Internet gids voor reizen

Verenigde Staten
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Verenigde Staten > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Juni 2017 - Verenigde Staten: Extra controles op computers van de passagiers.

De Verenigde Staten, die een laptopverbod op vluchten uit een paar landen van het Midden-Oosten in maart 2017 ingevoerd hadden, hebben juist besloten dit verbod tot andere trans-Atlantische vluchten niet uit te breiden. Maar, ze vereisen dat het ontbreken van explosieven in computers op alle vluchten naar de Verenigde Staten gecontroleerd wordt. Deze controles moeten binnen 21 dagen ingesteld worden en extra veiligheidsmaatregelen binnen 120 dagen. Het laptopverbod zou dan van toepassing zijn alleen op luchtvaartmaatschappijen die niet aan deze nieuwe veiligheidsmaatregelen voldoen. Het laptopverbod op vluchten uit islamitische landen werd in juli 2017 afgeschaft.

Ongeveer 2.000 commerciële vluchten vanaf 180 luchtvaartmaatschappijen komen dagelijks in de Verenigde Staten vanaf 280 luchthavens in 105 buitenland aan.

Februari 2017: Verenigde Staten - Basic Economy vliegtickets.

Na Delta Airlines in 2016 zullen American Airlines vanaf maart 2017 en United Airlines vanaf april een laag tarief, genaamd Basic Economy, invoeren, om het hoofd aan de concurrentie van lagekostenluchtvaartmaatschappijen (zoals Spirit Airlines in de Verenigde Staten) te bieden.

De houder van Basic Economy vliegticket kan slechts een kleine handbagage brengen, die onder de stoel past (geen toegang tot de bagage compartiment boven de zetel). Zijn zetel wordt bij het inchecken toegewezen (kosten om de stoel te kiezen). Boarding zal gebeuren in de laatste groep van reizigers. De Basic Economy vliegtickets zijn niet veranderlijk noch terugbetaalbaar. Dat tarief wordt eerst op een aantal routes aangeboden. Het zal later beschikbaar op andere routes zijn. Reizigers in Basic Economy class genieten van gratis snacks, dranken en entertainment net zoals de andere reizigers.


16 december 2016:
Verenigde Staten - Virgin Amerika.

Air Alaska heeft Virgin America gekocht, waarvan de belangrijkste hub San Francisco is. Zo wordt Air Alaska de 5e grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten. Het bezit een vloot van 286 vliegtuigen die 116 bestemmingen dienen. De grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn, in volgorde, American Airlines (verenigd met US Airways), Delta Airlines (na aankoop van Northwest), United Airlines (samengevoegd met de Continental) en Southwest Airlines (samengevoegd met AirTran). JetBlue is de zesde grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

3 maart 2016: Verenigde Staten - Nieuw treinstation van het World Trade Center.
Gekenmerkt door een 111 meter lange en 49 meter hoge hal heeft het nieuwe treinstation van het World Trade Center in New York de deuren geopend met een jarenlange vertraging en een enorme budgetoverschrijding.

De hal zal een groot shopping center herbergen, waarvan de winkels en restaurants volgend augustus zullen openen. Slechts een gedeelte van het station is in werking. Momenteel is er geen klok in het treinstation.

11 februari 2016:
Verenigde Staten – Medewerking tussen American Airlines en Uber.
 

American Airlines en Uber hebben een overeenkomst gesloten waarmee de klanten van American Airlines transfers van en naar de luchthaven gemakkelijk en tegen promotionele voorwaarden kunnen boeken. De overeenkomst geldt momenteel voor 11 luchthavens in de VS: Charlotte-Douglas International (CLT), Chicago-O'Hare International (EMB), Dallas / Fort Worth International (DFW), Los Angeles International (LAX), New York-JFK (JFK), New York-LaGuardia (LGA), Philadelphia (PHL), Phoenix-Sky Harbor International (PHX), San Francisco (SFO), San Jose (SJC) en Washington-Ronald Reagan (DCA). 

23 januari 2016: Verenigde Staten - Stilstand van de oostkust.

Op 23 januari 2016 bracht een enorme sneeuwstorm de Amerikaanse oostkust, met inbegrip van Washington DC en New York, tot een tijdelijke stilstand. Deze sneeuwstorm is de tweede sterkste sneeuwstorm, die New York (68 cm sneeuw in Central Park) ooit ervaren heeft. 19 mensen zijn vooral bij auto-ongevallen om het leven gekomen. Meer dan 1.000 vluchten werden aan de oostkust geannuleerd. Een rimpeleffect veroorzaakte 10.000 vluchtannuleringen in het hele land. 

18 december 2015: Verenigde Staten - Beperkingen op de vrijstelling van de visumplicht (ESTA).

Onderdanen van 38 landen (voornamelijk Europese landen) die van de visumvrijstelling (ESTA) in de Verenigde Staten profiteren, zullen nu een visum moeten aanvragen als ze tijdens de laatste 5 jaar Irak, Syrië, Soedan of Iran bezochten of als ze ook de nationaliteit van een van deze landen hebben. Ongeveer 20 miljoen mensen, met inbegrip van 13 miljoen Europeanen, trekken jaarlijks voordeel van de vrijstelling van de visumplicht voor een verblijf van maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten (ESTA: Elektronisch Systeem voor Reisvergunningen). De nieuwe beperkingen brengen in verlegenheid vooral enerzijds Iran omdat zij verhinderen kunnen dat Europese ondernemers Iran bezoeken en anderzijds de buitenlandse houders van een dubbele nationaliteit. 

De Verenigde Staten verscherpen ook de voorwaarden van de uitgifte van het K1-visum, ook als "visum van de verloofde" gekend, waarmee een vreemde persoon naar de VS mag reizen om met een Amerikaanse burger te trouwen. 

23 november 2015: Verenigde Staten – Waarschuwing van het United States Department of State.

Als gevolg van de toegenomen risico's van terroristische aanslagen in verschillende delen van de wereld geeft het United States Department of State (met andere woorden, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken) een waarschuwing aan Amerikaanse burgers die in het buitenland reizen. Volgens het Department of State zal de waarschijnlijkheid van terreur aanslagen voortduren zolang leden van ISIL uit Syrië en Irak terugkeren. De waarschuwing blijft van kracht tot 24 februari 2016. Dit is de vierde keer in 5 jaar dat de Verenigde Staten Amerikaanse reizigers een dergelijke globale waarschuwing geeft. 


Medio november 2015: Verenigde Staten - Seaworld in San Diego, CA.

SeaWorld, het beroemde mariene dierenpark in San Diego, CA, kondigde de uitfasering van orka-shows die in 2017 volledig door een meer educatieve attractie zullen worden vervangen. Sinds een paar jaren hebben de dolfinaria van Seaworld een aanzienlijke daling van de bezoekers ervaren in de nasleep van protesten tegen de behandeling van de orka’s die in gevangenschap gehouden worden.


 

Links in andere talen

    
(10)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Verenigde Staten : Actualiteit, pers en media, Verenigde Staten kranten, Verenigde Staten gids voor reizen en toerisme