Internet gids voor reizen

Rusland
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Rusland > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

December 2017 - Rusland: geen visum vereist voor het FIFA wereldkampioenschap voetbal.

De voetballiefhebbers die naar Rusland willen reizen om de wedstrijden van het wereldkampioenschap 2018 bij te wonen, zijn van het Russische visum vrijgesteld op voorwaarde dat zij een FAN-ID, een geldig legitimatiebewijs evenals het ticket voor de wedstrijd (of een document om het te krijgen) hebben.

De FAN-ID is de kaart die de toeschouwers van de WK 2018 wedstrijden moeten hebben om toegang tot de stadions te krijgen. Om de FAN-ID te krijgen, moeten ze eerst een ticket voor het FIFA wereldkampioenschap kopen en dan zich op de officiële website www.fan-id.ru of in een FAN-ID distributiecentrum inschrijven.

Anders kunnen ze een toeristenvisum (of een privé-visum als ze vrienden of bloedverwanten in Rusland hebben) bij de consulaire diensten van Rusland in hun land of bij een door Rusland goedgekeurd visumcentrum aanvragen. Voorbeelden van visumcentra: VFS in Groot-Brittannië, VHS in verschillende Europese landen en ILS USA in de Verenigde Staten.

Om een toeristenvisum aan te vragen, moet u de reis met een door het Russische Ministerie van buitenlandse zaken goedgekeurd reisbureau geboekt hebben (een hotelreservering is niet genoeg) en uiteraard de visumkosten (€35 voor de Europese burgers en $160 voor de Amerikanen) betalen.

26 Oktober 2015: Rusland – Afsluiting van Transaero.

Vanwege zijn dramatische financiële situatie moest Transaero, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland, haar activiteiten stoppen. De vluchten die in de komende weken gepland waren worden meestal overgedragen aan Aeroflot.


 

Links in andere talen

    
(5)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Rusland : Actualiteit, pers en media, Rusland kranten, Rusland gids voor reizen en toerisme