Internet gids voor reizen

Balearen (Spanje)
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Balearen (Spanje) > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

Mei 2018 - Balearen: Verbod op vakantieverhuur van appartementen.

Vanaf juli wordt de vakantieverhuur van appartementen in Palma de Mallorca verbannen. Alleen eengezinswoningen blijven beschikbaar voor vakantieverhuur, op voorwaarde dat ze niet in beschermde gebieden, in de buurt van de luchthaven of in industriële gebieden liggen. De maatregel is gericht op het garanderen van lange termijn verhuur tegen betaalbare prijzen aan lokale mensen. Sinds 2013 zijn de huurprijzen van accommodatie in Palma de Mallorca met 40% gestegen, waardoor Palma de tweede Spaanse stad, na Barcelona, met de duurste huurprijzen is.

Onlangs is het aantal illegale vakantiewoningen in Palma de Mallorca drastisch verminderd als gevolg van het innen van boetes op o.a. Tripadvisor en Airbnb. Maar de stad heeft nog steeds 11.000 vakantieverblijven waarvan slechts 645 de vereiste vergunning hebben.

April 9, 2016: Balearen (Spanje) - Invoering van een toeristenbelasting.

Vanaf 1 juli 2016 zullen de Balearen een toeristenbelasting op elke bezoeker van 16 jaar en ouder toepassen. De belasting is afhankelijk van het soort accommodatie en varieert van € 0,50 (voor B&B, jeugdherbergen en campings) tot € 2 (voor de hotels van de categorie 4 of meer, vakantieverhuren van 4 sleutels en cruises) per nacht en per persoon in het hoogseizoen (van april tot oktober). De toeristenbelasting is € 1 per nacht en per persoon voor hotels in 2de en 3de categorie, vakantiewoningen met een tot drie sleutels en agro-toerisme. In het laagseizoen is het tarief tot de helft verlaagd, net zoals vanaf de 9de dag van verblijf.

Elk jaar krijgen de Balearen meer dan 13 miljoen toeristen. Het nieuwe tarief zal worden genoemd "duurzaam toeristenbelasting". De regering van de Balearen hoopt 80 miljoen euro per jaar op te halen. De opbrengsten zullen voor de bevordering van duurzaam toerisme en het behoud van de natuurgebieden gebruikt worden. In Catalonië is een soortgelijke belasting van toepassing vanaf november 2012. Geen andere regio in Spanje heeft een dergelijke belasting.


 

Links in andere talen

        
(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Balearen (Spanje) : Actualiteit, pers en media, Balearen (Spanje) kranten, Balearen (Spanje) gids voor reizen en toerisme