Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Nieuws voor reizigers in de hele wereld in 2017

Nieuws in het kort voor reizigers in de hele wereld.                       Delen

Ter aanvulling van onze artikelen en onze online reisgidsen (vooral op het Engels en het Frans) melden we hier goed en slecht nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld kan zijn. Dit omvat ook informatie over bepaalde praktische veranderingen (bijvoorbeeld betreffende de geëiste reisdocumenten) en nieuwigheden in de luchtvaartmarkt. Nieuws en andere nuttige inlichtingen worden toegevoegd telkens nodig. Lees deze pagina zo vaak als nodig.

April 2017: Zuid-Amerika - Gevallen van gele koorts.

Sommige landen in Zuid-Amerika ervaren thans een cyclische toename van de gevallen van gele koorts: Suriname, Brazilië, Bolivia, Peru, Colombia en Ecuador. Vanaf april 2017 zal de toegang tot verschillende regio's van Colombia (niet Bogota) niet voor niet-gevaccineerde reizigers worden toegestaan.

Maart 2017: Spanje - Nieuwe lagekostenluchtvaartmaatschappij.

De IAGroup, die eigenaar van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling is, kondigt de oprichting van Level, een lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Barcelona en gespecialiseerd in langeafstandsvluchten aan. Vanaf juni 2017 zal Level goedkope vluchten naar vier transatlantische bestemmingen bieden en later meer langeafstandsvluchten ontwikkelen. De reden voor dit project is de toenemende concurrentie van Norwegian en de luchtvaartmaatschappijen van de Golf. Verschillende andere Europese luchtvaartmaatschappijen volgen een soortgelijke strategie. Lees ons artikel "Low-cost langeafstandsvluchten"  (op het Engels) om meer over deze belangrijke verandering van de luchtvaartmarkt te weten.

Maart 2017: Madagaskar - Partnerschap tussen Air Austral en Air Madagascar

In het kader van de gedeeltelijke privatisering van Air Madagascar bevelen de beheerders van Air Madagascar dat Air Austral, de luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in La Réunion, een belang van 49% in Air Madagascar neemt. Na goedkeuring van de regering van Madagaskar kan het akkoord van partnerschap in mei 2017 worden ondertekend.

Air Madagascar bedient momenteel Parijs en Marseille in Frankrijk en Guangzhou in China, vijf regionale bestemmingen (Réunion, Mauritius, Comoren, Mayotte en Seychellen) en een dozijn bestemmingen op het eiland.

Maart 2017: IJsland - Sterke groei van het toerisme.

Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal buitenlandse bezoekers in IJsland toegenomen met 59% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Voor het hele jaar zou het 2,4 miljoen bereiken: dat is 7 keer de lokale bevolking. Deze ontwikkeling is zeker zeer gunstig voor de economische groei van het land. In Reykjavik bijvoorbeeld is de werkloosheid, die na de recente financiële crisis tot 10% gestegen was, tot 3% gedaald.

Maar een dergelijke concentratie van buitenlandse toeristen is niet zonder overlast voor de lokale bevolking. Zo worden de beschikbare woningen aangeboden via Airbnb aan buitenlandse toeristen in plaats van de jonge lokale huishoudens, wat ze uit de steden terugstoot. Het grote aantal van autoverhuren vormen files. Zelfs toeristen beginnen te klagen dat ze in IJsland te veel zijn.

Maart 2017: Indonesië - Treindienst naar de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta.

Met enkele jaren vertraging zal het Indonesisch staatsbedrijf PT Railink vanaf juli een spoorlijn tussen de belangrijkste luchthaven van Jakarta (de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta) en het stadscentrum in werking brengen. De trein zal bij 5 stations stoppen: Manggarai, Sudirman Baru, Duri, Batu Ceper en de luchthaven. Tussen de stations van de Manggarai en de luchthaven zal de reis 45 minuten duren terwijl de huidige busdienst meer dan 70 minuten afhankelijk van verkeer duren kan. Op de luchthaven zal een bestuurderloos skytrain kosteloos de passagiers van het station naar de terminal vervoeren.

In juli 2017 zal het station Manggarai niet klaar zijn zodat de treinen van Sudirman Baru vertrekken zullen. Er zullen 40 vertrekken per dag. Uiteindelijk zal een service echter om de 15 minuten verschaft worden. De reis kost ongeveer US $ 10. De Internationale luchthaven Soekarno-Hatta is de drukste luchthaven van het zuidelijk halfrond.

Februari 2017: Verenigde Staten - Basic Economy vliegtickets.

Na Delta Airlines in 2016 zullen American Airlines vanaf maart 2017 en United Airlines vanaf april een laag tarief, genaamd Basic Economy, invoeren, om het hoofd aan de concurrentie van lagekostenluchtvaartmaatschappijen (zoals Spirit Airlines in de Verenigde Staten) te bieden.

De houder van Basic Economy vliegticket kan slechts een kleine handbagage brengen, die onder de stoel past (geen toegang tot de bagage compartiment boven de zetel). Zijn zetel wordt bij het inchecken toegewezen (kosten om de stoel te kiezen). Boarding zal gebeuren in de laatste groep van reizigers. De Basic Economy vliegtickets zijn niet veranderlijk noch terugbetaalbaar. Dat tarief wordt eerst op een aantal routes aangeboden. Het zal later beschikbaar op andere routes zijn. Reizigers in Basic Economy class genieten van gratis snacks, dranken en entertainment net zoals de andere reizigers.

Februari 2017: Egypte - Stijging van de visumkosten.

De autoriteiten hebben de sterke stijging van de kosten van visa ($ 60 in plaats van $ 25) tot 1 juli uitgesteld, om het herstel van het toerisme niet te ontmoedigen.

Februari 2017: Cambodja - Stijgende prijzen.

Ingang tot diverse toeristische plaatsen in Phnom Penh wordt duurder: van $ 6,25 tot $ 10 voor het Koninklijk Paleis van Phnom Penh en $ 3 tot $ 5 voor het Genocide Museum. Zoals reeds aangekondigd zijn ook de ticketprijzen van Angkor Wat bijna verdubbeld.

Februari 2017: Vietnam - Lancering van de e-visum systeem.

Zoals verwacht heeft Vietnam een systeem van e-visum tegen de prijs van $ 25 voor een verblijf van maximaal 30 dagen ten gunste van de burgers van 40 buitenlandse landen met inbegrip van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en Spanje ingevoerd. Landen zoals België, Nederland, Canada en Zwitserland delen niet in dit systeem. De eerste dagen was het systeem echter buiten dienst.

Aan de andere kant zijn de burgers van sommige landen waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje vrijgesteld van visum, als hun verblijf niet meer dan 15 dagen bedraagt. Vietnam hoopt 11,5 miljoen buitenlandse bezoekers in 2017 te ontvangen.

31 januari 2017: Réunion - Uitbarsting van de Piton de la fournaise.

De Piton de la fournaise kwam tot uitbarsting op 31 januari. De uitbarsting duurde enkele dagen. De eerdere uitbarsting dateert uit 11 september 2016 en duurde een week.

Januari 2017: Madagaskar
- Kleine vermindering van de visumtarieven.

In 2017 zijn de visumkosten om Madagaskar te bezoeken met € 4 of € 8 verlaagd. Ze zijn vastgesteld op € 27 voor een verblijf van tot en met 30 dagen en € 33 voor een verblijf van 31 tot en met 60 dagen € 46 voor een verblijf van 61 tot en met 90 dagen.

6 januari 2017: Sri Lanka
- Werken op de luchthaven van Colombo.

De belangrijkste landingsbaan van de internationale Bandaranaike luchthaven bij Colombo, Sri Lanka, zal worden gesloten voor renovatie van 08:30 tot 16:30 van 6 januari tot en met 6 april 2017. Dit veroorzaakt veranderingen van de internationale vluchtschema's, vertragingen bij de veiligheidscontrole en de check-in balies (deze zullen ook een uur voor vertrek gesloten zijn) en opstoppingen in het verkeer rond de luchthaven.

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016.

In 2016 verwelkomde Spanje 75 miljoen buitenlandse bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van 2015 -, waardoor Spanje het derde meest bezochte land ter wereld na Frankrijk en de Verenigde Staten is.

Met meer dan 4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2016 (+ 6% ten opzichte van 2015) heeft het toerisme in Cuba een nieuw record bereikt en kan nog verder in 2017 groeien. Bezoekers van Cuba komen voornamelijk uit Noord-Amerika (ofschoon meerdere wettelijke beperkingen in het Verenigde Staten nog niet verwijderd zijn) en Europa.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in het Midden-Oosten is het aantal buitenlandse bezoekers in Israël met 3,6% tot een record van 2,9 miljoen bezoekers in 2016 gestegen. De stijging heeft te maken met een toename en een herontwikkeling van het budget voor de promotie van het toerisme in Israël. Bezoekers van Israël komen vooral uit de Verenigde Staten, Rusland en West-Europa. Israël heeft ook getracht om toeristen uit India en China aan te trekken.

In 2016 bezochten 6,6 miljoen buitenlandse reizigers Brazilië. Dat is een stijging van 4,8% ten opzichte van 2015. De toename is voor een groot deel te wijten aan de Olympische en Paralympische Spelen die in Rio de Janeiro in 2016 plaatsvonden.

Met 9 miljoen buitenlandse bezoekers is het toerisme in India heeft met 11% in 2016 toegenomen. Deze stijging is veel sterker dan verwacht.

Mexico verwelkomde 35 miljoen buitenlandse bezoekers (waarvan 40% uit de Verenigde Staten) in 2016, een stijging van 9% ten opzichte van 2015.

In 2016 kreeg Japan een record aantal buitenlandse bezoekers: 24 miljoen (waarvan 11 miljoen uit China en Zuid-Korea), een stijging van 21% ten opzichte van 2015

Voor het nieuws 2016, klik hier.
Voor het nieuws 2015, klik hier.


 

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2017 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws 2017. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2017 kan zijn.