Internet gids voor reizen

India
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

India > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016.

In 2016 verwelkomde Spanje 75 miljoen buitenlandse bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van 2015 -, waardoor Spanje het derde meest bezochte land ter wereld na Frankrijk en de Verenigde Staten is.

Met meer dan 4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2016 (+ 6% ten opzichte van 2015) heeft het toerisme in Cuba een nieuw record bereikt en kan nog verder in 2017 groeien. Bezoekers van Cuba komen voornamelijk uit Noord-Amerika (ofschoon meerdere wettelijke beperkingen in het Verenigde Staten nog niet verwijderd zijn) en Europa.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in het Midden-Oosten is het aantal buitenlandse bezoekers in Israël met 3,6% tot een record van 2,9 miljoen bezoekers in 2016 gestegen. De stijging heeft te maken met een toename en een herontwikkeling van het budget voor de promotie van het toerisme in Israël. Bezoekers van Israël komen vooral uit de Verenigde Staten, Rusland en West-Europa. Israël heeft ook getracht om toeristen uit India en China aan te trekken.

In 2016 bezochten 6,6 miljoen buitenlandse reizigers Brazilië. Dat is een stijging van 4,8% ten opzichte van 2015. De toename is voor een groot deel te wijten aan de Olympische en Paralympische Spelen die in Rio de Janeiro in 2016 plaatsvonden.

Met 9 miljoen buitenlandse bezoekers is het toerisme in India heeft met 11% in 2016 toegenomen. Deze stijging is veel sterker dan verwacht.

Mexico verwelkomde 35 miljoen buitenlandse bezoekers (waarvan 40% uit de Verenigde Staten) in 2016, een stijging van 9% ten opzichte van 2015.

In 2016 kreeg Japan een record aantal buitenlandse bezoekers: 24 miljoen (waarvan 11 miljoen uit China en Zuid-Korea), een stijging van 21% ten opzichte van 2015

Einde december 2016: India
- gratis Simkaart.

Vanaf 25 december 2016 mogen de buitenlandse bezoekers die elektronisch hun visum verkregen hebben, kosteloos een voorgeladen SIM krijgen, die tijdens hun verblijf in India geldig is. Het ministerie van toerisme in India nam dit initiatief in samenwerking met BSNL (Bharat Sanchar Nigam Ltd, een openbaar telecommunicatiebedrijf) en ITDC (India Tourism Development Co) om voor een zorgeloos verblijf voor bezoekers te zorgen.

De gratis Simkaart zal aan de balie van ITDC in Terminal 3 van de luchthaven in New Delhi afgegeven worden. Het zal deel uitmaken van een welkom koffer die ook toeristische kaarten en documentatie met betrekking tot de toeristische trekpleisters van het land omvat. Het Indiase systeem van E-visum, dat in het begin voor de burgers van 113 landen beschikbaar was, wordt dit jaar aan de burgers van 37 andere landen uitgebreid.

8 februari 2016: India - Gratis hulplijn.

Het ministerie van toerisme in India biedt de toeristen een gratis meertalige hulplijn die voortdurend 24X7 toegankelijk is: 1800111363 of eenvoudig 1363. Nationale en buitenlandse toeristen mogen ervan kosteloos als nodig gebruik maken wanneer ze in India zijn.

30 augustus 2016: India - Kleren van buitenlandse vrouwen in India.

Mahesh Sharma, de Indiase Minister voor toerisme, heeft buitenlandse vrouwen op bezoek in India geadviseerd, geen rok en geen andere te lichte kleding te dragen. Deze aanbevelingen worden ook in een welkomsfolder voor buitenlandse toeristen inbegrepen. Als gevolg van de sterke protesten tegen deze opmerkingen zowel in India als in het buitenland moest de Minister later zijn boodschap bijsturen.

Niettemin raden de meeste westerse regeringen vrouwen die India bezoeken, de lokale kleding tradities te respecteren en niet alleen in geïsoleerde plaatsen, op een strand, in een taxi of een openbaar vervoer evenals buiten na de zonsondergang te blijven.


Links in andere talen

        
(18)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

India : Actualiteit, pers en media, India kranten, India gids voor reizen en toerisme