Internet gids voor reizen

Cuba
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Cuba > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016.

In 2016 verwelkomde Spanje 75 miljoen buitenlandse bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van 2015 -, waardoor Spanje het derde meest bezochte land ter wereld na Frankrijk en de Verenigde Staten is.

Met meer dan 4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2016 (+ 6% ten opzichte van 2015) heeft het toerisme in Cuba een nieuw record bereikt en kan nog verder in 2017 groeien. Bezoekers van Cuba komen voornamelijk uit Noord-Amerika (ofschoon meerdere wettelijke beperkingen in het Verenigde Staten nog niet verwijderd zijn) en Europa.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in het Midden-Oosten is het aantal buitenlandse bezoekers in Israël met 3,6% tot een record van 2,9 miljoen bezoekers in 2016 gestegen. De stijging heeft te maken met een toename en een herontwikkeling van het budget voor de promotie van het toerisme in Israël. Bezoekers van Israël komen vooral uit de Verenigde Staten, Rusland en West-Europa. Israël heeft ook getracht om toeristen uit India en China aan te trekken.

In 2016 bezochten 6,6 miljoen buitenlandse reizigers Brazilië. Dat is een stijging van 4,8% ten opzichte van 2015. De toename is voor een groot deel te wijten aan de Olympische en Paralympische Spelen die in Rio de Janeiro in 2016 plaatsvonden.

Met 9 miljoen buitenlandse bezoekers is het toerisme in India heeft met 11% in 2016 toegenomen. Deze stijging is veel sterker dan verwacht.

Mexico verwelkomde 35 miljoen buitenlandse bezoekers (waarvan 40% uit de Verenigde Staten) in 2016, een stijging van 9% ten opzichte van 2015.

In 2016 kreeg Japan een record aantal buitenlandse bezoekers: 24 miljoen (waarvan 11 miljoen uit China en Zuid-Korea), een stijging van 21% ten opzichte van 2015

Maart 2016: Cuba
- Vluchten tussen Cuba en de Verenigde Staten.

De overeenkomsten tussen Cuba en de Verenigde Staten voorzien dat 110 dagelijkse vluchten tussen beide landen, d.w.z. 20 vluchten voor Havana en 90 voor 9 andere Cubaanse luchthavens (Cayo Coco, Camagüey, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguín, Manzanillo, Santa Clara, Santiago de Cuba en Varadero) zullen worden toegestaan.

Acht Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben aanvragen bij de Amerikaanse administratie ingediend, die een beslissing op dat gebied waarschijnlijk in de loop van deze zomer zal nemen. In de meeste gevallen zullen de goedgekeurde vluchten kort daarna in werking treden.

Terwijl vakantiereizen tussen beide landen momenteel (en waarschijnlijk niet voor lang) verboden blijven, zijn een aantal andere reizen, met inbegrip van die in verband met het bedrijfsleven, familie, journalistiek, religie, onderwijs en meer toegestaan.


 

Links in andere talen

                
(1)(1)(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Cuba : Actualiteit, pers en media, Cuba kranten, Cuba gids voor reizen en toerisme