Internet gids voor reizen

Nepal
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Nepal > Foto's en reisverhalen > Foto's van de Annapurna en de Dhaulagiri

Foto's van de Annapurna en de Dhaulagiri in Nepal: de Annapurna Zuid (Dakshin), de Annapurna trek en de Dhaulagiri.

Annapurna Dakshin in Nepal
De Annapurna Dakshin in Nepal.                                                                        © semelle-de-vent-nepal.com

De Annapurna Himal
is een 55 km lang massief van het Himalayagebergte in Nepal en bevat zes bergen boven 7200 m.

Het hoogste punt, de Annapurna I, reikt tot 8091 m in hoogte. De Annapurna I was de eerste berg boven de 8000 meter die werd beklommen.
Louis Lachenal en Maurice Herzog, leden van een Franse expeditie, bereikten de top via de noordwand op 3 juni 1950. De zuidwand werd alleen maar in 1970 door een Britse expeditie beklommen. Voor alpinisten blijf de Annapurna I één van de meest gevaarlijke bergen in de wereld.

De Annapurna II is 7,937 meter hoog; Annapurna III 7,555 m, en Annapurna IV 7.525 m. De Annapurna Zuid (ook bekend als de Annapurna Dakshin of Moditse) was beklommen eerst in 1964 door een Japanse expeditie. Het is 7,219 meter hoog. Met een hoogte van 7,455 m is Gangapurna ook een van de hoogste toppen van het massief Annapurna.


De Annapurna trek, Nepal
De Annapurna trek, Nepal.                                         © semelle-de-vent-nepal.com

Het Annapurna gebied (Annapurna Conservation Area) is ideaal voor trekking. Gezien de stad Pokhara aan de voet van het Annapurna massief ligt, is het gebied meer bereikbaar dan de Everest.

Het Annapurna gebied heeft drie belangrijke trekking routes.
De klassieke trek, de "Annapurna Circuit" trekking, is een 21 daagse trekking rondom het Annapurna massief. Het hoogste punt van deze trektocht is de 5416 m hoge Thorung La Pas. De Annapurna Base Camp Trek (4130 m.), ook "Annapurna Sanctuary" Trek genoemd (2 weken), is iets korter en lichter dan het Annapurna circuit. Een derde mogelijkheid is de Jomsom Trek.


De Dhaulagiri in Nepal
De Dhaulagiri in Nepal.                                                                                    © semelle-de-vent-nepal.com

Het Dhaulagiri massief is een 120 km lang bergmassief in de Nepalese Himalaya. Met een hoogte van 8.167 m, is de Dhaulagiri I de zevende hoogste piek in de wereld. De piek werd voor het eerst op 13 mei 1960 beklommen door een team van Zwitserse, Oostenrijkse en Nepalese klimmers. Het is gelegen op 34 km ten westen van de Annapurna I.


De Dhaulagiri II is 7.751 meter hoog; Dhaulagiri III 7.715 m, Dhaulagiri IV 7.661 m en Dhaulagiri V 7.618 m.


De stad van Pokhara, die ten zuiden van het Annapurna massief ligt, is het gebruikelijke beginpunt van de expedities naar de Annapurna en de Dhaulagiri.


AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Foto's van de Annapurna en de Dhaulagiri in Nepal: de Annapurna zuid (Dakshin), de Annapurna trek en de Dhaulagiri. Beelden en reisgids Nepal.