Internet gids voor reizen

Egypte
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Egypte > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

December 2017 - Egypte: E-visum.

Egypte heeft officieel de invoering van een elektronisch visumsysteem aangekondigd. Maar, de website die momenteel in de resultaten van Google daaromtrent weergegeven wordt, is niet de site bestemd voor dit doel. U vindt hier de officiële website voor een aanvraag van een elektronisch visum voor een toeristische reis naar Egypte. Dit systeem is beschikbaar voor burgers van 46 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Japan, China, de West-Europese landen en Rusland. Het zal tot andere landen binnen twee jaar worden uitgebreid. De site is beschikbaar in verschillende talen, maar niet in het Nederlands.

Augustus 2017 - Wereld: Huidige trends in het toerisme.

Massatoerisme brengt steeds meer vijandige reacties van de gastbevolking met name in Barcelona (32 miljoen bezoekers per jaar), in Venetië (28 miljoen bezoekers per jaar) en op Mallorca voort.

Anderzijds hebben verscheidene andere landen, waarvan het toerisme in de afgelopen jaren door negatieve factoren sterk beïnvloed werd, onlangs een herstel verwelkomd, Het gaat hierbij om de vijf bestemmingen die de hoogste stijging van de buitenlandse bezoekers tijdens de eerste vier maanden van 2017 geboekt hebben.

Volgens de Wereldtoerismeorganisatie zijn deze vijf bestemmingen:
1. Palestina (400.000 buitenlandse bezoekers, dat betekent een stijging van 57,8% ten opzichte van dezelfde periode van 2016); de toevoeging van Hebron op de Werelderfgoedlijst in 2017, naast Bethlehem en Zuid-Jeruzalem, kon deze vooruitgang steunen.
2. Egypte (+ 51% ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2016 dankzij de versterking van beveiligingsmaatregelen en belangrijke promotiecampagnes). Egypte zou voor het gehele jaar 8 miljoen buitenlandse bezoekers (in vergelijking met een piek van 14,1 miljoen in 2010) kunnen ontvangen.
3. De Noordelijke Marianen (+ 37,3%, gedeeltelijk wegens de opening van casino's) die zich ten noorden van Guam in de Stille Oceaan bevinden.
4. IJsland (+ 35%). Zie hieronder.
5. Tunesië (+ 33% dankzij de versterking van beveiligingsmaatregelen en de lage prijzen). Voor het gehele jaar 2017 verwacht het land 6,5 miljoen buitenlandse bezoekers te ontvangen, wat het niveau van 2010 (7,8 miljoen) nadert.

Februari 2017: Egypte - Stijging van de visumkosten.

De autoriteiten hebben de sterke stijging van de kosten van visa ($ 60 in plaats van $ 25) tot 1 juli uitgesteld, om het herstel van het toerisme niet te ontmoedigen.

3 november 2016: Egypte - Devaluatie van het Egyptische pond.

De Centrale Bank of Egypt heeft het Egyptische pond losgekoppeld, waarvan de koers op 8.8 Egyptische ponden voor één Amerikaanse dollar sinds medio maart 2016 vastgesteld werd. De koers van het Egyptische pond daalde dan tot ongeveer 16 Egyptische ponden voor een dollar, wat een feitelijke devaluatie van ongeveer 80% betekent.  Dientengevolge zijn de binnenlandse prijzen in Egypte fors gestegen. De Egyptische centrale bank verhoogde de rentevoeten. Bovendien heeft de Egyptische regering besloten de uitgaven te verminderen. Dit alles maakte mogelijk voor Egypte een lening van $12 miljard van het Internationaal Muntfonds te krijgen.

18 mei 2016: Egypte
- Crash van EgyptAir-vlucht MS804.

Op woensdag avond crashte de vlucht EgyptAir MS804 op de weg van Parijs naar Caïro in de Middellandse Zee met 56 passagiers en 10 bemanningsleden. De oorzaken van de crash zijn nog niet bekend. Een terreuraanslag is mogelijk.

Begin november 2015: Egypte – De Britse autoriteiten adviseren tegen alle niet-essentiële reizen naar de luchthaven Sharm-el-Sheikh.

Een Russisch vliegtuig uit Sharm el-Sheikh is op 31 oktober 2015 neergestort. Gezien de crash door de ontploffing van een bom in de bagage veroorzaakt worden kan, hebben veel westerse landen tot nader bericht reizen naar Sharm el-Sheikh afgeraden. Daarnaast nemen ze maatregelen, om veilig vakantiegangers te repatriëren, die er verbleven.


 

Links in andere talen

    
(5)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Egypte : Actualiteit, pers en media, Egypte kranten, Egypte gids voor reizen en toerisme