Internet gids voor reizen

Myanmar
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Myanmar > Foto's en reisverhalen

Ontdek hieronder Myanmar (Burma) met meer dan 200 foto's uit de belangrijkste toeristische bestemmingen in Laag-Burma (Yangon, Delta, Bago en de Gouden Rots), Hoog-Burma (Mandalay, Mingun, Sagaing, Amarapura, Ava, Bagan, Mount Popa en Pyin Oo Lwin), het Inlemeer, evenals foto's van de stranden van Ngapali (Staat Rakhine). De fotogalerijen bevatten ook foto's van de Birmanen, de etnische groepen, het Birmese handwerk en verschillende markten in het hele land.

Behalve de eerste twee fotogalerijen die in het Nederlands zijn, is deze geïllustreerde reisgids in het Engels. Een versie van deze reisgids bestaat ook in het Frans (thans de volledigste versie) en in het Duits.

1. Laag-Burma.

In Yangon (Rangoon) zijn de beroemde Shwedagonpagode, de liggende Boeddha Chaukhtatgyi en de bezienswaardigheden in het centrum van de stad zoals de Sulepagode, de koloniale gebouwen, de omgeving van de Mahabandoola-tuinen, de Scott Market, of 's nachts, Chinatown de voornaamste toeristische attracties.

In het noordoosten van Yangon is de belangrijkste plek de prachtige Gouden Rots. Ten onrechte onthouden te veel gehaaste bezoekers zich deze uitzonderlijke plaats te bezoeken. De Britse militaire begraafplaats van de Tweede Wereldoorlog in Taukkyan, evenals de stad van Bago (Pegu) met zijn opmerkelijke pagodes en haar markt bevinden zich op de weg van Yangon naar de Gouden Rots.

Ten zuiden van Yangon is er de ruime en vruchtbare Delta. In de Delta zijn de dichtstbijzijnde steden vanuit Yangon Twante aan de westelijke kant en Thanlyin en Kyauktan aan de oostelijke kant. Twante is beroemd om zijn traditionele aardewerk. Thanlyin is de oude haven van Syriam. In Kyauktan is er een pittoreske pagode.

De Shwedagonpagode in Yangon, de Gouden Rots en de Pagode van Kyauktan zijn drie belangrijke boeddhistische bedevaartplaatsen.


Myanmar - YangonMyanmar - Overig


Yangon (Shwedagon)


Yangon (Shwedagon)


Yangon (Sule en Chaukhtatgyi)Yangon (centrum)


Yangon (Scott Market)

 
Meer over Yangon

   -- Park, straat en rivier

-- De koloniale gebouwen

-- Karaweik


Delta (Twante)Delta (Twante)


Delta (rubber)


Thanlyin en Kyauktan


Bago (1)


Bago (2)


Gouden Rots (1)


Gouden Rots (2)

2. Birmees handwerk.

De Birmese ambachtslieden staan bekend om hun knowhow. Ze zijn zich gespecialiseerd in het maken van lakwerk en kalagas, het marmeren beeldhouwen, de productie van bladgoud en nog veel meer. Afgezien van olie en aardgas profiteert de economie van het land van twee belangrijke natuurlijke hulpbronnen: teakhout en edelstenen.


Handwerk (1)


Handwerk (2)


Handwerk (3)
 


Economie


3. Hoog-Burma.


Bagan (voorheen Pagan), de hoofdstad van het eerste grote Birmese Koninkrijk, ligt in Hoog-Burma. Het is nu een zeer ruime archeologische site die met die van Angkor Wat in Cambodja vergeleken is. In Hoog-Burma bezoekt U ook de oude Birmese hoofdsteden die op Bagan volgen: Ava, Amarapura, en de laatste koninklijke hoofdstad Mandalay, die de culturele hoofdstad van het land blijft.

Andere aantrekkelijke reisbestemmingen in Hoog-Burma omvatten de heilige heuvel van Sagaing (boeddhistisch centrum van Myanmar), Pyin Oo Lwin (het hill station dat de Britten ten noorden van Mandalay ontwikkelden en waar de nationale botanische tuin ligt), en de beroemde Mount Popa (een vulkanische plug waartoe de nats - de Birmese goede geesten - toevlucht namen).


Mandalay (1)


Mandalay (2)


Mandalay (3)


Mandalay (4)


Mandalay (5)


Mingun


Sagaing (1)


Sagaing (2)


Sagaing (3)


Pyin Oo Lwin


Pyin Oo Lwin
Nationale botanische tuin


Bagan (1)


Bagan (2)


    Meer over Bagan


   -- Bagan (3)

   -- Bagan (4)


Bagan - Zonsondergang


Mount Popa


 

4. Het Inlemeer in Centraal Myanmar. 

Het Inlemeer is het grootste zoetwatermeer in Myanmar na het Indawgyimeer. Het is gelegen in de Staat Shan in Oost-Myanmar. Met zijn natuurlijke eigenschappen (de dorpen op palen en de drijvende tuinen), zijn religieus erfgoed (met inbegrip van verscheidene beroemde boeddhistische tempels en festivals) en kleurrijke markten is het Inlemeer tot een belangrijke toeristische bestemming in Myanmar uitgegroeid. Foto's van lokale vissers en hun beenroeien werden in tijdschriften van de hele wereld gepubliceerd.


Inlemeer (visserij en tuinen)Inlemeer (markten)


Inlemeer (handwerk)


Inlemeer (dorpen)


Inlemeer (Phaung Daw Oo)


Inlemeer (Kyaung Nga Hpe)


Inlemeer (Inthein)


5. De bevolking en het dagelijks leven in Myanmar.

Met een bevolking van 55 miljoen is Myanmar één van de 25 meest bevolkte landen in de wereld. Twee derde van de bevolking bestaat uit Bamar (Burman). Het resterende derde bestaat uit 130 etnische minderheden. Onder hen zijn zeven etnische groepen de belangrijkste minderheden. Myanmar is onderverdeeld in zeven Divisies en zeven Staten. De Bamar zijn meestal in de 7 Divisies gevestigd terwijl de zeven belangrijkste etnische minderheden voornamelijk in de 7 Staten wonen.

De bevolking van Myanmar is voornamelijk boeddhistisch (80%). De christen (meestal protestanten) en de moslims vormen minderheden van 7% en 5% respectievelijk.

In Myanmar maken vele mensen gebruik van thanaka (make-up). Chinlon is de nationale sport van het land.


Etnische groepen


Thanaka


Dagelijks leven


Markten


6. De stranden van Ngapali, westkust (Golf van Bengalen) van Myanmar.

Myanmar is een land met een rijk cultureel erfgoed en vriendelijke mensen. Myanmar biedt ook ontspannen strandvakanties aan de kust van de Golf van Bengalen. Na een bezoek aan dit groot land genieten de buitenlandse toeristen graag van rust in Ngapali.

Ngapali is een rustig badplaats, die aan de kust van de Golf van Bengalen ligt. Ngapali heeft een prachtig tropisch zandstrand dat zich over 3 km uitstrekt. Drukke vissersdorpen bevinden zich net ten zuiden van Ngapali. 


Ngapali (stranden)


Ngapali (vissers)


Ngapali (spelen)


Ngapali (meer)


Links

Zie hier alle links naar reisverhalen over Myanmar.

Links in andere talen

                
(1)(1)(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Myanmar Foto's, Myanmar reisverhalen, reisverslagen, beelden, en foto's van reizen, Myanmar gids voor toerisme en reizen, reisgids