Internet gids voor reizen

KaapverdiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

KaapverdiŽ > Reisdocumenten (visum en andere)

Reisdocumenten voor Cabo Verde (Kaapverdië)

1. Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

2. Sedert 1 januari 2019 is het visum niet meer nodig voor de Europese burgers voor een verblijf van minder dan een maand op Kaapverdië. Het blijft geëist voor burgers van buiten Europa, met uitzondering van de onderdanen van ECOWAS (Benin, Burkina Faso, Côte d Ivoire, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Liberia, Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone en Togo).

Voor een verblijf van Europese staatsburgers van minder dan een maand : pre-registratie op de website van de overheid (ease.gov.cv).
• bij voorkeur vijf dagen vóór de reis
• de website maakt het mogelijk voor Europeanen, de nieuwe TSA luchthaven belasting (3.400 Kaapverdische escudo) te betalen, die ook bij aankomst in een van de vier internationale luchthavens van de archipel kan worden uitbetaald.
 
Voor een verblijf van de Europese burgers van meer dan een maand, maar minder dan 6 maanden : zie hieronder, procedure voor niet-EU-onderdanen

Voor niet-EU-onderdanen, burgers buiten de ECOWAS en de Europese burgers voor een verblijf van 1-6 maanden moet u het visum krijgen:

•  Ambassade van Kaapverdië in Brussel, Jeannelaan 29, 1050 Brussel (België), Tel. +32 2 64 36 270. Fax:+32 2 64 63 385 Email: emb.caboverde@skynet.be
• Het Consulaat-Generaal van Kaapverdië in Nederland, Baan 6, Rotterdam, 3011 CB, Tel. +31 10 477 8977 Fax: +31 10 477 4553 Email: info@conscv.nl

3. Vaccinaties

De archipel van Cabo Verde (Kaapverdië) heeft een gezond klimaat. Vaccinaties worden niet opgelegd door de autoriteiten van Kaapverdië, tenzij de reiziger door Dakar reist. In dit geval is vaccinatie tegen gele koorts vereist. Niettemin worden vaccinaties tegen virale hepatitis A en B zoals bij veel andere reizen aanbevolen.

Cabo Verde is geen malaria endemisch gebied. Sporadische gevallen zijn echter gemeld. Ook het gebruik van muggen vangst, muggenspiraal en insectenwerende middelen kan gewenst worden volgens de standaard van accommodatie. Het is ook de beste bescherming tegen het Zyka-virus.

Er is nooit melding gemaakt van een geval van ebola-infectie.


 

Links

Pre-registratie
Burgers van veel landen zijn nu vrijgesteld van visumplicht als ze niet langer dan 30 dagen in KaapverdiŽ verblijven. Ze moeten zich online registreren en een luchthavenbelasting betalen voor hun aankomst op KaapverdiŽ (site alleen op het Engels en Frans)
Vereiste reisdocumenten
Vereiste reisdocumenten (visum en andere) voor Belgen die naar het buitenland reizen: informatie van de Belgische Federale Overheidsdienst.
Vereiste reisdocumenten
Reisadviezen en informatie (met inbegrip van de vereiste reisdocumenten) per land voor de Nederlandse reizigers (informatie door het Nederlandse Ministerie van buitenlandse zaken).

Links in andere talen

                    
(4)(3)(1)(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

KaapverdiŽ : Reisdocumenten (visum en andere)