Internet gids voor reizen

IndonesiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

IndonesiŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Maart 2017: Indonesië - Treindienst naar de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta.

Met enkele jaren vertraging zal het Indonesisch staatsbedrijf PT Railink vanaf juli een spoorlijn tussen de belangrijkste luchthaven van Jakarta (de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta) en het stadscentrum in werking brengen. De trein zal bij 5 stations stoppen: Manggarai, Sudirman Baru, Duri, Batu Ceper en de luchthaven. Tussen de stations van de Manggarai en de luchthaven zal de reis 45 minuten duren terwijl de huidige busdienst meer dan 70 minuten afhankelijk van verkeer duren kan. Op de luchthaven zal een bestuurderloos skytrain kosteloos de passagiers van het station naar de terminal vervoeren.

In juli 2017 zal het station Manggarai niet klaar zijn zodat de treinen van Sudirman Baru vertrekken zullen. Er zullen 40 vertrekken per dag. Uiteindelijk zal een service echter om de 15 minuten verschaft worden. De reis kost ongeveer US $ 10. De Internationale luchthaven Soekarno-Hatta is de drukste luchthaven van het zuidelijk halfrond.

Begin maart 2016: Indonesië - Afschaffing van de visumplicht voor korte toeristische verblijven.

Indonesië heeft de visumplicht voor onderdanen van 79 landen afgeschaft, waardoor het totale aantal vrijgestelde landen nu 169 is. De vrijstelling geldt voor een maximaal verblijf van 30 dagen.
In 2015 reisden 9,73 miljoen buitenlandse toeristen naar Indonesië. De Indonesische regering heeft een streefcijfer van 20 miljoen bezoekers per jaar in 2019 vastgesteld.

Juni 2015: Indonesië
- gratis visa.

Indonesië heeft besloten visumvrije toegang te verlenen aan burgers van 45 landen, waaronder China, Japan, Zuid-Korea, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Zwitserland, België, Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland, Polen, Hongarije, de Tsjechische Republiek, en Zuid-Afrika. De visumvrije aankomsten zijn geldig voor 30 dagen zonder mogelijke verlenging.

Om  een visum gratis te krijgen moet de bezoeker Indonesië binnenkomen en verlaten via de internationale luchthavens in Jakarta, Bali, Medan, Surabaya, en Batam of de zeehavens van Batam Center (Batam), Sekupang (Batam), Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang) en Tanjung Uban. 


 

Links in andere talen

        
(2)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

IndonesiŽ : Actualiteit, pers en media, IndonesiŽ kranten, IndonesiŽ gids voor reizen en toerisme