Internet gids voor reizen

Duitsland
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Duitsland > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Augustus 2017 - Europa: Onrust in de luchtvaartmarkt.

Air Berlin, de zevende grootste luchtvaartmaatschappij in Europa, is failliet, nadat haar voornaamste aandeelhouder Etihad Airways haar financiële steun opgeschort heeft. Air Berlin ontving een lening van de Duitse regering voor drie maanden zodat haar vluchten niet in het hoogseizoen zullen worden onderbroken.

Lufthansa, Eurowings en Condor willen verschillende activa en routes van Air Berlin overnemen, wat niet Ryanair en Easyjet bevalt, die ook op zoek naar grotere marktaandelen in Duitsland zijn.

Ondertussen lanceren de lagekostenluchtvaartmaatschappijen Norwegian, Wow Air en Eurowings nieuwe goedkope langeafstandsvluchten (voornamelijk trans-Atlantische vluchten) en bieden ze verbindingen tussen korte/middellange vluchten en langeafstandsvluchten. Lees meer.

20 december 2016: Duitsland - Terreuraanslag in Berlijn.

Op 20 december is een vrachtwagen op een menigte bij de kerstmarkt op Breitscheidplatz in Berlin ingereden. Er zijn 12 doden en tientallen gewonden.

December 2016: Europa - Thalys.

Vanaf 13 december biedt Thalys geweldige tarieven voor "mini-groepen", dat wil zeggen de groepen van 3 tot en met 5 volwassenen. Dit speciaal tarief is geldig voor reizen in tweede klasse (Comfort 2) tussen Frankrijk, België, Duitsland of Nederland. Deze aanbieding wordt toegevoegd aan het voordelige tarief voor groepen van 10 personen of meer en andere preferentiële aanbiedingen zoals de goedkope aanbieding IZY tussen Parijs en Brussel en het nieuwe aanbod voor kinderen die jonger dan 12 jaar zijn. In 2015 had Thalys al gestart met een TickUp tarief voor reizigers die erin toestemmen, op de route Parijs-Brussel een groep van 4 personen te vormen.

December 2016: Duitsland - Tolheffing op de Duitse snelwegen.

Met de toestemming van de Europese Commissie is Duitsland van plan om eind 2017 een jaarlijkse belasting op het gebruik van personenauto’s op de snelwegen te heffen. De hoogte van de tol wordt afhankelijk van de categorie van de auto en de mate van vervuiling. De tol kan maximaal 130 euro/1 jaar bereiken. Een vignet zal ook voor een korte periode van tijd (10 dagen of 2 maanden) beschikbaar zijn. Voor de buitenlandse automobilisten is de tol alleen van toepassing op het gebruik van de Duitse snelwegen.

Juli 2016: Europa - Flixbus koopt het Europese netwerk van Megabus.

Het Duitse busbedrijf Flixbus heeft alle activiteiten van zijn concurrent Megabus in continentaal Europa (Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Italië, Duitsland) en zijn busverbindingen naar en uit het Verenigd Koninkrijk gekocht. Flixbus wordt dan de belangrijkste aanbieder van intercitybussen in Europa. Flixbus heeft 20 miljoen passagiers in 2015 vervoerd en bedient nu 900 bestemmingen.

Megabus, een dochteronderneming van de Britse groep Stagecoach, behoudt haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. In Frankrijk wordt de markt door drie bedrijven verdeeld: Ouibus, Flixbus en Isilines. Ouibus, een dochteronderneming van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF, heeft onlangs een partnerschapsovereenkomst gesloten met Starshipper, die verschillende onafhankelijke busbedrijven verenigt.

Als gevolg van de prijzenoorlog ervaren verschillende busbedrijven verliezen. Om die reden trokken verscheidene partners zich onlangs uit het netwerk van Flixbus in Duitsland terug

28 april 2016: Duitsland - Beperkingen op het verhuren van woningen voor een korte termijn.

Vanaf 1 mei 2016 moeten de bewoners in Berlijn een vergunning van het stadsbestuur krijgen als ze hun appartement of hun huis voor een kort verblijf (bijvoorbeeld via de website Airbnb) willen verhuren. Bij Airbnb die veel rekeningen voor Berlijn al geschrapt heeft, vindt men nog vooral aanbiedingen voor kamers of delen van huizen. Airbnb en dergelijke sites moeten de gegevens betreffende de aanbieders aan het stadsbestuur mededelen.

Met deze maatregel willen de lokale autoriteiten het gebrek aan woningen en de oneerlijke concurrentie met hotels in Berlijn verlichten. Andere belangrijke toeristische steden hebben dezelfde problemen. In Parijs mogen de eigenaars hun appartementen voor maximaal vier maanden per jaar verhuren als het om hun hoofdverblijfplaats gaat. Sinds 1 oktober 2015 moet Airbnb ook de toeristenbelasting bij de betokken verhuurders in opdracht van de stad Parijs heffen.

21 maart 2016: Duitsland - Hogesnelheidstreinen van en naar Parijs.

De Franse hogesnelheidstrein Thalys, die, onder de naam van de Rhein-Ruhr-Express, al Parijs met de Duitse steden Aken, Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Essen via Brussel en Luik verbindt, dient nu ook de stad Dortmund. Er zijn 3 dagelijkse heen-en terugreizen voor Dortmund en 5 voor Aken en Keulen. De reis naar Dortmund duurt 4h41 vanuit Parijs en 3h08 vanuit Brussel.

November 2015: Duitsland - Lufthansa, nieuwe projecten en staking.

-- Begin november heeft Lufthansa aangekondigd dat de middellangeafstandsvluchten van Germanwings (haar dochtermaatschappij waarvan een vliegtuig in de Alpen in maart neergestort is) door de andere dochteronderneming Eurowings zullen worden overgenomen en dat Eurowings ook langeafstandsvluchten (o.a. vluchten vanaf Keulen naar Dubai, Thailand, Florida en Mauritius) zal beginnen.
-- Lufthansa heeft besloten, haar belang van dertien procent in het kapitaal van de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair te verkopen. De Luxemburgse staat zal de aandelen kopen.
-- Medio november 2015 heeft een staking van de bedienden van Lufthansa gedwongen, de Duitse luchtvaartmaatschappij dagelijks honderden vluchten te annuleren. De staking is voor een hele week gepland.


 

Links in andere talen

    
(22)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Duitsland : Actualiteit, pers en media, Duitsland kranten, Duitsland gids voor reizen en toerisme