Internet gids voor reizen

IJsland
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

IJsland > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Juli 2017 - IJsland: de IJslandse Eed.

In de afgelopen jaren was IJsland met een aanhoudende groei van de buitenlandse bezoekers geconfronteerd nadat het land een ernstige financiële crisis tussen 2008 en 2010 en vervolgens de dramatische gevolgen van uitbarstingen van de vulkaan Eyjafjallajökull in 2010 geleden heeft. Tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar zijn de buitenlandse bezoekers naar IJsland met 33% gestegen t.o.v. de overeenstemmende periode van het voorgaande jaar. Voor het hele jaar 2017 zouden ze 1,8 miljoen (tegenover 489.000 in 2010) bereiken, dat is 5 keer de lokale bevolking (340.000 inwoners).

Om de nadelen van een dergelijke toename voor de lokale bewolking te verminderen stelt IJsland toeristen voor, om online een "IJslandse Eed" te ondertekenen, waarbij ze zich ertoe verplichten, zich op een ethische en verantwoordelijke wijze tijdens hun verblijf in IJsland te gedragen. Deze eed verklaart, bijvoorbeeld, dat "wanneer ik nieuwe plaatsen ontdek, laat ik ze zoals ik ze gevonden heb".

Medio augustus 2017 hadden 26581 toeristen deze IJslandse eed ondertekend.

Maart 2017: IJsland - Sterke groei van het toerisme.

Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal buitenlandse bezoekers in IJsland toegenomen met 59% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Voor het hele jaar zou het 2,4 miljoen bereiken: dat is 7 keer de lokale bevolking. Deze ontwikkeling is zeker zeer gunstig voor de economische groei van het land. In Reykjavik bijvoorbeeld is de werkloosheid, die na de recente financiële crisis tot 10% gestegen was, tot 3% gedaald.

Maar een dergelijke concentratie van buitenlandse toeristen is niet zonder overlast voor de lokale bevolking. Zo worden de beschikbare woningen aangeboden via Airbnb aan buitenlandse toeristen in plaats van de jonge lokale huishoudens, wat ze uit de steden terugstoot. Het grote aantal van autoverhuren vormen files. Zelfs toeristen beginnen te klagen dat ze in IJsland te veel zijn.


Links in andere talen

    
(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

IJsland : Actualiteit, pers en media, IJsland kranten, IJsland gids voor reizen en toerisme