Internet gids voor reizen

IndonesiŽ
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

IndonesiŽ > Foto's en reisverhalen > Duiken bij Bali

Duiken bij Bali (Indonesië): Reuzenmanta bij Nusa Penida, Groene zeeschildpad en Zeenaalden.

Reuzenmanta bij Bali (Indonesië)
Duiken bij Bali (Indonesië): Reuzenmanta (Manta birostrisin Manta Point bij Nusa Penida.                                             © Dirk Wuyts

Nusa Penida is een eiland ten zuidoosten van Bali in Indonesië. Het is een vogelreservaat. Nusa Penida heeft een brede reeks duikplaatsen, waaronder Penida Bay, Batu Lumbung (algemeen bekend als Manta Point), Batu Meling, Batu Abah, Toya Pakeh en Malibu Point. Manta Point staat bekend om de talrijke mogelijkheden, reuzenmanta's te zien. Daardoor is Manta Point duurder dan de andere duiksites bij Nusa Penida.

De reuzenmanta is de grootst bekende rog in de wereld. Reuzenmanta's zijn ongevaarlijk voor mensen. Ze zijn sierlijke zwemmers.


Zeeschildpad - Duiken bij Bali
Duiken bij Bali (Indonesië): mooie Groene zeeschildpad (Chelonia mydas).                                                      © Dirk Wuyts

De groene zeeschildpad (ook gekend als de soepschildpad) is een grote, zware zeeschildpad met een breed, meestal licht gekleurd rugschild. Het is zo genoemd niet voor de kleur van het schild, maar voor de groene kleur van zijn huid en vet. Met een gewicht tot 317 kg behoren de groene schildpadden tot de grootste zeeschildpadden ter wereld.

In tegenstelling tot andere leden van de familie Cheloniidae is de groene zeeschildpad meestal vegetarisch en voedt zich vooral met zeegrassen en algen. Zeeschildpadden brengen bijna hun hele leven onder water. Ze leven al 150 miljoen jaar in de zeeen van de wereld. Er waren vroeger ettelijke miljoenen groene zeeschildpadden. Er wordt geschat dat het totale aantal individuen de afgelopen 50 jaar met meer dan 90% is afgenomen.

Duiken bij Bali: Zeenaald
Duiken bij Bali (Indonesië): Zeenaald (Syngnathinae).                                                                                      © Dirk Wuyts

Zeenaalden (Pipefishes, in het Engels) zijn kleine vissen. Hun lichaam is lang en dun, en dit maakt de zeenaald enigszins slangachtig. Zeenaalden zijn meestal 35–40 cm in lengte. Samen met de zeepaardjes vormen ze de familie Syngnathidae.

Zie ook
onderwaterfoto's uit Aqaba, Sharm el-Sheikh, El Gouna, Marsa Alam, Bonaire, Phuket, Sulawesi, Costa Brava, Puerto Galera en, in het Engels, Belize.


 

Links

ADC scuba diving Antwerpen/Deurne
Hier vindt u veel mooie foto's van Dirk Wuyts over zijn duikreis naar Bali in IndonesiŽ evenals het reisverslag en enkele video's.

Zie ook

IndonesiŽ > Foto's en reisverhalen > Duiken bij Sulawesi
IndonesiŽ > Foto's en reisverhalen > Attracties van Bali

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Duiken bij Bali (IndonesiŽ): Reuzenmanta bij Nusa Penida, Groene zeeschildpad en Zeenaalden. Reisgids IndonesiŽ met alle nuttige links en veel mooie foto's.