Internet gids voor reizen

Martinique (Frankrijk)
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

Martinique (Frankrijk) > Toeristische informatie > Landinformatie

Martinique 

 

Martinique is een departement van Frankrijk en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen in de Caribische Zee. Zijn buureilandjes zijn Saint Lucia, welke in het zuiden ligt en Dominica ten noorden van Martinique. 

 

In Fort-de-France, de hoofdstad van Martinique, kan een bezoek worden gebracht aan het Park Savanne, de Saint-Louis kathedraal en er kunnen luxe winkels worden bezocht. De plekken die tot de grotere steden van Martinique behoren zijn Le Robert, Sainte-Marie en Le Lamentin.

 

Het hoogste punt van het eiland is de vulkaan Mont Pelée, die 1397 meter hoog is. In 1902 had deze een grote uitbarsting waar 30.000 inwoners uit het stadje Saint-Pierre omkwamen. De dingen die van deze vulkaanuitbarsting zijn overgebleven worden tentoongesteld in het Museum van Vulkanologie.  

 

Naast de vulkaan zijn er meerdere trekpleisters op het eiland, zoals verschillende monumenten en ruïnes. Verder zijn er goede restaurantjes en prachtige stranden te vinden.  

 

Pointe du Bout staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Dit is een toeristische plek, waar ook winkels en hotels te vinden zijn.  

 

Een ander belangrijk aspect voor het eiland is de rumindustrie. Martinique heeft de officiële benoeming "AOC Martinique" verkregen om rum te produceren. Er zijn dan ook verschillende distilleerderijen op het eiland te vinden.

 

Bevolking en cultuur 

Op het eiland wonen op een oppervlakte van 1.100 km² rond de 436.500 mensen. Een klein deel van de inwoners zijn Fransen en een deel zijn afstammelingen van slaven uit Afrika. De overheersende godsdienst op het eiland is het christendom. 

 

Martinique heeft verschillende bijnamen, voorbeelden hiervan zijn 'lle aux Fleurs' en 'Pays des Revenants'. Dit betekent 'het eiland van de bloemen' en 'het land waar iedereen naar terugkeert'. 

 

Gezondheid en veiligheid 

Inenten is niet verplicht, maar bescherming tegen hepatitis A en een vaccinatie tegen DTP is te adviseren. Martinique is een eiland dat aardbevingsgevoelig is en tropische stormen en orkanen kunnen ontstaan van juni tot november (vooral augustus-september). Zware criminaliteit komt hier zelden voor, maar het is onverstandig om na zonsondergang of voor zonsopgang afgelegen plekken op te zoeken. Toeristen kunnen nog wel eens het slachtoffer zijn van kleine diefstallen.
Reisgraag.nl

Zie ook de foto's uit Martinique.


Links

Reisgraag.nl: Martinique
reisinformatie over martinique, o.a. cultuur, vervoer, flora & fauna, bezienswaardigheden in martinique.
encyclopedie wikipedia

Links in andere talen

                    
(1)(4)(1)(2)(1)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Martinique (Frankrijk) : Landinformatie, Martinique (Frankrijk) informatie, Martinique (Frankrijk) gids voor reizen en toerisme, landeninformatie