Internet gids voor reizen

Cuba
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Cuba > Vervoermiddel > Autoverhuur en taxi

Op Cuba, zoals in de meeste andere landen, is het beter online een auto te huren voordat u op reis gaat, in plaats van dat ter plaatse te doen.

De grote internationale autoverhuurbedrijven (Hertz, Avis, Sixt, Europcar,...) zijn niet aanwezig op Cuba. De internationale reisbureaus (Expedia, Opodo, ...) of zoekmachines (Kayak, ...) zijn er ook niet.

De autoverhuur in Cuba is direct of indirect in de handen van mensen die met de Cubaanse militaire of burgerlijke autoriteiten verbonden zijn. De markt bestaat uit een heel klein aantal bedrijven - Rex.cu, Gaviota, Cubacar, en Havanautos - en hun talrijke partners. Deze zijn min of meer onafhankelijk en verspreid over het hele eiland.

Rex.cu biedt middenklasse of luxe huurauto's en jeeps die aan de internationale normen voldoen. Gaviota heeft een bredere gamma wagens. De andere agentschappen bieden vooral kleine en middenklasse auto's. Havanautos is het oudste Cubaanse autoverhuurbedrijf en werkt vooral door bemiddelaars.

De websites van de Cubaanse autoverhuurbedrijven zijn meestal alleen in het Engels of Spaans. Sommige bedrijven zijn gewoon tussenpersonen die soms van het gebruik van varianten van de namen van de belangrijkste bedrijven profiteren. De huuragentschappen die in het buitenland gevestigd zijn werken samen met de Cubaanse autoverhuurbedrijven.

De betaling vindt plaats bij het boeken. Bepaalde extra kosten, met inbegrip van het tanken, de verzekering en enkele opties, moeten bij het afhalen van het voertuig betaald worden. De inhoud van de tank wordt echter niet door het Agentschap terugbetaald wanneer u de auto terugkeert. In de nacht parkeer het voertuig op een veilige plaats.


 

Links

Cuba Travel Network
Autoverhuur in Cuba met online boeking. U kunt uw auto in verschillende kantoren in Cuba ophalen en terugbrengen (toeslag voor eenrichtingsverkeer).

Links in andere talen

                    
(6)(2)(3)(1)(6)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Cuba Autoverhuur en taxi, Cuba Autohuur en transfer, Cuba gids voor reizen en toerisme, reisgids