Internet gids voor reizen

Verenigd Koninkrijk
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Verenigd Koninkrijk > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

September 2017 - Trans-Atlantische vluchten: Partnerschap van Easyjet met Norwegian en Westjet.

De Britse goedkope luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft partnerschapsovereenkomsten met Norwegian en Westjet gesloten om hun passagiers in staat te stellen, een goedkope korte of middellange (bijvoorbeeld in Europa) vlucht van een luchtvaartmaatschappij met een goedkope lange (bijv. Trans-Atlantische) vlucht van het partnerbedrijf te combineren. Easyjet gaat dus de luchtvaartmaatschappij Ryanair vooraf, die ook dergelijke partnerschappen wil aangaan.
 
Zie het spannende verhaal van de huidige goedkope trans-Atlantische vluchten.

Juni 2017 - Vliegtickets: Extra kosten bij het boeken van een vlucht bij een reisbureau.

De IAG groep, die uit British Airways, Vueling en Iberia bestaat, heeft aangekondigd dat een GDS-toeslag van € 9.50 (£ 8) vanaf 1 november 2017 op elk vliegticket zal worden geheven, dat bij een online of fysiek reisbureau gekocht werd. Alleen vluchten die rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij verkocht worden, zijn vrijgesteld van de toeslag. Een GDS systeem maakt het mogelijk voor reisagentschappen om de vluchten te vergelijken en boeken.

IAG volgt het voorbeeld van Lufthansa en haar dochterondernemingen (Brussels Airlines, Swiss International Airlines en Austrian Airlines) die een toeslag van € 16 op elk vliegticket geboekt via een derde partij sinds september 2015 toepassen. Sinds 13 april 2017 heft Ukraine International Airlines ook een toeslag van € 8,4 op elke verkoop door een reisbureau.

Maart 2017: Verenigd Koninkrijk 
- Nieuwe lagekostenluchtvaartmaatschappij.

De IAGroup, die eigenaar van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling is, kondigt de oprichting van Level, een lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Barcelona en gespecialiseerd in langeafstandsvluchten aan. Vanaf juni 2017 zal Level goedkope vluchten naar vier transatlantische bestemmingen bieden en later meer langeafstandsvluchten ontwikkelen.

De reden voor dit project is de toenemende concurrentie van Norwegian en de luchtvaartmaatschappijen van de Golf. Verschillende andere Europese luchtvaartmaatschappijen volgen een soortgelijke strategie. Lees ons artikel "Low-cost langeafstandsvluchten"  (op het Engels) om meer over deze belangrijke verandering van de luchtvaartmarkt te weten.

4 augustus 2016: Verenigd Koninkrijk - De hoogste nauwe uitkijktoren in de wereld in Brighton.

i360 British Airways, een bewegende uitkijktoren, opent de deuren vanaf vandaag aan de kust van Brighton. Het is de nauwste hoge toren in de wereld. Een 180 m² grote glazen capsule, die voor 200 passagiers geschikt is, kan naar boven en beneden langs een 160 m hoge mast, die een diameter van alleen vier meter heeft. Ze biedt 360 graden uitzicht op het achterland, de witte kliffen en het Kanaal tot 40 km. Ze bevat een restaurant en winkels. i360 werd door de architecten Marks Barfield, de ontwerper van de beroemde London Eye, ontworpen.

Ter vergelijking heeft de toren Euromast in Rotterdam een diameter van bijna 10 meter en een hoogte van 184 meter. Zijn restaurant ligt op een hoogte van 92 m. De glazen lift van het bovenste deel van de Euromast is veel kleiner dan de capsule van i360.

Juli 2016: Verenigd Koninkrijk - Londense nachtmetro.

De nachtmetro, die in Londen eerst voor 2015 geplant werd, zal eindelijk op 19 augustus 2016 in dienst treden. De lijnen Victoria en Central zullen dan een 24-uurs service op vrijdag en zaterdag bieden. Op de andere lijnen (Jubilee, Piccadilly en, voor het meeste deel, Northern Line) zal de metro ook 's nachts vanaf november 2016 rijden.

Juli 2016: Verenigd Koninkrijk - Nieuwe beveiligingsgebied bij de luchthaven Londen Gatwick.

De zone van de veiligheidscontroles in het North Terminal van de luchthaven Londen Gatwick werd gemoderniseerd om de duur van deze veiligheidscontroles te halveren. Thans kunnen 5.000 passagiers per uur in deze terminal gecontroleerd worden.

16 juni 2016: Verenigd Koninkrijk - Nieuwe vleugel van Tate Modern London.

Een nieuwe vleugel, Switch House, wordt aan het beroemde Londense Tate Modern Museum toegevoegd. Het gaat om een onregelmatig gevormde toren van 10 verdiepingen. De eerste verdieping herbergt cafes en winkels. Vloeren, 2, 3 en 4 zijn nieuwe tentoonstellingszalen. Vloeren 5 en 6 zijn aan bepaalde projecten van kunstenaars ofwel aan uitwisselingen en debatten gewijd. Vloeren, 7, 8 en 9 zijn voor de administratie en een nieuw restaurant gereserveerd. De tiende verdieping biedt een adembenemend uitzicht van Londen. Een brug verbindt het oude en het nieuwe gebouw.

Naast de toename (+ 60%) van de tentoonstellingsoppervlakte is de hele presentatie van de kunstwerken sterk veranderd. De kunstenaars van buiten Europa en Noord-Amerika hebben een veel groter deel genomen. In het museum vindt u nu 800 werken van 300 kunstenaars uit 50 landen. Met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar is Tate Modern in Londen het meest bezochte museum voor moderne kunst in de wereld.

17 mei 2016: Verenigd Koninkrijk - 's werelds grootste selfservice bagagedrop-off faciliteit in de Luchthaven Londen Gatwick.

Vandaag treed de grootste selfservice bagagedrop-off faciliteit ter wereld in dienst in de Noord-terminal van de Luchthaven Londen Gatwick. Reizigers die online ingecheckt hebben, kunnen hun bagagelabel in de luchthaven afdrukken en op hun tas aanhangen en vervolgens rechtstreeks hun bagage bij een van de 48 selfservice kiosken van de terminal inleveren. De zone strekt zich over meer dan 5.000 m² uit en is ontworpen om wachtrijen te vermijden. Met deze faciliteit kunnen passagiers van Easyjet hun tas in minder dan twee minuten inleveren. Voor andere luchtvaartmaatschappijen vindt deze verandering in januari volgend jaar plaats.

15 februari 2016: Verenigd Koninkrijk - Promotiecampagne van het Britse verkeersbureau. 

Een promotiecampagne van het Britse verkeersbureau VisitBritain legt de nadruk op de diversiteit van de onvergetelijke momenten die de toeristen door het bezoeken van de bezienswaardigheden in het Verenigd Koninkrijk ervaren kunnen. Bijvoorbeeld, England van de ene kust naar de andere langs de muur van Hadrianus (een trek van 135 km) doorlopen, op het eiland Skye (het vierde beste eiland ter wereld volgens National Geographic) in Schotland skateboarden, de pub Sherlock Holmes in Londen bezoeken of de autorally van Cambria (een van de moeilijkste van zijn soort) in Wales bijwonen. 

De campagne is specifiek gericht op toeristen uit de Verenigde Staten (3 miljoen in het Verenigd Koninkrijk in 2014), Frankrijk (4,1 miljoen), Duitsland (3,2 miljoen) en de Brazilië (ongeveer 300.000). Op de meertalige website (en.omgb.com) die aan deze campagne gewijd is kunt u aan een wedstrijd deelnemen om een reis naar Edinburgh te winnen. 


 

Links in andere talen

    
(14)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Verenigd Koninkrijk : Actualiteit, pers en media, Verenigd Koninkrijk kranten, Verenigd Koninkrijk gids voor reizen en toerisme