Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Stierhaai en tijgerhaai

Het beeld van de week (nr. 6): de stierhaai en de tijgerhaai.               Delen

Elke week (eigenlijk ongeveer 3 keer per maand) selecteert Willgoto een mooi beeld en vertoont het hieronder. Haaien zijn het thema van het zesde artikel in deze reeks. Deze keer, bij wijze van uitzondering zijn twee foto's geselecteerd: de stierhaai en de tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen.

Stierhaai (Carcharhinus leucas) in Florida
De stierhaai (Carcharhinus leucas) in Florida.

De tijgerhaai (Galeocerdo cuvier)
De tijgerhaai (Galeocerdo cuvier) in Florida.

Het land. De bovenstaande haaien werden gefotografeerd in de Atlantische Oceaan op de hoogte van de kust van Jupiter Island, een barrière-eiland dat ongeveer 40 km ten noorden van Palm Beach, Florida (USA) ligt. Vanwege de nabije Golfstroom zijn haaien talrijk en verschillend op de Atlantische kust van Florida. Daar kunnen ervaren duikers verschillende soorten haaien, in het bijzonder stierhaaien, tijgerhaaien, citroenhaaien, hamerhaaien en verpleegsterhaaien, en zelfs met ze zwemmen.

Zie meer beelden van haaien:


Haaien - Florida


Haaien - Mexico


De haaien.
 De tijgerhaai is een soort haai die tot de grootste haaien behoort. In het algemeen is de volwassene 3 tot 4 m lang en weegt hij tussen 400 en 500 kg. Het vrouwtje is meestal groter dan het mannetje en kan meer dan 5 m lang zijn. De tijgerhaai eet vrijwel alles. Het is een superpredator met weinig aandacht over de aard van het levensmiddel.

De stierhaai heeft ook een massief voorkomen. Hij is echter kleiner dan de tijgerhaai. De volwassene is meestal 2m50 tot 3 m50 en weegt 100 kg. Het vrouwtje is ook iets groter dan het mannetje. Het dieet van de stierhaai is heel gevarieerd.

De tijgerhaai en de stierhaai zijn over de hele wereld in tropische en subtropische wateren gevonden. In tegenstelling tot de meeste andere haaien kan de stierhaai echter ook zwemmen in zoetwater rivieren en riviermondingen. Beide soorten haaien worden als gevoelig op de rode Lijst van de IUCN geclassificeerd.

Met de grote witte haai zijn de tijgerhaai en de stierhaai de meest gevaarlijke voor de mens. Verschillende dodelijke aanvallen werden in de afgelopen jaren, voornamelijk langs de kusten van Australië, Brazilië en in de Indische Oceaan gerapporteerd. De stierhaai die liever in ondiepe wateren zwemt, wordt meestal verondersteld de auteur van deze beten te zijn.

Zie ook andere leuke duikfoto's:


Borneo (Maleisië)


Sulawesi (Indonesië)


Azoren


Australië


De auteur van de foto's. De auteur van alle bovenstaande beelden (met uitzondering van die van Australië) is Dirk Wuyts. Zijn website (http://www.adcdiving.be) is gewijd aan de foto's en de duikreisverhalen van de ADC scuba Diving Antwerpen - Deurne. De site bevat talloze mooie foto's van het onderwater leven in verschillende delen van de wereld. Enkele van deze foto's werden ook in onze site gepubliceerd.

Gezien wij ook duikfoto's van andere auteurs gepubliceerd hebben, hebben we een inventaris van alle foto's van het mariene leven gemaakt, die in de verschillende delen van onze site beschikbaar zijn. In deze inventaris worden de foto's gesorteerd ten eerste per soort en ten tweede per reisbestemming zodat u heel gemakkelijk de foto's vinden kunt. Klik hier en zie de lijst (in het Engels).

Zie ook:

Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.

Zie
al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Elke week selecteert Willgoto een mooi beeld. Haaien zijn het thema van het zesde artikel in deze reeks: de stierhaai en de tijgerhaai. Beide haaien zijn bekend voor dodelijke aanvallen op mensen.