Internet gids voor reizen

Peru
English Franšais Deutsch Nederlands Italiano Espa˝ol

Peru > Foto's en reisverhalen > Het historische centrum van Arequipa in Peru

Foto's uit het historische centrum van Arequipa in Peru: de kathedraal, het klooster van Santa Catalina, en de Kerk van de Jezuïeten.  

Kathedraal-basiliek van Arequipa in het historisch centrum van Arequipa, Peru
De Kathedraal-basiliek van Arequipa in het historisch centrum van Arequipa, Peru.

Arequipa is de tweede meest bevolkte stad in Peru en ook de tweede meest geïndustrialiseerde (voornamelijk vervaardiging van wol) stad van het land. Arequipa ligt op een hoogte van 2335 m., in het zuiden van Peru, aan de voet van de vulkaan Misti  in de Andes. Arequipa is ook bekend als La Ciudad Blanca ("de witte stad") om haar talrijke historische gebouwen, die in wit of roze vulkanische steen gebouwd zijn. De stad wordt bediend door de internationale luchthaven Rodríguez Trujillo, gelegen ongeveer 19 km. ten noordwesten van het stadscentrum. Ze  is ook bereikbaar per trein vanuit Cusco.

Het historische centrum van Arequipa beslaat een oppervlakte van 332 hectare en is op de werelderfgoedlijst van de Uneso ingeschreven. Het bevat veel historische gebouwen. Sommigen ervan werden gebouwd in de negentiende eeuw na de aardbeving van 1868.

De religieuze historische gebouwen zijn de meest bekende monumenten van de stad. De Kathedraal-basiliek van Arequipa wordt beschouwd als een van de meest beroemde koloniale kathedralen in Peru. Het is gelegen op het centrale plein ("Plaza de Armas") van Arequipa. De kathedraal werd gebouwd in 1656 op de site van een kerk die door een aardbeving verwoest  werd. De eerste kerk dateert uit de jaren 1550. De neoklassieke kathedraal werd beschadigd door brand of aardbevingen op verschillende tijdstippen en telkens werd hersteld. De kathedraal en de meeste monumenten van de stad zijn  gemaakt van ignimbriet (vulkanische steen, ook "sillar" genoemd), met gewelven in baksteen. De kathedraal bevat een museum.

Het historisch centrum van Arequipa, Peru: klooster van Sanata Catalina
Het klooster van Santa Catalina (Covento de Santa Catalina de Siena) in het historisch centrum van Arequipa, Peru.

Het klooster van Santa Catalina is een klooster van Dominicaanse nonnen in Arequipa. Het werd in 1579 gebouwd en uitgebreid in de 17e eeuw. Het is een van de grootste kloosters in de wereld. Het is eigenlijk een kleine stad met straatjes, tuinen, kloostergangen en parken. Het deel van het klooster dat voor bezoekers toegankelijk is is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. 

Arequipa: De kerk van de Jezuïeten in het historische centrum van de stad, Peru
De kerk van de Jezuïeten in het historische centrum van Arequipa, Peru

De kerk van de Jezuïeten is een van de meest prachtige barokke gebouwen in Peru. Het bowen van de kerk was het startpunt van de "Escuela Arequipeña", een unieke stijl die Europese en lokale kenmerken mengt.

In het historische centrum van Arequipa vindt men ook vele civiele of militaire historische gebouwen alsmede verschillende parken. In de stad zijn er talrijke musea, waaronder het Museum van Santuarios Andinos. Dit museum is gewijd aan de pre-Columbiaanse geschiedenis van de regio Arequipa, met inbegrip van de Juanitamummie. Deze mummie werd bevroven in een uitstekende staat van bewaring in 1955 op de vulkaan Ampato gevonden. Juanita was een meisje dat aan de goden in de 15e eeuw geofferd werd. Na Juanita werden er nog drie gemummificeerde lichamen gevonden boven 5800 m.


 

Links

Meer foto's uit Peru
Hier vindt u het reisverslag en alle andere foto's van ADC Scuba Duiken Antwerpen/Deurne (de auteur van de foto's hierboven) over zijn reis naar Peru: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Titicacameer, Cuzco, de Heilge Vallei van de Inca's en Machu Picchu.

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright ę 2020 WillGoTo. Tous droits rÚservÚs.

Foto's uit het historische centrum van Arequipa in Peru: de kathedraal, het klooster van Santa Catalina, en de Kerk van de Jezu´eten.