Internet gids voor reizen

TunesiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

TunesiŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Augustus 2017 - Wereld: Huidige trends in het toerisme.

Massatoerisme brengt steeds meer vijandige reacties van de gastbevolking met name in Barcelona (32 miljoen bezoekers per jaar), in Venetië (28 miljoen bezoekers per jaar) en op Mallorca voort.

Anderzijds hebben verscheidene andere landen, waarvan het toerisme in de afgelopen jaren door negatieve factoren sterk beïnvloed werd, onlangs een herstel verwelkomd, Het gaat hierbij om de vijf bestemmingen die de hoogste stijging van de buitenlandse bezoekers tijdens de eerste vier maanden van 2017 geboekt hebben.

Volgens de Wereldtoerismeorganisatie zijn deze vijf bestemmingen:
1. Palestina (400.000 buitenlandse bezoekers, dat betekent een stijging van 57,8% ten opzichte van dezelfde periode van 2016); de toevoeging van Hebron op de Werelderfgoedlijst in 2017, naast Bethlehem en Zuid-Jeruzalem, kon deze vooruitgang steunen.
2. Egypte (+ 51% ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2016 dankzij de versterking van beveiligingsmaatregelen en belangrijke promotiecampagnes). Egypte zou voor het gehele jaar 8 miljoen buitenlandse bezoekers (in vergelijking met een piek van 14,1 miljoen in 2010) kunnen ontvangen.
3. De Noordelijke Marianen (+ 37,3%, gedeeltelijk wegens de opening van casino's) die zich ten noorden van Guam in de Stille Oceaan bevinden.
4. IJsland (+ 35%).
5. Tunesië (+ 33% dankzij de versterking van beveiligingsmaatregelen en de lage prijzen). Voor het gehele jaar 2017 verwacht het land 6,5 miljoen buitenlandse bezoekers te ontvangen, wat het niveau van 2010 (7,8 miljoen) nadert.

7 maart 2016: Tunesië - Nieuwe terroristische aanslag.

Meer dan 50 terroristen die bij de Islamitische Staat aangesloten zijn, vielen op kazernen van het leger en de politie in Ben Gardane aan. Ben Gardane is een Tunesische stad gelegen in het zuidoosten van het land op 25 km afstand van de grens met Libië.

Om veiligheidsredenen beperkte het Tunesische leger toegang tot toeristische bestemmingen van Djerba en Zarzis die ongeveer honderd kilometer van Ben Gardane liggen.

24 november 2015:
Tunesië - Terroristische aanslag.

Een bus van de presidentiële wacht was het doel van een terroristische aanslag in het centrum van Tunis. Er zijn ten minste 14 dood.

Juni 26, 2015: Tunesië - Terroristische aanslag in Sousse.

Nieuwe klap voor het toerisme in Tunesië. Ongeveer drie maanden na de aanval op het Bardo-Museum in Tunis zijn 39 mensen, met inbegrip van verscheidene buitenlandse toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, om het leven gekomen bij een schietpartij die op 26 juni in het Riu Imperial Marhaba Hotel in Port el Kantaoui in de buurt van Sousse plaatsvond . 36 mensen raakten gewond.

In de volgende dagen ontraadden diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, België en Denemarken, reizen naar Tunesië.  


 

Links in andere talen

        
(1)(4)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

TunesiŽ : Actualiteit, pers en media, TunesiŽ kranten, TunesiŽ gids voor reizen en toerisme