Internet gids voor reizen

KaapverdiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

KaapverdiŽ > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

December 2018 - Kaapverdië: Afschaffing van het visum voor Europese onderdanen.

Vanaf 1 januari 2019 zullen onderdanen van landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen en IJsland van het aanvragen van een visum voor een verblijf van niet meer dan 30 dagen in Kaapverdië worden vrijgesteld. Aan de andere kant wordt vanaf 1 januari 2019 een belasting voor de beveiliging van luchthavens toegepast op basis van 150 CVE escudo's (ongeveer € 1,40) voor binnenlandse vluchten en 3400 CVE escudo's (ongeveer € 31) voor internationale vluchten. Kinderen onder de 2 jaar, passagiers op doorreis en burgers van Kaapverdië mogen deze belasting niet betalen. Andere reizigers die van het visum vrijgesteld zijn, moeten zich op de daarvoor bestemde website registreren en de belasting vóór hun aankomst op Kaapverdië betalen. Anders kunnen ze uitzonderlijk de belasting bij aankomst in Kaapverdië betalen.

Juli 2017 - Kaapverdië: Afschaffing van het visum voor de Europese burgers.

Kaapverdië kondigt aan dat de Europese burgers vanaf januari 2018 van de visumplicht voor een toeristisch verblijf van maximum 30 dagen in Kaapverdië zullen worden vrijgesteld. Zij zullen echter een reisvergunning naar Kaapverdië ten minste 5 dagen vóór hun aankomst moeten verkrijgen (de website is nog niet beschikbaar).

Een e-visum systeem is voor burgers van andere landen bedoeld. Toerisme in Kaapverdië is fors gestegen en is goed voor 21% van het BNP van het land.

26 april 2016: Kaapverdië
- Schietpartij op het eiland Santiago.

Op 26 april vond een schietpartij in een militaire kazerne plaats, die een telecommunicatiecentrum op het eiland van Santiago op Kaapverdië bewaakt. De soldaat die van het doden 11 personen (waaronder acht soldaten) verdacht wordt, werd gearresteerd. Dit incident, uitzonderlijk op Kaapverdië, bracht de archipel in opschudding en is nog steeds onverklaard.

Aan de andere kant werd de nieuwe regering door de MPD partij (Beweging voor Democratie), winnaar van de parlementsverkiezingen van 20 maart, gevormd terwijl de Afrikaanse partij voor onafhankelijkheid van Kaapverdië (PAICV) de laatste 15 jaar over de archipel regeerde. De overdracht gebeurde op vreedzame wijze.


 

Links in andere talen

        
(3)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

KaapverdiŽ : Actualiteit, pers en media, KaapverdiŽ kranten, KaapverdiŽ gids voor reizen en toerisme