Internet gids voor reizen

Spanje
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Spanje > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Juni 2017 - Vliegtickets: Extra kosten bij het boeken van een vlucht bij een reisbureau.

De IAG groep, die uit British Airways, Vueling en Iberia bestaat, heeft aangekondigd dat een GDS-toeslag van € 9.50 (£ 8) vanaf 1 november 2017 op elk vliegticket zal worden geheven, dat bij een online of fysiek reisbureau gekocht werd. Alleen vluchten die rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij verkocht worden, zijn vrijgesteld van de toeslag. Een GDS systeem maakt het mogelijk voor reisagentschappen om de vluchten te vergelijken en boeken.

IAG volgt het voorbeeld van Lufthansa en haar dochterondernemingen (Brussels Airlines, Swiss International Airlines en Austrian Airlines) die een toeslag van € 16 op elk vliegticket geboekt via een derde partij sinds september 2015 toepassen. Sinds 13 april 2017 heft Ukraine International Airlines ook een toeslag van € 8,4 op elke verkoop door een reisbureau.

Maart 2017:
Spanje - Nieuwe lagekostenluchtvaartmaatschappij.

De IAGroup, die eigenaar van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling is, kondigt de oprichting van Level, een lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Barcelona en gespecialiseerd in langeafstandsvluchten aan. Vanaf juni 2017 zal Level goedkope vluchten naar vier transatlantische bestemmingen bieden en later meer langeafstandsvluchten ontwikkelen.

De reden voor dit project is de toenemende concurrentie van Norwegian en de luchtvaartmaatschappijen van de Golf. Verschillende andere Europese luchtvaartmaatschappijen volgen een soortgelijke strategie. Lees ons artikel "Low-cost langeafstandsvluchten" om meer over deze belangrijke verandering van de luchtvaartmarkt te weten.

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016.

In 2016 verwelkomde Spanje 75 miljoen buitenlandse bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van 2015 -, waardoor Spanje het derde meest bezochte land ter wereld na Frankrijk en de Verenigde Staten is.

Met meer dan 4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2016 (+ 6% ten opzichte van 2015) heeft het toerisme in Cuba een nieuw record bereikt en kan nog verder in 2017 groeien. Bezoekers van Cuba komen voornamelijk uit Noord-Amerika (ofschoon meerdere wettelijke beperkingen in het Verenigde Staten nog niet verwijderd zijn) en Europa.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in het Midden-Oosten is het aantal buitenlandse bezoekers in Israël met 3,6% tot een record van 2,9 miljoen bezoekers in 2016 gestegen. De stijging heeft te maken met een toename en een herontwikkeling van het budget voor de promotie van het toerisme in Israël. Bezoekers van Israël komen vooral uit de Verenigde Staten, Rusland en West-Europa. Israël heeft ook getracht om toeristen uit India en China aan te trekken.

In 2016 bezochten 6,6 miljoen buitenlandse reizigers Brazilië. Dat is een stijging van 4,8% ten opzichte van 2015. De toename is voor een groot deel te wijten aan de Olympische en Paralympische Spelen die in Rio de Janeiro in 2016 plaatsvonden.

Met 9 miljoen buitenlandse bezoekers is het toerisme in India heeft met 11% in 2016 toegenomen. Deze stijging is veel sterker dan verwacht.

Mexico verwelkomde 35 miljoen buitenlandse bezoekers (waarvan 40% uit de Verenigde Staten) in 2016, een stijging van 9% ten opzichte van 2015.

In 2016 kreeg Japan een record aantal buitenlandse bezoekers: 24 miljoen (waarvan 11 miljoen uit China en Zuid-Korea), een stijging van 21% ten opzichte van 2015

Begin juli 2016: Spanje
 - Annulering van vluchten van Vueling.

Begin juli 2016 heeft de Spaanse lagekostenluchtvaartmaatschappij Vueling herhaaldelijk op het laatste moment verschillende lijnvluchten geannuleerd. Op 5 juli werden 65 vluchten afgeschaft, terwijl tientallen vluchten al op de vorige dagen ook afgeschaft werden. Gedurende de hele maand juni 2016 heeft Vueling 325 lijnvluchten geannuleerd.

Vueling schrijft de annuleringen toe aan verschillende stakingen, met inbegrip van de staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk. Nochtans schijnt het dat Vueling eigenlijk niet behoorlijk zijn expansie (+ 15% in een jaar) en in het bijzonder de enorme hoeveelheid reizigers naar Spanje dit jaar beheert.

Op 7 juli was de situatie weer normaal. Vueling neemt voor haar rekening 40% van het passagiersvervoer in de Luchthaven Barcelona-El Prat, die haar thuisbasis is.


 

Links in andere talen

        
(3)(13)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Spanje : Actualiteit, pers en media, Spanje kranten, Spanje gids voor reizen en toerisme