Internet gids voor reizen

Cambodja
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Cambodja > Foto's en reisverhalen

Met 200 prachtige foto's gesorteerd in ongeveer 50 galerijen hieronder, ontdekt u Cambodja en zijn talrijke toeristische attracties zoals het beroemde Archeologische Park van Angkor, de steden van Siem Reap en Battambang, de bezienswaardigheden van Phnom Penh (de huidige hoofdstad en de grootste stad van het land, voorheen bekend als de Parel van Azië), de verschrikkelijke dodenkampen van de Rode Khmer, de oude hoofdstad van Oudong, Tonlé Sapmeer en zijn drijvende dorpen, de kanalen en de overblijfselen van het Koninkrijk van Funan (de wieg van de Cambodjaanse beschaving) en, last but not least, de badplaatsen Kep en Sihanoukville.

De fotogalerijen omvatten ook foto's van de Cambodjaanse mensen, hun festivals, dagelijks leven en activiteiten alsook foto's van Cambodjaanse flora en peper. De meeste fotogalerijen zijn in het Engels. Een paar fotogalerijen van Angkor zijn in het Nederlands.

1. De stad van Siem Reap en het onafzienbare Archeologische Park van Angkor.


Angkor Wat (1)


 Angkor Wat (2)


Bayon  - Angkor Thom (1)


 Baphuon - Angkor Thom (2)


Angkor Thom (3)


Angkor Thom (4)


Klein circuit van Angkor


Groot circuit van Angkor


Citadel van de VrouwenRivier van Duizend Lingas

    
       Zwart-wit foto's

    -- Angkor (Roluos, Bakong,
      Lolei, en meer)


    -- Angkor (divers)


Siem Reap (1) - Museum


Siem Reap (2)


Siem Reap (3)


Siem Reap (4)


Siem Reap (5)


Van de 9e tot de 13e eeuw was het Angkor-rijk een grote macht in Indochina. De hoofdstad was eerst ten noordoosten van het Tonlé Sapmeer op Hariharalaya gevestigd. De staatsgodsdienst was Hindoeïsme. In de 9e eeuw werd de hoofdstad over ongeveer 10 km naar Yaśodharapura (de eerste naam van Angkor) verplaatst. De Khmers bouwden enorme vijvers (de zogenaamde Baray) en een systeem van kanalen en dijken zodat ze erin geslaagd zijn, de overstromingen in de regentijd te voorkomen en water beschikbaar in het droge seizoen te maken.

In de vroege 12e eeuw liet Koning Suryavarman II de stad tempel van Angkor Wat bouwen en maakte ze zijn hoofdstad. Aan het einde van de 12e eeuw stootte Koning Jayavarman VII een invasie van de Chams af en daarna veroverde Champa (onderdeel van het huidige Vietnam) dat tijdelijk een provincie van Angkor werd. In zijn hoogtijdagen strekte het grondgebied van het Khmer-rijk zich veel verder dan dat het huidige Cambodja. Het omvatte ook delen van Thailand, Vietnam, Laos en Birma.

Koning Jayavarman VII liet een nieuwe hoofdstad, Angkor Thom, niet ver van de voormalige stad bouwen. Hij bekeerde zich tot het Mahayana Boeddhisme. De hoofdstad van het Angkor-rijk strekte zich over meer dan 200 km² uit en had bijna honderd tempels. De stad was de thuisbasis van ongeveer één miljoen inwoners.

De volgende Khmer-koningen bleven tempels bouwen. Hindoeïsme was hersteld als staatsgodsdienst in de 13e eeuw. In de volgende eeuw werd het Theravada boeddhisme de heersende godsdienst in het koninkrijk. In 1431 viel Angkor echter in handen van het Koninkrijk van Ayutthaya (Thailand). De hoofdstad van de Khmer verhuisde vervolgens naar het zuidwesten van het Tonlé Sapmeer, in Lovek en daarna in Oudong. Het grondgebied van de Khmer bleef lang begeerde door zijn twee krachtige buren, Thailand en Vietnam.

Vandaag is Angkor een breed archeologisch park. Het omvat dertig grote tempels en honderden overblijfselen verspreid over meer dan 400 km² in een helder tropisch woud waar het boerenleven voortduurt. De meeste tempels zijn geïnspireerd door de Indiase mythologie "met een Khmer-stijl": in principe, een centrale toren diede Berg Meru (het huis van de goden) vertegenwoordigt en, rondom, de vertegenwoordiging van de Oceaan.

De stad van Siem Reap fungeert als de uitvalsbasis voor ruim één miljoen bezoekers, die jaarlijks Angkor bezoeken. In Siem Reap vinden de toeristen ook het mooie Museum van Angkor, de Artisans d'Angkor (hoogwaardig handwerk) en apsara dansvoorstellingen.

Bijkomende fotogalerijen over Angkor (in het Nederlands): 3 galerijen van Ton en Ria in Anglor en een album van Fred.
 


Angkor (1)


Angkor (2)


Angkor (3)


Angkor (4)


2. Battambang en omgeving.

Battambang, ook wel genoemd de stad van duizend pagodes, is de tweede grootste stad van Cambodja. Het is gelegen ten noordwesten van het Tonlé Sapmeer op de weg tussen Phnom Penh en Thailand. De stad behoudt verscheidene koloniale gebouwen. U kunt ook het kleine provinciale museum en een traditioneel Khmer-huis bezoeken. Rond de stad zijn er een paar archeologische sites, zoals Wat Banon en de heilige heuvel Phnom Sampov, evenals de stuwdam en het meer van Kamping Puoy, die Ten tijde van het Rode Khmer-regime door dwangarbeiders gebouwd werden.


Battambang


Traditioneel Khmer-huis


Kamping Puoy
& Wat Banon


Phnom Sampov

3. Tonlé Sapmeer en Oudong.

Sap Tonlé is een meer gelegen in een depressie bijna in het centrum van Cambodja. Het is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. In de droge tijd mondt het in de Mekong rivier uit via de Tonlé Saprivier die het meer met de Mekong in Phnom Penh verbindt. Maar tijdens de regentijd is er een spectaculaire stroomomkering: de waterstand in de Mekong wordt zo hoog dat het water vanuit de Mekong in Tonlé Sapmeer vloeit. De oppervlakte van het meer wordt dan vermenigvuldigd met drie of meer.

Daarom is het meer ideaal voor de reproductie van vis. Bovendien wordt het omliggende land bevrucht door de sedimenten die door de overstroming gebracht worden. Het meer speelt een hoofdzakelijke rol in de economie van het land. Paalwoningen zijn op de oevers van het meer gevestigd, terwijl de drijvende dorpen op het meer volgens het waterniveau bewegen.

Oudong ligt ten zuidwesten van het Tonlé Sapmeer. De Khmer-koningen vestigden zich in Oudong voor bijna 250 jaar na het verlaten van Angkor en daarna van Lovek. De heilige heuvel van Oudong is een belangrijke necropolis van de Khmer-monarchie. In 1866 verliet de Khmer-koning Oudong en bouwde een nieuw paleis in Phnom Penh.


Tonle Sapmeer (oosten)


Tonle Sapmeer (westen)


Oudong (1)


Oudong (2)


 

4. Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja.

Phnom Penh is de hoofdstad en de grootste stad van Cambodja. De stad ligt op de kruising van 4 rivieren: Upper Mekong, de Tonle Sap rivier, Lower Mekong en Tonle Bassac. De Fransen ontwikkelden sterk de stad toen Cambodja onder de Franse koloniale overheersing (1863 - 1953) was.

Na de door de Rode Khmer gepleegde verwoestingen en het verlies van een groot deel van haar bevolking hervat de stad haar ontwikkeling. In Phnom Penh vindt u verschillende attracties, waaronder het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode, Wat Phnom (de geboorteplaats van de stad), de Centrale Markt en het Nationale Museum van Cambodja. U kunt ook de sites bezoeken, die ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Rode Khmer behouden zijn: de veiligheidsgevangenis S 21 en het vernietigingskamp Choeung Ek.


Phnom Penh 
Koninklijk Paleis


Phnom Penh
Zilveren Pagode


Phnom Penh
Wat Phnom


Phnom Penh
Museum


Phnom Penh
Divers


Phnom Penh
Centrale Markt


Phnom Penh S-21
Veiligheidsgevangenis


Choeung Ek
bij Phnom Penh

5. Het zuiden van Cambodja en de mooie badplaatsen van het land.

Het zuidelijke deel van Cambodja is de wieg van de Khmer-beschaving. Het is het grondgebied van het krachtige Koninkrijk van Funan, dat een paar eeuwen ouder dan het Angkor-rijk is. Een netwerk van kanalen en enkele archeologische sites blijven uit het Koninkrijk van Funan over. In de regio vindt u ook enkele overblijfselen van het Angkoriaanse tijdperk.

De regio van Kampot is gelegen in dit deel van het land. Kampot is al een lange tijd voor de productie van peper en zeezout bekend. In feite zijn de voornaamste toeristische reisbestemmingen in het zuiden van Cambodja de badplaatsen van Kep en vooral Sihanoukville.

In Sihanoukville hebben de vakantiegangers de keuze tussen verschillende prachtige zandstranden, de ene even mooi als de andere. Het Ream Nationaalpark - één van de zeven nationale parken van Cambodja - ligt op 18 km ten zuiden van Sihanoukville. Verschillende eilanden voor de kust van Sihanoukville voorzien vakantiegangers van ongerepte stranden en/of duiksites in een uitzonderlijk milieu.

De haven van Sihanoukville ligt in het noordelijke deel van de stad. Ze is de enige diepzeehaven van Cambodja.

     
  -- De provincie Takeo

  -- Funan

  -- Kompong Cham


Kampot


Kampot Peper


Kep


Sihanoukville (1)


Sihanoukville (2)


Sihanoukville (3)


Ream Nationaalpark

6. De bevolking en de flora van Cambodja.

De bevolking van Cambodja wordt geschat op 15 miljoen inwoners. De jonge mensen die minder dan 25 jaar zijn maken de helft van de bevolking uit. De Khmer is de dominerende etnische groep (ongeveer 90% van de bevolking). De Vietnamese zijn goed voor slechts 5% van de bevolking. Maar, ze kunnen de meerderheid op bepaalde plaatsen zijn. De meerderheid van de bevolking is Theravada Boeddhistisch. De officiële taal van Cambodja is Khmer.

Het land is een constitutionele monarchie. De huidige koning Norodom Sihamoni was ooit professor van klassieke dans in Parijs. Het land is onderverdeeld in 25 provincies.

De economie van Cambodja groeit. Het land profiteert van buitenlandse hulp en investeringen. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar vormen het toerisme en de samengaande investeringen een belangrijke economische activiteit van het land.

Landbouwproductie (rubber en vooral rijst), visserij (Cambodja is de vierde grootste producent van zoetwatervis), de textielindustrie (de talrijke kledingfabrieken die voor rekening van de Chinese onderaannemers van westerse bedrijven werken) en de olie-industrie zijn de belangrijkste andere economische hulpbronnen van Cambodja.


De mensen


Het dagelijks leven


  -- Festivals


  -- Rijstvelden en
    Economie


Flora van Cambodja


Links

Zie hier alle links naar reisverhalen over Cambodja.

Links in andere talen

                
(1)(1)(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Cambodja Foto's, Cambodja reisverhalen, reisverslagen, beelden, en foto's van reizen, Cambodja gids voor toerisme en reizen, reisgids