Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Lemuur op Madagaskar

Het beeld van de week (nr. 4): Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka).                Delen

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld en vertoont het hieronder. Coquerels sifaka, een lemuur behorend tot de familie van de indriachtigen, is het onderwerp van de vierde foto van deze reeks. Het is een bedreigde diersoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.

Lemuur op Madagaskar
Lemuur op Madagaskar (de Coquerels kroonsifaka).

Madagaskar, het vijfde grootste eiland ter wereld, ligt ten zuiden van de evenaar in de Indische Oceaan, ongeveer 400 km ten oosten van de kust van Mozambique. Met het vliegtuig is het eiland gelegen 1u30 van het eiland van Réunion en 1u45 van Mauritius. Het land is onafhankelijk sinds juni 1960. Het werd vaak gehinderd door zijn politieke instabiliteit. Het is een van de 50 minst ontwikkelde landen in de wereld. Het maakt deel van de Francofonie uit. De bevolking bestaat uit 18 etnische groepen, groeit voortdurend en momenteel wordt geschat op 24 miljoen inwoners, van wie 45% minder dan 15 jaar oud zijn. Antananarivo is de politieke, economische en culturele hoofdstad van het land. De ariary is de munteenheid van het land sinds 2003.

Wat het toerisme betreft, heeft Madagaskar vele leuke attracties, in het bijzonder een uitzonderlijke biodiversiteit die uit het feit voortvloeit dat Madagaskar zich miljoenen jaren geleden los van het Afrikaanse continent maakte en zich daarna op zijn eigen ontwikkelde. Madagaskar is thuishaven van een groot aantal endemische soorten van planten (met inbegrip van zes soorten baobabs) en dieren (met inbegrip van verschillende soorten vogels, reptielen, amfibieën evenals 100 soorten of ondersoorten van primaten zoals de lemuren) die onderzoekers en liefhebbers uit de hele wereld aantrekken.

Madagaskar heeft ook een rijk cultureel erfgoed, verschillende mooie stranden (met inbegrip van enkele ongerepte stranden) en diverse mogelijkheden van outdoor-activiteiten (trekking, motorrijden, duiken en meer).

Het land heeft drie sites, die deel van het door de UNESCO erkende werelderfgoed uitmaken: twee natuurlijke sites (de regenwouden van de Atsinanana en het natuurreservaat van Tsingy de Bemaraha) en een culturele site (de Koninklijke heuvel van Ambohimanga). Vanille, peper en lychees zijn enkele van de Malagassische producten die over de hele wereld gewaardeerd worden.

De lemuren, ook als maki's gekend, zijn primaten, die endemisch op Madagaskar zijn. Ze bestaan uit ongeveer 100 nog levende soorten, die in 4 grote familie kunnen worden gegroepeerd: de maki's, de wezelmaki's, de dwergmaki's en de indriachtigen. Afhankelijk van de soort is de grootte van de maki's zeer variabel, van de kleinste primaten in de wereld tot andere maki's die tot de grootste primaten behoren. De meeste soorten zijn dagactieve dieren, De andere zijn nachtelijk. Lemuren hebben handen met 4 vingers en een duim net zoals mannen. Ze hebben nagels en geen klauwen.

Coquerels kroonsifaka is een soort lemuren, die tot de familie van de indriachtigen behoort. Het is een middelgrote primaat, dat sterke achterpoten heeft. Het is een herbivoor, eet bladeren, bloemen, fruit, bast en knoppen. Het is een dagactief dier. Het heeft een rechte, verticale houding.

Zie foto's van verschillende soorten lemuren (momenteel alleen in het Frans). Klik op elke foto hieronder:


Diadeemsifaka


Indri indri


Roodkopmaki


Zwart-witte vari


Grijze halfmaki


Ringstaartmaki


Verreauxsifaka


Oostelijke wolmaki


De auteur van de foto: de foto's hierboven behoren tot Willgoto.

Zie ook:
Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
Foto van de week 6: De stierhaai en de tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld en vertoont het hieronder. Coquerels sifaka, een lemuur behorend tot de familie van de indriachtigen, is het onderwerp van de vierde foto van deze reeks. Het is een bedreigde diersoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.