Internet gids voor reizen

Qatar
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Qatar > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Augustus 2017 - Qatar: Afschaffing van het visum.

Qatar heeft pas afgeschaft het visum voor burgers van 80 landen voor een verblijf van maximaal 180 dagen (33 landen waaronder de meeste van de landen van de Europese Unie) of tot 30 dagen (47 andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Rusland en China). De bezoekers mogen daarom voortaan naar Qatar alleen op vertoon van een paspoort, dat voor 6 maanden geldig is.

Qatar, dat met de boycot van verschillende andere Golfstaten geconfronteerd is, zal in 2022 het wereldkampioenschap voetbal verwelkomen.

Juni 2017 - Qatar: Lancering van het e-visum.

Na veel andere landen heeft Qatar juist een elektronisch visum systeem ingevoerd. Het e-visum is beschikbaar voor burgers van 218 landen (dus vrijwel alle landen van de wereld) tegen de prijs van $42. De burgers van 74 landen behouden de mogelijkheid, ook het visum bij aankomst in Doha te verkrijgen mits zij aan de vastgestelde voorwaarden voldoen. Het visum bij aankomst is goedkoper (ongeveer $28), maar kost meer tijd (wachtrij) dan het e-visum.

Als je gewoon in Qatar met een vlucht van Qatar Airways op doorreis bent, biedt deze luchtvaartmaatschappij een gratis transitvisum dat voor een maximum van 4 dagen geldig is.

Mei 2017: Qatar - Gunstige tussenstop in Doha voor reizigers, die met Qatar Airways op doorreis zijn.

Qatar Airways biedt reizigers die door Qatar reizen, de kans om Doha tegen promotionele voorwaarden te ontdekken. Met een gratis doorreisvisum mogen deze reizigers het vliegveld verlaten en in de Qatar 5 tot 96 uur (dus tot 4 dagen) verblijven. U moet dit visum ten minste 7 werkdagen voor uw aankomst aanvragen.

Bovendien is een nacht in een 4 of 5 sterren hotel tijdelijk gratis beschikbaar. Het vliegticket wordt niet verhoogd als u de multi-city-boekingsoptie van de website van Qatar Airways gebruikt om de tussenstop in Doha op te nemen. Behalve voor reizigers uit een paar landen in het Midden-Oosten kan de tussenstop in Doha gebeuren hetzij op de heenvlucht hetzij op de terugvlucht. Alleen passagiers van Qatar Airways-vluchten (met uitzondering van de code-share vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen) kunnen van dit aanbod gebruik maken.

Ongeveer 30 miljoen passagiers passeren jaarlijks door Qatar.


Links in andere talen

    
(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2019 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Qatar : Actualiteit, pers en media, Qatar kranten, Qatar gids voor reizen en toerisme