Internet gids voor reizen

NamibiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

NamibiŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Eind september / begin oktober 2016: Afrika - Ivoorverkoop.

De conferentie over de overeenkomst betreffende de internationale handel van bedreigde soorten wilde dieren en planten (CITES), die vanaf 24 september 2016 in Johannesburg geopend is, heeft gestemd tegen de aanvragen van Namibië en Zimbabwe die op de verkoop van hun voorraden ivoor gericht werden. Het verzoek van Swaziland om hoorns van neushoorns te verkopen, werd ook verworpen. Aan de andere kant werd de bescherming van verschillende soorten, waaronder haaien en reuzenmanta's die aan de bijlage II van CITES toegevoegd worden, versterkt.

Met een verlies van 110.000 eenheden heeft het aantal olifanten in Afrika in de afgelopen tien jaar door een derde afgenomen. De Democratische Republiek Congo, Kameroen en Gabon zijn de landen die door de wildstroperij het zwaarst getroffen worden. Elke dag zijn drie neushoorns voor hun hoorns gedood. 
 
Het verdrag van de CITES-overeenkomst, ondertekend door 182 landen en de Europese Unie, is in 1975 in werking getreden. Het beschermt 5.600 diersoorten en 30.000 planten in verschillende mate. De bijlage I van CITES is somt de bedreigde soorten op waarvan de handel verboden is, de bijlage II de soorten waarvan de handel gereguleerd is, de bijlage III de soorten die door een land beschermd zijn dat de medewerking van de andere lidstaten gevraagd heeft.

Om de drie jaar komen de afgevaardigden van de lidstaten bijeen om de handelsbeperkingen op dit gebied te bespreken. De volgende conferentie van de CITES-overeenkomst zal in 2019 in Sri Lanka plaatsvinden. 
 


Links in andere talen

    
(3)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

NamibiŽ : Actualiteit, pers en media, NamibiŽ kranten, NamibiŽ gids voor reizen en toerisme