Internet gids voor reizen

Cyprus
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Cyprus > Toeristische informatie > Reisgids online

De stad van Larnaca ligt aan de zuidoostelijke kust van Cyprus terwijl Paphos in het zuidwesten van het eiland gelegen is. De Luchthavens van deze steden zijn van elkaar gescheiden door ongeveer 125 kilometer. Een derde luchthaven - de luchthaven van Ercan - is gelegen in het Turkse deel van het eiland, op tien kilometer afstand van Nicosia.

Kouklia is een dorp dat iets minder dan 20 km ten zuiden van de stad van Paphos ligt. Het is bekend door de Petra tou Romiou (Rots van Aphrodite) en andere archeologische sites. Een paar luxe hotels – met inbegrip van Aphrodite Hills Resort die prachtig uitzicht op de zee of de mooie golfbaan biedt - zijn in Kouklia en de omgeving gevestigd.

Op de westelijke kust van Cyprus zijn er veel meer hotels in Kato Paphos of, iets meer ten noorden, in Coral Bay. In Miliou in het noordwesten van het eiland vindt u een voormalig klooster dat in een centrum voor balneotherapie omgezet is. Vijftien kilometer verder naar het noorden, in het midden van de baai van Chrysochous, is Polis een rustig vakantieoord waarvan een van de belangrijkste attracties het nabijgelegen natuurreservaat van het schiereiland Akamas is.

Limasol, de tweede grootste stad van Cyprus, ligt in de baai van Akrotiri aan de zuidelijke kust van het eiland in een wijnregio, bijna halverwege tussen Larnaca en Paphos. Het is een ideale uitvalsbasis voor diegenen die diverse excursies in het hele eiland maken.

Ayia Napa (officieel Agia Napa) is een badplaats gelegen in het oosten van het eiland, ongeveer 50 kilometer ten oosten van Larnaca. Het is vooral bekend door zijn mooie stranden, zijn watersportmogelijkheden en het waterpark Water World.

Nicosia is de grootste stad van het eiland. Het is gelegen op de grens tussen het Turkse deel ten noorden van het eiland en de Republiek Cyprus in het zuiden. De stad is verdeeld in twee.


Links in andere talen

                    
(6)(3)(2)(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Cyprus : Reisgids, Reisgidsen online, Cyprus gids voor reizen en toerisme