Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Pagode van de Gouden Rots in Myanmar

Het beeld van de week (nr. 2): de Pagode van de Gouden Rots in Myanmar.         Delen

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld en vertoont het hieronder. De Pagode van de Gouden Rots is de tweede foto van deze reeks.Deze Pagode is één van de heiligste boeddhistische plaatsen in Myanmar en in de wereld.

Pagode van de Gouden Rots in Myanmar
De Pagode van de Gouden Rots in Myanmar. Pelgrims plakken bladgoud op de heilige rots.

Myanmar, voorheen als Birma gekend, is een land gelegen in Zuidoost-Azië en heeft India, China en Thailand als voornaamste buurlanden. Het is even groot als Duitsland en Polen verzameld. Het is een overwegend agrarisch land, waarvan de productie van rijst de belangrijkste economische activiteit is. De andere voornaamste hulpbronnen zijn olie, gas, teakhout, edelstenen zoals robijnen, saffieren en jaden.

Jarenlang verbannen door de internationale gemeenschap vanwege de militaire junta die het land bestuurde is Myanmar met een geleidelijke democratisering begonnen. Yangon (voorheen Rangoon) is veruit de grootste stad van het land.

Myanmar heeft vele en gevarieerde toeristische attracties: een rijk erfgoed dat o.a. uit de hoofdsteden van de opeenvolgende dynastieën bestaat, die de regio bestuurden voordat deze een Britse kolonie aan het einde van de 19e eeuw werd, enkele van de meeste heilige boeddhistische plekken in de wereld zoals de Schwedagonpagode in Yangon, de Gouden Rots, Mahamuni Boeddha in Mandalay en Sagaing, verschillende natuurlijke attracties zoals het Inlemeer en Mount Popa, een paar mooie zandstranden zoals in Ngapali, handwerk zoals lakwerk, marmeren beeldhouwwerk en de productie van bladgoud, en vooral een zeer gastvrije bevolking die uit verschillende etnische groepen bestaat.

De Pagode van de Gouden Rots, ook bekend als de Kyaiktiyo pagode, is een 8 m hoog granieten rotsblok gelegen op de top van een klif van de berg Kyaiktiyo, ongeveer 1100 m boven zeeniveau en gekroond met een 10 m hoge stoepa. De rots en de stupa worden met bladgoud bedekt. De Gouden Rots ligt ongeveer 110 km van Bago en 210 km ten noorden van Yangon. Een haar van Boeddha in de pagode maakt ze een heel belangrijke boeddhistische bedevaartsoord.

De Pagode van de Gouden Rots is ook een toeristische bezienswaardigheid die de bezoeker van Myanmar zeker niet mag missen, zelfs als de omweg meestal twee dagen eist. Het magisch karakter van de plek, het aantal en de vurigheid van de pelgrims, en de omliggende landschappen zijn onvergetelijk. Zie meer foto's van de Pagode van de Gouden Rots (in het Engels).

Zie andere mooie fot's uit Myanmar (in het Engels):


Yangon


Mandalay


Etnische groepen


Stranden


De auteur van de foto: het beeld behoort tot Willgoto. Zie al onze foto's uit Myanmar.

Zie ook:
Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
Foto van de week 6: De stierhaai en de tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld. De Pagode van de Gouden Rots is de tweede foto van deze reeks.Deze Pagode is één van de heiligste boeddhistische plaatsen in Myanmar en in de wereld.