Internet gids voor reizen

Myanmar
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Myanmar > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

24 augustus 2016: Myanmar en Italië - Aardbevingen.

Een aardbeving van magnitude 6,8 vond in de centrale regio van Myanmar plaats en werd tot Bangladesh gevoeld. Minstens 4 mensen zijn om het leven gekomen. Ongeveer 200 oude pagodes werden voornamelijk in Bagan regio beschadigd. Bagan is een beroemde archeologische en toeristische site met meer dan 2.000 pagodes, tempels en andere gebouwen die tussen de 10e en 14e eeuw gebouwd werden. Op dezelfde dag waren er ongeveer 250 doden bij een aardbeving in de regio van Umbrië in Italië.

Oktober 2015: Myanmar - Verandering betreffende de lokale valuta (kyat). 

Ter beperking van het gebruik van de Amerikaanse dollar in Myanmar heeft de Centrale Bank van Myanmar de deviezen-licentie herroepen die aan een breed scala van bedrijven (o. m. hotels, restaurants en winkels) toegekend werd. Buitenlandse bezoekers moeten daarom kyats bij aankomst op de luchthaven of bij de binnenlandse banken kopen en hun lokale uitgaven in kyat betalen. 

De autoriteiten van het land willen voorkomen dat de lokale bevolking de Amerikaanse dollar voor binnenlandse betalingen gebruikt, zoals dat in Cambodja gebeurt. De wisselkoersen van de kyat is dit jaar sterk gedaald.


 

Links in andere talen

    
(2)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Myanmar : Actualiteit, pers en media, Myanmar kranten, Myanmar gids voor reizen en toerisme