Internet gids voor reizen

ItaliŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

ItaliŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

September 2016: Italië - Tijdelijke sluiting van de luchthaven van Rome Ciampino.

Van 14 tot 29 oktober 2016 zal de luchthaven van Rome Ciampino gesloten worden om het renoveren van de landingsbanen. De luchthaven wordt door de low-cost maatschappijenlijst Ryanair en Wizz Air bediend. Tijdens de sluiting zal hun vluchten naar de terminal 2 van de luchthaven Rome Fiumicino omgeleid worden. De luchthaven Rome Ciampino ligt ten zuidoosten van de stad Rome en de luchthaven Fiumicino in het westen.

24 augustus 2016: Myanmar en Italië - Aardbevingen.

Een aardbeving van magnitude 6,8 vond in de centrale regio van Myanmar plaats en werd tot Bangladesh gevoeld. Minstens 4 mensen zijn om het leven gekomen. Ongeveer 200 oude pagodes werden voornamelijk in Bagan regio beschadigd. Bagan is een beroemde archeologische en toeristische site met meer dan 2.000 pagodes, tempels en andere gebouwen die tussen de 10e en 14e eeuw gebouwd werden. Op dezelfde dag waren er ongeveer 250 doden bij een aardbeving in de regio van Umbrië in Italië.

3 juli 2016: Italië - Restauratie van het Colosseum.

De restauratie van de gevel en de bogen van het Colosseum in Rome is voltooid. Alleen het interieur van het Colosseum moet nog gerenoveerd worden. Met 6,5 miljoen bezoekers per jaar is het Colosseum de meest bezochte toeristische attractie van Italië.

5 december 2015: Italië - Gerestaureerde villa's in Pompeï.

Op de archeologische site van Pompeï zijn zes gerestaureerde villa's voor het publiek heropend. Het huidige herstel van de archeologische site begon in 2013 na een jarenlange verwaarlozing. Het gaat verder dank zij de internationale hulp. Pompeï is de tweede meest bezochte toeristische plek in Italië na het Colosseum in Rome. 

3 december 2015: Italië - Spectaculaire uitbarsting van de Etna.

In Sicilië heeft de Etna deze week een van de zwaarste uitbarstingen van de laatste 20 jaar. De uitbarsting begon op 3 december 2015 en eindigde drie dagen later. De Etna (3.330 m) is de hoogste vulkaan in Europa.


 

Links in andere talen

                    
(1)(1)(1)(10)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

ItaliŽ : Actualiteit, pers en media, ItaliŽ kranten, ItaliŽ gids voor reizen en toerisme