Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Strand op de Seychellen

Het beeld van de week (nr. 3): Strand op het eiland La Digue, Seychellen.             Delen

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld en vertoont het hieronder. Het strand Grand Anse op het eiland La Digue, Seychellen, is het onderwerp van de derde foto van deze reeks. De Seychellen zijn een perfecte bestemming voor een droomvakantie. 

Strand op de Seychellen
Strand van Grand Anse op het eiland La Digue, Seychellen, 
in de Indische Oceaan.

Seychellen. Gelegen in de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van Kenia bestaat de archipel van de Seychellen uit niet minder dan 115 eilanden, die een onafhankelijk land sinds 1976 vormt. Vijfenveertig van hen zijn de resten van verzonken bergen. Ze zijn granieteilanden. Drie van deze eilanden, Mahé, Praslin en La Digue, vormen de economische en culturele hart van het land. De andere eilanden zijn koraaleilanden. De meeste van hen liggen ver van de granieteilanden. Veel eilanden zijn niet bewoond.

De bevolking van het land is niet hoger dan 100.000 mensen. Het Engels, het Frans en het Seychellencreools (een Frans gebaseerde creoolse taal) zijn de officiële talen van het land. Met visserij is toerisme de belangrijkste economische activiteit van de Seychellen. Het land voert in wat het allermeest nodig heeft.

Een warm klimaat, mooie stranden (waarvan vele voor zwemmen geschikt zijn), en een uitzonderlijke natuur (flora en fauna) zijn enkele van de voordelen die de Seychellen een gedroomde bestemming voor toeristen maken. De archipel bevindt zich ook buiten de zone van de tropische cyclonen die de eilanden naar het zuiden tijdens de eerste maanden van het jaar kunnen treffen. Bovendien is de bescherming van het milieu zeer strikt op de Seychellen.

Twee natuurgebieden van de Seychellen maken deel van het werelderfgoed van de UNESCO uit: aan de ene kant, het Natuurreservaat van de Vallée de Mai op Praslin, dat thuisbasis van endemische palmen met inbegrip van de Coco-de-Mer (het grootste zaad van alle bekende plantensoorten) is en aan de andere kant, het onbewoond Aldabra-atol dat een natuurreservaat voor 150.000 reuzenschildpadden ongeveer 1.000 km ten zuidwesten van Mahé is.

Zie andere mooie foto's uit de Seychellen (in het Engels):


Seychelles


Seychelles


Seychelles


Seychelles

 
De hoeveelheid toeristen naar Seychellen stijgt geleidelijk. Aangezien ze niet 300.000 per jaar overschrijdt, is toerisme geen gevaar voor het milieu van de archipel. Wij zijn zeer ver van massatoerisme. Lees deze nuttige Reisgids naar Seychellen (in het Engels).

Mahé is het grootste eiland van d e archipel van de Seychellen. Daar vindt u het grootste deel van de bevolking en de hoofdstad van het land, de enige internationale luchthaven van de archipel, het nationale park Morne Seychellois (ideaal voor vogelaars), het nationale mariene park Sainte-Anne Marine (perfect voor duikers) en mooie stranden zoals Beau Vallon, Anse Intendance, Baie Lazare en Anse à la Mouche. Op het eiland Praslin, dat een luchthaven voor verbindingen met Mahé heeft, liegt het Natuurreservaat Vallée de Mai zoals al hierboven vermeld. Vanaf Praslin kunt u ook de nabijgelegen kleinere eilanden bezoeken, zoals Chauve-Souris, Curieuse, Ile Ronde, evenals de beschermde natuurgebieden van de eilanden Cousin en Arid.

La Digue telt slechts ongeveer 3000 inwoners. Het eiland is alleen toegankelijk door veerboot, voornamelijk uit Praslin. Gemotoriseerde voertuigen zijn zeldzaam op het eiland. Fietsen en borenkarren zijn de gebruikelijke vervoermiddelen op La Digue. Praslin en La Digue hebben enkele van de mooiste stranden in de wereld, bijvoorbeeld Anse Volvert, Côte d'Or en Anse Lazio (Praslin), Anse Coco, Petit Anse en Anse Source d'Argent (La Digue). Zie meer foto's van de mooiste stranden in de wereld (in het Engels).

Verschillende mooie en grote zandstranden op de Seychellen worden Grand Anse genoemd. Op La Digue is het mooie strand Grand Anse niet geschikt voor zwemmen vanwege sterke onderstromen. Het is hetzelfde geval met het strand Grand Anse op het eiland Mahé. Op Praslin is Grand Anse het grootste strand van het eiland en wordt door verschillende hotels omzoomd. Het is helemaal geschikt voor zwemmen en watersporten gedurende een grote deel van het jaar.

De auteur van de foto is Gerard Larose. De foto behoort tot het Verkeersbureau van de Seychellen. Zie al onze foto's uit de Seychellen.

Zie ook:
Foto van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
Foto van de week 6: De stierhaai en de tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen.

Zie al onze "
beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld. Het strand Grand Anse op het eiland La Digue, Seychellen, is het onderwerp van de derde foto van deze reeks. De Seychellen zijn een perfecte bestemming voor een droomvakantie.