Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Reisnieuws 2017

Reisnieuws 2017 (archief).                         Delen

Voor het nieuws van het jaar 2018, klik hier.

December 2017 - Rusland: geen visum vereist voor het FIFA wereldkampioenschap voetbal.

De voetballiefhebbers die naar Rusland willen reizen om de wedstrijden van het wereldkampioenschap 2018 bij te wonen, zijn van het Russische visum vrijgesteld op voorwaarde dat zij een FAN-ID, een geldig legitimatiebewijs evenals het ticket voor de wedstrijd (of een document om het te krijgen) hebben.

De FAN-ID is de kaart die de toeschouwers van de WK 2018 wedstrijden moeten hebben om toegang tot de stadions te krijgen. Om de FAN-ID te krijgen, moeten ze eerst een ticket voor het FIFA wereldkampioenschap kopen en dan zich op de officiële website www.fan-id.ru of in een FAN-ID distributiecentrum inschrijven.

Anders kunnen ze een toeristenvisum (of een privé-visum als ze vrienden of bloedverwanten in Rusland hebben) aanvragen. Lees verder

December 2017 - Egypte: E-visum.

Egypte heeft officieel de invoering van een elektronisch visumsysteem aangekondigd. Maar, de website die momenteel in de resultaten van Google daaromtrent weergegeven wordt, is niet de site bestemd voor dit doel. U vindt hier de officiële website voor een aanvraag van een elektronisch visum voor een toeristische reis naar Egypte. Lees verder

November 2017 - Vluchten zoeken en vergelijken: Google vermindert de concurrentie.

Wat het zoeken en de vergelijking van vluchten betreft, zijn er slechts een kleine handvol beschikbare technologieën in de wereld. Een van de beste, ITA Software ontwikkeld door MIT in Cambridge (Massachusetts), wordt onder licentie door vele luchtvaartmaatschappijen en, elk met zijn eigen knowhow, door verschillende vergelijkingssites gebruikt.

In 2010 kocht Google ITA en gebruikt het onder de naam van Google Flights. Aanvankelijk was Google ontvankelijk voor andere ITA-gebruikers. Degenen die deze technologie (inclusief Kayak en de concurrent van Google, Bing) gebruikten, mochten het blijven gebruiken nog 5 jaar. In 2013 werd de ITA-technologie zelfs gemakkelijker toegankelijk (tegen betaling natuurlijk) voor prijsvergelijkers over een computerprogramma  (QPX Express API) gemaakt.

Begin november 2017 heeft Google aangekondigd dat de laatstgenoemde faciliteit in april 2018 zal beëindigd worden, waardoor het voortbestaan ​​van de betrokken prijsvergelijkers in gevaar wordt gebracht. ITA Matrix airfare search, een niet-commerciële versie van de ITA-vluchtvergelijking, blijft echter online beschikbaar (Google is wettelijk verplicht dit te doen). Je vindt deze site hier. Gebruik het, maar houd er rekening mee dat verschillende lagekostenluchtvaartmaatschappijen niet volledig hun vluchtbestand met de vergelijkingssites en zoekmachines (met inbegrip van Google) delen.

September 2017 - Benin
: E-visum.

De Minister van buitenlandse zaken van Benin heeft zopas aangekondigd dat reizigers met ingang van 1 januari 2018 het visum naar Benin online verkrijgen kunnen zullen. Lees verder.

September 2017 - Iran: Online visum.

Iran heeft een website op het Engels opgericht, waarin reizigers elk type van visum naar Iran aanvragen kunnen. Lees verder.

September 2017 - Peru: Bezoek van Machu Picchu.

In tegenstelling tot vorige jaren zullen de toegangsrechten tot Machu Picchu via de Inca Trail voor 2018 volledig op 1 oktober 2017 toegewezen worden. Lees verder.

September 2017 - Trans-Atlantische vluchten
: Partnerschap van Easyjet met Norwegian en Westjet.

De Britse goedkope luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft partnerschapsovereenkomsten met Norwegian en Westjet gesloten om hun passagiers in staat te stellen, een goedkope korte of middellange (bijvoorbeeld in Europa) vlucht van een luchtvaartmaatschappij met een goedkope lange (bijv. Trans-Atlantische) vlucht van het partnerbedrijf te combineren. Lees verder.

September 2017 - Reizen per vliegtuig
: Geannuleerde vluchten en passagiersrechten.

De lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair kondigt de annulering van meer dan 2000 vluchten tot eind oktober 2017 aan, wat meer dan 400.000 reizigers zal betreffen. De annulering van deze vluchten is te danken aan een gebrek aan piloten bij Ryanair (dit jaar zouden 718 piloten van Ryanair uit 4058 de luchtvaartmaatschappij verlaten). TACV, de luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië, kondigt de annulering van haar internationale vluchten tot 22 september wegens een belangrijk defect van haar unieke Boeing 757 aan. Medio september heeft Air Berlin ook verschillende vluchten geannuleerd.

Zie uw rechten van vliegtuigpassagiers.

Augustus 2017 - Kirgizië: lancering van het e-visum.

Kirgizië wordt toegevoegd aan de lijst van landen die een elektronisch visum systeem ingevoerd hebben. Lees verder.

Augustus 2017 - Europa
: Onrust in de luchtvaartmarkt.

Air Berlin, de zevende grootste luchtvaartmaatschappij in Europa, is failliet. Lees verder.

Augustus 2017 - Wereld
: Huidige trends in het toerisme.

Verscheidene andere landen, waarvan het toerisme in de afgelopen jaren door negatieve factoren sterk beïnvloed werd, hebben onlangs een herstel verwelkomd, Het gaat hierbij om de vijf bestemmingen die de hoogste stijging van de buitenlandse bezoekers tijdens de eerste vier maanden van 2017 geboekt hebben. Lees verder.
.

Augustus 2017 - Qatar
: Afschaffing van het visum.

Qatar heeft pas afgeschaft het visum voor burgers van 80 landen. Lees verder.

Juli 2017 - IJsland
: de IJslandse Eed.

IJsland stelt toeristen voor, om online een "IJslandse Eed" te ondertekenen, waarbij ze zich ertoe verplichten, zich op een ethische en verantwoordelijke wijze tijdens hun verblijf in IJsland te gedragen. Deze eed verklaart, bijvoorbeeld, dat "wanneer ik nieuwe plaatsen ontdek, laat ik ze zoals ik ze gevonden heb". Lees verder.

Juli 2017 - Kaapverdië
: Afschaffing van het visum voor de Europese burgers.

Kaapverdië kondigt aan dat de Europese burgers vanaf januari 2018 van de visumplicht voor een toeristisch verblijf van maximum 30 dagen in Kaapverdië zullen worden vrijgesteld. Lees verder.

Juli 2017 - Peru
: Toegang tot Machu Picchu.

Om het aantal bezoekers te verminderen die op de archeologische site van Machu Picchu aanwezig zijn, treedt een nieuwe bezoekersregeling in werking op 1 juli 2017. Lees verder.

Juni 2017 - Qatar
: Lancering van het e-visum.

Na veel andere landen heeft Qatar juist een elektronisch visum systeem ingevoerd. Lees verder.

Juni 2017 - Verenigde Staten
: Extra controles op computers van de passagiers.

De Verenigde Staten vereisen dat het ontbreken van explosieven in computers op alle vluchten naar de Verenigde Staten gecontroleerd wordt. Deze controles moeten binnen 21 dagen ingesteld worden en extra veiligheidsmaatregelen binnen 120 dagen. Lees verder.

Juni 2017 - Litouwen
: Tijdelijke sluiting van de luchthaven van Vilnius.

De internationale luchthaven van Vilnius zal van 14 juli tot 18 augustus 2017 vanwege de renovatie van de startbanen volledig gesloten worden. Lees verder.

Juni 2017 - Maleisië
: Uitbreiding van het e-visum systeem.

Het e-visum systeem ingesteld in Maleisië in 2016 voor de Chinese en Indiase toeristen is zonet uitgebreid. Lees verder.

Juni 2017 - Oman
: Lancering van een elektronisch visum.

Op zijn beurt heeft Oman zopas een e-visum systeem ingevoerd waardoor de reizigers een visum op een speciale site van de Koninklijke Oman politie kunnen aanvragen en betalen. Lees verder.

Juni 2017 - Ethiopië: Invoering van een e-visum systeem.

In navolging van andere landen heeft Ethiopië zo-even een e-visum systeem ingevoerd. Lees verder.

Juni 2017 - Vliegtickets
: Extra kosten bij het boeken van een vlucht bij een reisbureau.

De IAG groep, die uit British Airways, Vueling en Iberia bestaat, heeft aangekondigd dat een GDS-toeslag van € 9.50 (£ 8) vanaf 1 november 2017 op elk vliegticket zal worden geheven, dat bij een online of fysiek reisbureau gekocht werd. Alleen vluchten die rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij verkocht worden, zijn vrijgesteld van de toeslag. Lees verder.

Juni 2017 - Botswana
: Belasting van $ 30 voor elke toerist die Botswana bezoekt.

Met ingang van 1 juni 2017 heft Botswana een toeristenbelasting van $ 30 die elke buitenlandse bezoeker (met uitzondering van de burgers van de 15 landen die leden van de Southern African Development Community zijn) bij aankomst in Botswana moet betalen. Lees verder.

Mei 2017: Europa
- Korting bij Ryanair voor Erasmusstudenten.

Vanaf het studiejaar 2017-2018 biedt Ryanair de studenten, die leden van het Erasmus Student Network zijn, een 15% korting op vliegtickets en het gratis inchecken van een stuk bagage. Lees verder.

Mei 2017:
Qatar
- Gunstige tussenstop in Doha voor reizigers, die met Qatar Airways op doorreis zijn.

Qatar Airways biedt reizigers die door Qatar reizen, de kans om Doha tegen promotionele voorwaarden te ontdekken. Lees verder.

April 2017:
Zuid-Amerika
 - Gevallen van gele koorts.

Sommige landen in Zuid-Amerika ervaren thans een cyclische toename van de gevallen van gele koorts: Suriname, Brazilië, Bolivia, Peru, Colombia en Ecuador. Vanaf april 2017 zal de toegang tot verschillende regio's van Colombia (niet Bogota) niet voor niet-gevaccineerde reizigers worden toegestaan.

Maart 2017: Spanje - Nieuwe lagekostenluchtvaartmaatschappij.

De IAGroup, die eigenaar van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling is, kondigt de oprichting van Level, een lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Barcelona en gespecialiseerd in langeafstandsvluchten aan. Lees verder.

Maart 2017: Madagaskar
- Partnerschap tussen Air Austral en Air Madagascar

In het kader van de gedeeltelijke privatisering van Air Madagascar bevelen de beheerders van Air Madagascar dat Air Austral, de luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in La Réunion, een belang van 49% in Air Madagascar neemt. Lees verder.

Maart 2017: IJsland - Sterke groei van het toerisme.

Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal buitenlandse bezoekers in IJsland toegenomen met 59% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Lees verder.

Maart 2017: Indonesië
- Treindienst naar de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta.

Met enkele jaren vertraging zal het Indonesisch staatsbedrijf PT Railink vanaf juli een spoorlijn tussen de belangrijkste luchthaven van Jakarta (de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta) en het stadscentrum in werking brengen. Lees verder.

Februari 2017: Verenigde Staten
- Basic Economy vliegtickets.

Na Delta Airlines in 2016 zullen American Airlines vanaf maart 2017 en United Airlines vanaf april een laag tarief, genaamd Basic Economy, invoeren, om het hoofd aan de concurrentie van lagekostenluchtvaartmaatschappijen (zoals Spirit Airlines in de Verenigde Staten) te bieden. Lees verder.

Februari 2017: Egypte
- Stijging van de visumkosten.

De autoriteiten hebben de sterke stijging van de kosten van visa ($ 60 in plaats van $ 25) tot 1 juli uitgesteld. Lees verder.

Februari 2017: Cambodja
- Stijgende prijzen.

Ingang tot diverse toeristische plaatsen in Phnom Penh wordt duurder: van $ 6,25 tot $ 10 voor het Koninklijk Paleis van Phnom Penh en $ 3 tot $ 5 voor het Genocide Museum. Lees verder.

Februari 2017: Vietnam
 - Lancering van de e-visum systeem.

Zoals verwacht heeft Vietnam een systeem van e-visum tegen de prijs van $ 25 voor een verblijf van maximaal 30 dagen ten gunste van de burgers van 40 buitenlandse landen met inbegrip van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en Spanje ingevoerd. Lees verder.

31 januari 2017: Réunion
 - Uitbarsting van de Piton de la fournaise.

De Piton de la fournaise kwam tot uitbarsting op 31 januari. De uitbarsting duurde enkele dagen. Lees verder.

Januari 2017: Madagaskar
 - Kleine vermindering van de visumtarieven.

In 2017 zijn de visumkosten om Madagaskar te bezoeken met € 4 of € 8 verlaagd. Lees verder.

6 januari 2017: Sri Lanka
- Werken op de luchthaven van Colombo.

De belangrijkste landingsbaan van de internationale Bandaranaike luchthaven bij Colombo, Sri Lanka, zal worden gesloten voor renovatie van 08:30 tot 16:30 van 6 januari tot en met 6 april 2017. Lees verder.

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016. Lees verder.

Voor het
nieuws 2016, klik hier.
Voor het nieuws 2015, klik hier.


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                
(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws 2017. Hier vindt u het nieuws van het jaar 2017, dat van belang voor de reizigers in de hele wereld kan zijn.