Internet gids voor reizen

BraziliŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

BraziliŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016.

In 2016 verwelkomde Spanje 75 miljoen buitenlandse bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van 2015 -, waardoor Spanje het derde meest bezochte land ter wereld na Frankrijk en de Verenigde Staten is.

Met meer dan 4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2016 (+ 6% ten opzichte van 2015) heeft het toerisme in Cuba een nieuw record bereikt en kan nog verder in 2017 groeien. Bezoekers van Cuba komen voornamelijk uit Noord-Amerika (ofschoon meerdere wettelijke beperkingen in het Verenigde Staten nog niet verwijderd zijn) en Europa.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in het Midden-Oosten is het aantal buitenlandse bezoekers in Israël met 3,6% tot een record van 2,9 miljoen bezoekers in 2016 gestegen. De stijging heeft te maken met een toename en een herontwikkeling van het budget voor de promotie van het toerisme in Israël. Bezoekers van Israël komen vooral uit de Verenigde Staten, Rusland en West-Europa. Israël heeft ook getracht om toeristen uit India en China aan te trekken.

In 2016 bezochten 6,6 miljoen buitenlandse reizigers Brazilië. Dat is een stijging van 4,8% ten opzichte van 2015. De toename is voor een groot deel te wijten aan de Olympische en Paralympische Spelen die in Rio de Janeiro in 2016 plaatsvonden.

Met 9 miljoen buitenlandse bezoekers is het toerisme in India heeft met 11% in 2016 toegenomen. Deze stijging is veel sterker dan verwacht.

Mexico verwelkomde 35 miljoen buitenlandse bezoekers (waarvan 40% uit de Verenigde Staten) in 2016, een stijging van 9% ten opzichte van 2015.

In 2016 kreeg Japan een record aantal buitenlandse bezoekers: 24 miljoen (waarvan 11 miljoen uit China en Zuid-Korea), een stijging van 21% ten opzichte van 2015

6 j
uni 2016: Brazilië - Tram in Rio de Janeiro.

Ongeveer twee maanden vóór de opening van de Olympische spelen heeft Rio de Janeiro de eerste lijn van een nieuwe lichte tram (VLT) ingewijd. Deze tram verbindt het centrum van Rio en de buurten van de haven met de luchthaven Santos Dumont (de tweede luchthaven van Rio) op een lengte van 28 km.

Aan de andere kant zal de lijn 4 van de metro van Rio, die de wijken van Copacabana en Ipanema met het gebied van de Olympische spelen in Barra da Tijuca zal verbinden, zal op 1 augustus (slechts 4 dagen vóór de opening van de spelen) geopend worden. De President ad interim van Brazilië heeft beloofd, de nodige financiering voor de voltooiing van de lijn te verlenen.

1 mei 2016: Zuid-Amerika - LATAM Airlines.

De fusie van de Chileense luchtvaartmaatschappij LAN en de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM, die al sinds 2012 juridisch uitgevoerd werd, treedt in werking op commercieel gebied vanaf 1 mei 2016. De vliegtuigen en de incheckbalies van beide luchtvaartmaatschappijen werden tot het nieuwe merk LATAM airlines omgedoopt. Een website latam.com is onder constructie. LATAM is verreweg de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika.

1 februari 2016: Brazilië en andere landen - Zika viruswaarschuwing.

Verschillende landen in de wereld worden momenteel door het Zikavirus getroffen. Zika is een virus dat voor het eerst in 1947 bij apen en in 1952 bij mensen in Oeganda ontdekt werd. Sinds 2015 wordt het in vele landen gevonden, waar het voorheen onbekend was, vooral in Latijns-Amerika (o.a. in Brazilië waar al 1,5 miljoen mensen door het virus besmet zijn en in Colombia waar drie dodelijke gevallen thans gevonden worden) en op de Caribische eilanden. Het Zikavirus zal zich blijven verspreiden. Zie hier de lijst van de landen die met het Zikavirus besmet zijn. 

Het Zikavirus wordt meestal door muggenbeten (muggen Aedes aegypti) overgedragen. Het kan ook door seksueel contact verspreid worden. De symptomen van de Zika-ziekte zijn vergelijkbaar met die van de knokkelkoorts (dengue). Er wordt vermoed dat het virus gevallen van microcefalie en andere neurologische aandoeningen van pasgeborenen veroorzaakt heeft. De betrokken reizigers en in het bijzonder de zwangere vrouwen worden aanbevolen, alle nodige profylactische maatregelen te nemen en, indien van toepassing, hun reisplan te wijzigen of annuleren. Volg zorgvuldig de aanbevelingen van de autoriteiten van uw eigen land. 

Op 1 februari 2016 verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie dat de door het Zikavirus veroorzaakte ziekte een bedreiging voor de wereldwijde volksgezondheid vormt.


 

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

BraziliŽ : Actualiteit, pers en media, BraziliŽ kranten, BraziliŽ gids voor reizen en toerisme