Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Werelderfgoed van Cambodja

Het beeld van de week (nr. 5): Werelderfgoed van Cambodja  (hieronder, de tempel Banteay Srei).      Delen

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld en vertoont het hieronder. De tempel Banteay Srei, beter bekend onder zijn huidige naam 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is het onderwerp van de vijfde foto van deze reeks. Deze tempel, een juweel van de Khmer kunst, maakt deel van het werelderfgoed van UNESCO uit, op dezelfde manier als de tempels van Angkor. Terecht wordt Banteay Srei ook wel 'Citadel van de schoonheid' genoemd.

Werelderfgoed in Cambodja
De tempel Banteay Srei, ook genaamd "Citadel van de vrouwen", is een site van het werelderfgoed in Cambodja. De ingang van de site.

Het land: Cambodja is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Zijn buurlanden zijn Vietnam in het oosten, Laos in het noorden en Thailand in het westen. Diep gekneusd in de tweede helft van de 20e eeuw door burgeroorlogen en het verschrikkelijke regime van de maoïstisch geïnspireerde Rode Khmer heeft Cambodja wat rust teruggevonden en kent een sterke economische groei sinds meer dan een decennium. De landbouw (vooral de rijstproductie), de textielindustrie en ook het toerisme zijn de belangrijkste economische sectoren van het land.

Het land biedt inderdaad toeristen belangrijke bezienswaardigheden: Angkor (waarschijnlijk de grootste archeologische site in de wereld), Tonlé Sap (het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië), Phnom Penh (de hoofdstad en het economische centrum van het land met diverse attracties, waaronder het Koninklijk Paleis), specerijen zoals peper uit Kampot, de prachtige stranden en eilanden die menigten aantrekken wanneer westerse landen met de koude winters geconfronteerd worden, handwerk van hoge kwaliteit en een gastvrije bevolking.

De foto: Het grootste deel van het erfgoed van Cambodja dateert uit de periode van de 9e tot de 13e eeuw toen de Khmer een welvarend en krachtig rijk in Zuidoost-Azië well buiten de grenzen van het huidige Cambodja ontwikkeld hebben. De opeenvolgende hoofdsteden van het rijk hebben gehouden de ruinen van hun talloze tempels en paleizen, evenals van de baray, kunstmatige meren die de Khmer ontworpen hadden, om hun watervoorziening te verzekeren.

UNESCO heeft het belang van dit erfgoed erkend door het opnemen van Angkor en de tempel Preah Vihear op de werelderfgoedlijst. De site van Angkor bevat Angkor zelf (een gebied van 31.000 ha, met inbegrip van de tempels van Angkor Wat, Bayon, Preah Khan, Ta Prohm en vele andere ruinen), en de tempel Roluos (3.000 ha in het oosten van Angkor) en de Citadel van de vrouwen (2.000 ha in het noordoosten van Angkor).

De tempel Banteay Srei (de "Citadel van de vrouwen") ligt 30 km ten noorden van Siem Reap, de Cambodjaanse stad die door toeristen als uitgangspunt gebruikt wordt om Angkor te bezoeken. De site, die ouder dan de gebouwen van Angkor is, was aan de hindoe god Shiva gewijd. Banteay Srei, voornamelijk gebouwd in roze zandsteen, wordt eerst door Fransen en meer onlangs door Zwitsers gerestaureerd. Het werk is bijzonder goed gedaan. De schoonheid van de gebouwen en hun decoraties maken terecht Banteay SREI een populaire toeristische bestemming. Een klein goed gedocumenteerd museum en een restaurant, beide gebouwd in samenwerking met Zwitserland, maken het bezoek nog meer informatief en aangenaam.

Zie ook foto's (in het Engels) uit andere bezienswaardigheden uit Cambodja :


Angkor Wat


Siem Reap


Phnom Penh


Sihanoukville

De auteur van de foto: de foto's hierboven behoren tot Willgoto. U vindt hier al onze foto's uit Cambodja.

Zie ook:
Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 6: De stierhaai en de tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen.

Zie al onze "beelden van de week".
 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld. De tempel Banteay Srei, beter bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en maakt deel van het werelderfgoed van UNESCO uit, op dezelfde manier als de tempels van Angkor.