Internet gids voor reizen

Turkije
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Turkije > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Oktober 2018 - Turkije: Einde van het visum bij aankomst.

Vanaf 28 oktober moeten toeristen die naar Turkije reizen het vereiste visum hetzij bij de Turkse ambassade of op de officiële Turkse e-visum website verkrijgen voordat ze naar Turkije vertrekken. Zij kunnen het niet meer verwerven bij aankomst in Turkije bij een e-visum kiosk of met smartphone in de Wi-Fi ruimten van de luchthaven.

September 2018 - Turkije: Aanstaande opening van de nieuwe luchthaven van Istanbul.

Op 31 oktober om middernacht zal de nieuwe luchthaven van Istanbul in werking treden en de luchthaven Istanboel Atatürk vervangen.

Gelegen aan de Europese kant van Istanbul op ongeveer 45 km afstand van luchthaven Atatürk heeft de nieuwe luchthaven zes landingsbanen en een totale capaciteit van 90.000.000 passagiers per jaar. Met een oppervlakte van 67,5 miljoen vierkante meter zou het de grootste luchthaven in Europa zijn. IST, de code van de luchthaven Ataturk tot het einde van oktober 2018, zal de code van de nieuwe luchthaven worden.

De nieuwe luchthaven zal met de stad van Istanboel door 180 buslijnen (15 vanuit het Europese deel, 3 vanuit de Aziatische kant) verbonden worden. Het heeft 40.000 parkeerplaatsen.

De eerste vluchten zullen door Turkish Airlines naar Ankara en, wat het internationale vluchten betreft, naar Noord-Cyprus en Azerbeidzjan uitgevoerd worden.

De bouw van de nieuwe luchthaven duurde drieënhalf jaar en zou 27 arbeiders (400 arbeiders volgens andere bronnen) gedood hebben. In een tweede fase van de bouw die naar verwachting in 2023 afgerond worden zal, moet de luchthaven in staat zijn om 150 tot 250 miljoen passagiers per jaar te verwelkomen en het zou met de metro (einde 2019) met de stad verbonden worden.

Eind augustus 2016: Turkije - Derde brug over de Straat van de Bosporus.

Een derde brug, de Yavuz Sultan Selim Brug, tussen de Aziatische en Europese delen van Istanbul werd op 26 augustus 2016 ingehuldigd. De brug omvat acht rijstroken en twee treinsporen. De auteurs zijn de Franse ingenieur Michel Virlogeux (auteur van het Viaduct van Millau) en de Zwitserse ingenieur Jean-François Klein.

15 juli 2016: Turkije - Mislukte staatsgreep.

Na de mislukte coup in Turkije werden duizenden rechters, politieagenten en militairen gearresteerd. Meer dan 20.000 leraren of ambtenaren zijn ontslagen of geschorst. De zuiveringen betreffen niet alleen de auteurs van de staatsgreep, maar ook de tegenstanders van President Erdogan en in het bijzonder de aanhangers van Fethullah Gülen, die momenteel in de Verenigde Staten woont. Gevreesd wordt dat Turkije op weg naar een totalitair regime is.

2 juli 2016: Turkije - Terroristische aanval op de luchthaven van Istanbul.

Een terroristische aanslag, toegeschreven aan Daesh, vond op zaterdag 2 juli op de internationale luchthaven van Istanbul Ataturk plaats. 45 mensen (inclusief 19 buitenlanders) zijn omgekomen en meer dan 200 werden gewond. Het is de vierde terroristische aanslag in Turkije en de derde in Istanbul sinds het begin van dit jaar. De Luchthaven Istanbul Atatürk hervat echter snel haar activiteiten.

Herhaaldelijke terroristische aanvallen hebben een slecht invloed gehad op de ontwikkeling van het toerisme in Turkije en in het bijzonder in de hoofdstad Istanbul. De Turkse badplaatsen zijn minder zwaar getroffen. 

Begin juni 2016: Turkije - Terreuraanvallen.

Op 7 juni zijn 11 mensen (vooral politiemannen) omgekomen en werden 36 mensen gewond bij een terreuraanval in het historische centrum van Istanbul. Een andere aanval heeft ook verscheidene mensen gewond in Ovacik in Oost-Turkije.

Medio maart 2016: Turkije - Dodelijke terreuraanvallen.

Bij een terreuraanval in het centrum van Ankara zijn 40 mensen op zondag 13 maart omgekomen en 125 mensen gewond geraakt. Twee andere terreuraanvallen vonden al in de Turkse hoofdstad op 10 oktober 2015 (103 doden) en op 17 februari 2016 (29 doden) plaats.

Op 19 maart 2016 wordt een zelfmoordaanslag in Istanbul gepleegd: 4 mensen zijn omgekomen en 36 mensen (vooral buitenlanders) worden gewond. Op 10 januari 2016 was het toeristische centrum van Istanbul ook de plaats waar een terreuraanval (11 doden waaronder 10 Duitsers) al gebeurde. De jongste van deze aanslagen wordt door een lid van Daesh, de anderen door Koerden.


 

Links in andere talen

    
(5)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Turkije : Actualiteit, pers en media, Turkije kranten, Turkije gids voor reizen en toerisme