Internet gids voor reizen

Balearen (Spanje)
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Balearen (Spanje) > Toeristische informatie > Actualiteit, pers en media

April 9, 2016: Balearen (Spanje) - Invoering van een toeristenbelasting.

Vanaf 1 juli 2016 zullen de Balearen een toeristenbelasting op elke bezoeker van 16 jaar en ouder toepassen. De belasting is afhankelijk van het soort accommodatie en varieert van € 0,50 (voor B&B, jeugdherbergen en campings) tot € 2 (voor de hotels van de categorie 4 of meer, vakantieverhuren van 4 sleutels en cruises) per nacht en per persoon in het hoogseizoen (van april tot oktober). De toeristenbelasting is € 1 per nacht en per persoon voor hotels in 2de en 3de categorie, vakantiewoningen met een tot drie sleutels en agro-toerisme. In het laagseizoen is het tarief tot de helft verlaagd, net zoals vanaf de 9de dag van verblijf.

Elk jaar krijgen de Balearen meer dan 13 miljoen toeristen. Het nieuwe tarief zal worden genoemd "duurzaam toeristenbelasting". De regering van de Balearen hoopt 80 miljoen euro per jaar op te halen. De opbrengsten zullen voor de bevordering van duurzaam toerisme en het behoud van de natuurgebieden gebruikt worden. In Catalonië is een soortgelijke belasting van toepassing vanaf november 2012. Geen andere regio in Spanje heeft een dergelijke belasting. 


 

Links in andere talen

        
(1)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Balearen (Spanje) : Actualiteit, pers en media, Balearen (Spanje) kranten, Balearen (Spanje) gids voor reizen en toerisme