannuleerd of naar een regionale luchthaven verplaatst.

De europese vluchten van Brussels Airlines die niet geannuleerd zijn worden bedient van/naar de luchthaven van Luik of de luchthaven van Deurne/Antwerpen (in beide gevallen met mogelijkheid van een gratis busdienst vanuit/naar Brussel centrum). De internationale vluchten van Brussels Airlines van/naar Afrika of Amerika worden bedient van/naar Zurich of Frankfurt met verbindingen van/naar Deurne of Luik.

De vluchten van Thomas Cook gebeuren van/naar de luchthaven van Luik (met busdienst tussen de luchthaven van Luik en Heverlee). De vluchten van Jetair vinden vooral van/naar de luchthaven van Oostende plaats (met busdienst tussen Oostende en Heysel). De vluchten van Aegean, Easyjet en Vueling die niet geannuleerd zijn worden bedient van/naar de luchthaven van Rijsel (die van Vueling op 24 maart van/naar de luchthaven van Luik).

Voor de andere luchtvaartmaatschappijen kunnen de passagiers van de geannuleerde vluchten kosteloos hun reisdatum of hun bestemming wijzigen. Maar, sommige luchtvaartmaatschappijen met inbegrip van Lufthansa, El Al, Air Italia en British Airways stellen en paar vluchten van/naar de luchthaven van Luik voor. 

De treinen met Air France vluchtnummer rijden van en naar Brussel-Zuid treinstation zoals gewoonlijk. De luchthaven van Charleroi (Brussels South) die voornamelijk door vluchten van Ryanair, Wizz, Jetair en Pegasus bedient wordt werkt zoals gewoonlijk. De geplande vluchten van Ryanair van/naar de Brussel-Nationale Luchthaven en deze van Air Arabia worden naar Charleroi verplaatst.

Op alle luchthavens worden de veiligheidsmaatregelen versterkt en nemen meer tijd in beslag. Wanneer de Brussel-Nationale Luchthaven opnieuw haar deuren openen zal, zal alle reguliere vluchten niet op de eerste dag hervatten. In feite zullen slechts drie vluchten van Brussels Airlines op 3 april vanuit Brussels Airport vertrekken. Het aantal vluchten zal geleidelijk de volgende dagen verhogen. Jetair heeft zijn activiteiten naar Oostende verplaatst tot 10 april, Thomas Cook naar Luik tot 11 april, en Ryanair naar Charleroi tot 7 april.

22 maart 2016: Belg - Dodelijke terreuraanslagen in Brussel.

Vanmorgen werden twee door Daesh opgeëiste bomaanslagen in Brussel gepleegd: de eerste gebeurde in de Brussel-Nationale Luchthaven, de tweede in het metrostation van Maelbeek dat bij de wijk van de Europese instellingen ligt.

Een eerste beoordeling meldt 31 doden en meer dan 300 gewonden. Het dreigingsniveau is opgeschaald van 3 naar 4, het hoogste niveau en werd tot het hele land uitgebreid. De Brussel-Nationale Luchthaven is voor de hele dag volledig gesloten en zal waarschijnlijk een paar dagen gesloten blijven.

1 maart 2016: Frankrijk/België - Goedkope hogesnelheidstrein tussen Parijs en Brussel.

Vanaf 3 april 2016 start Thalys met dagelijkse goedkope hogesnelheidstreinen tussen Parijs en Brussel met budgetmerk Izy. Het normale tarief varieert van € 19 tot € 59. Een tiental tickets zonder gegarandeerde zitplaats worden tegen slechts € 10 verkocht. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen ook tegen € 10. Treinkaartjes zijn te koop vanaf 2 maanden voor vertrek. Twee tot drie ritten heen en terug worden per dag gemaakt.

Maar, de reistijd (gemiddeld 2 h 15) ongeveer 55 minuten langer dan die van de klassieke Thalys. De geleverde diensten zijn ook beperkt: geen barrijtuig en beperkte toegelaten bagage (één handbagage en één cabinebagage). Extra diensten (stoel XL, extra bagage, informatie per SMS) zijn te betalen. Daarnaast worden tickets alleen via het internet verkocht. Ze zijn niet omruilbaar of terugbetaalbaar.

Het door Izy gevolgde economisch model is dus vergelijkbaar met deze van de goedkope luchtvaartmaatschappijen. Het project heeft tot doel om te concurreren met zeer goedkoop busvervoer dat zich met succes in dit deel van Europa ontwikkelde. Het is ook vergelijkbaar met de goedkope hogesnelheidstreinen die SNCF sinds 2013 in Frankrijk onder het merk Ouigo in het werk gesteld heeft.


 

Links

de morgen
de standaard
de tijd
gazet van antwerpen
het belang van limburg
het laatste nieuws
het nieuwsblad
het volk
humo
krant van west-vlaanderen
knack
trends
vrt (tv)
vtm (tv)
belga (press agency)
KrantenKoppen
krantenkoppen.eu is een nieuws-zoekmachine: op krantenkoppen.eu kunt u zoeken naar voornamelijk nederlandstalige nieuwsberichten.

Links in andere talen

            
(1)(8)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

BelgiŽ : Actualiteit, pers en media, BelgiŽ kranten, BelgiŽ gids voor reizen en toerisme