Internet gids voor reizen

Filippijnen
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Filippijnen > Foto's en reisverhalen > Rijstterrassen van de Filippijnse Cordilleras

Foto's uit de Rijstterrassen van de Filippijnse Cordilleras. 

Rijstterrassen in de Filippijnen
Rijstterrassen in de Filippijnen: hoge rijstvelden van de Filippijnse Cordilleras.                                                                © Dirk Wuyts

In de afgelegen gebieden van het Filippijnse gebergte Cordillera op het eiland Luzon heeft de inheemse bevolkingsgroep Ifugao rijstterrassen in de loop van twee duizend jaar met de hand aangelegd.

De rijstterrassen volgen de vormen van de bergen. Ze worden gevoed door een oud irrigatiesysteem uit de regenwouden boven de terrassen. Ze worden van generatie op generatie doorgegeven. Dit illustreert een opmerkelijke continuïteit van culturele tradities aangezien de techniek in gebruik eeuwenlang vrijwel onveranderd bleef. Het onderhoud van de rijstterrassen maakt noodzakelijk een gezamenlijke aanpak van de hele gemeenschap.

Deze rijstterrassen vormen een levende culturele landschap van grote schoonheid die de harmonie tussen de mensen en het milieu uitdrukt. Vijf gebieden ervan zijn ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO: Batad, Bangaan, Hungduan, Midden Mayoyao en Nagacadan. Ze zijn allemaal gelegen in de provincie Ifugao.

De rijstterrassen van Banaue, ook bekend als Payo, evenals enkele andere soortgelijke rijstvelden (Hapao, Kiangan, ..) in dezelfde provincie zijn ook beroemde bezienswaardigheden. De rijstterrassen van Banaue maken deel van het Filippijnse "National Cultural Treasure" uit. Ze zijn echter geen deel uit van UNESCO's werelderfgoed als gevolg van de aanwezigheid van moderne structuren.

Rijstterrassen van de Filippijnse Cordilleras
Rijstterrassen van de Filippijnse Cordilleras.                                                                                                                © Dirk Wuyts


Ifugao Rijstterrassen in de Filippijnen
Ifugao Rijstterrassen in de Filippijnen.                                                                                                                          © Dirk Wuyts


 

Links

Dirk Wuyts, de auteur van deze foto's
Dirk Wuyts houdt van duiken en wil kennis en ervaring delen met anderen. Op zijn site vindt u mooie onderwaterfoto's en reisverslagen van zijn duikreizen naar verschillende plaatsen in de wereld, incl. de Filippijnen en de duikplaats Puerto Galera.

Zie ook

Filippijnen > Foto's en reisverhalen > Hangende doodskisten bij Sagada.
Filippijnen > Foto's en reisverhalen > Foto's uit het onderwaterleven bij Puerto Galera

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits réservés.