Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Nieuws voor reizigers in de hele wereld in 2017

Nieuws in het kort voor reizigers in de hele wereld.                     Delen

Ter aanvulling van onze artikelen en onze online reisgidsen (vooral op het Engels en het Frans) melden we hier goed en slecht nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld kan zijn. Dit omvat ook informatie over bepaalde praktische veranderingen (bijvoorbeeld betreffende de geëiste reisdocumenten) en nieuwigheden in de luchtvaartmarkt. Nieuws en andere nuttige inlichtingen worden toegevoegd telkens nodig. Lees deze pagina zo vaak als nodig.

September 2017 - Trans-Atlantische vluchten: Partnerschap van Easyjet met Norwegian en Westjet.

De Britse goedkope luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft partnerschapsovereenkomsten met Norwegian en Westjet gesloten om hun passagiers in staat te stellen, een goedkope korte of middellange (bijvoorbeeld in Europa) vlucht van een luchtvaartmaatschappij met een goedkope lange (bijv. Trans-Atlantische) vlucht van het partnerbedrijf te combineren. Easyjet gaat dus de luchtvaartmaatschappij Ryanair vooraf, die ook dergelijke partnerschappen wil aangaan.
 
Zie het spannende verhaal van de huidige goedkope trans-Atlantische vluchten.

September 2017 - Reizen per vliegtuig: Geannuleerde vluchten en passagiersrechten.

De lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair kondigt de annulering van meer dan 2000 vluchten tot eind oktober 2017 aan, wat meer dan 400.000 reizigers zal betreffen. De annulering van deze vluchten is te danken aan een gebrek aan piloten bij Ryanair (dit jaar zouden 718 piloten van Ryanair uit 4058 de luchtvaartmaatschappij verlaten). TACV, de luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië, kondigt de annulering van haar internationale vluchten tot 22 september wegens een belangrijk defect van haar unieke Boeing 757 aan. Medio september heeft Air Berlin ook verschillende vluchten geannuleerd.

Zie uw rechten van vliegtuigpassagiers.

Augustus 2017 - Kirgizië: lancering van het e-visum.

Kirgizië wordt toegevoegd aan de lijst van landen die een elektronisch visum systeem ingevoerd hebben. Vanaf september 2017 kunnen toeristen en zakenmensen online het visum voor een verblijf van tot 90 dagen in Kirgizië aanvragen. Er moet echter herinnerd worden dat burgers van vele landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië en de meeste Europese landen, vrijgesteld van visum zijn als ze niet meer dan 60 dagen in Kirgizië blijven.

Augustus 2017 - Europa: Onrust in de luchtvaartmarkt.

Air Berlin, de zevende grootste luchtvaartmaatschappij in Europa, is failliet, nadat haar voornaamste aandeelhouder Etihad Airways haar financiële steun opgeschort heeft. Air Berlin ontving een lening van de Duitse regering voor drie maanden zodat haar vluchten niet in het hoogseizoen zullen worden onderbroken.

Lufthansa, Eurowings en Condor willen verschillende activa en routes van Air Berlin overnemen, wat niet Ryanair en Easyjet bevalt, die ook op zoek naar grotere marktaandelen in Duitsland zijn.

Ondertussen lanceren de lagekostenluchtvaartmaatschappijen Norwegian, Wow Air en Eurowings nieuwe goedkope langeafstandsvluchten (voornamelijk trans-Atlantische vluchten) en bieden ze verbindingen tussen korte/middellange vluchten en langeafstandsvluchten. Lees meer.

Augustus 2017 - Wereld
: Huidige trends in het toerisme.

Massatoerisme brengt steeds meer vijandige reacties van de gastbevolking met name in Barcelona (32 miljoen bezoekers per jaar), in Venetië (28 miljoen bezoekers per jaar) en op Mallorca voort.

Anderzijds hebben verscheidene andere landen, waarvan het toerisme in de afgelopen jaren door negatieve factoren sterk beïnvloed werd, onlangs een herstel verwelkomd, Het gaat hierbij om de vijf bestemmingen die de hoogste stijging van de buitenlandse bezoekers tijdens de eerste vier maanden van 2017 geboekt hebben.

Volgens de Wereldtoerismeorganisatie zijn deze vijf bestemmingen:
1. Palestina (400.000 buitenlandse bezoekers, dat betekent een stijging van 57,8% ten opzichte van dezelfde periode van 2016); de toevoeging van Hebron op de Werelderfgoedlijst in 2017, naast Bethlehem en Zuid-Jeruzalem, kon deze vooruitgang steunen.
2. Egypte (+ 51% ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2016 dankzij de versterking van beveiligingsmaatregelen en belangrijke promotiecampagnes). Egypte zou voor het gehele jaar 8 miljoen buitenlandse bezoekers (in vergelijking met een piek van 14,1 miljoen in 2010) kunnen ontvangen.
3. De Noordelijke Marianen (+ 37,3%, gedeeltelijk wegens de opening van casino's) die zich ten noorden van Guam in de Stille Oceaan bevinden.
4. IJsland (+ 35%). Zie hieronder.
5. Tunesië (+ 33% dankzij de versterking van beveiligingsmaatregelen en de lage prijzen). Voor het gehele jaar 2017 verwacht het land 6,5 miljoen buitenlandse bezoekers te ontvangen, wat het niveau van 2010 (7,8 miljoen) nadert.

Augustus 2017 - Qatar
: Afschaffing van het visum.

Qatar heeft pas afgeschaft het visum voor burgers van 80 landen voor een verblijf van maximaal 180 dagen (33 landen waaronder de meeste van de landen van de Europese Unie) of tot 30 dagen (47 andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Rusland en China). De bezoekers mogen daarom voortaan naar Qatar alleen op vertoon van een paspoort, dat voor 6 maanden geldig is.

Qatar, dat met de boycot van verschillende andere Golfstaten geconfronteerd is, zal in 2022 het wereldkampioenschap voetbal verwelkomen.

Juli 2017 - IJsland: de IJslandse Eed.

In de afgelopen jaren was IJsland met een aanhoudende groei van de buitenlandse bezoekers geconfronteerd nadat het land een ernstige financiële crisis tussen 2008 en 2010 en vervolgens de dramatische gevolgen van uitbarstingen van de vulkaan Eyjafjallajökull in 2010 geleden heeft. Tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar zijn de buitenlandse bezoekers naar IJsland met 33% gestegen t.o.v. de overeenstemmende periode van het voorgaande jaar. Voor het hele jaar 2017 zouden ze 1,8 miljoen (tegenover 489.000 in 2010) bereiken, dat is 5 keer de lokale bevolking (340.000 inwoners).

Om de nadelen van een dergelijke toename voor de lokale bewolking te verminderen stelt IJsland toeristen voor, om online een "IJslandse Eed" te ondertekenen, waarbij ze zich ertoe verplichten, zich op een ethische en verantwoordelijke wijze tijdens hun verblijf in IJsland te gedragen. Deze eed verklaart, bijvoorbeeld, dat "wanneer ik nieuwe plaatsen ontdek, laat ik ze zoals ik ze gevonden heb".

Medio augustus 2017 hadden 26581 toeristen deze IJslandse eed ondertekend.

Juli 2017 - Kaapverdië: Afschaffing van het visum voor de Europese burgers.

Kaapverdië kondigt aan dat de Europese burgers vanaf januari 2018 van de visumplicht voor een toeristisch verblijf van maximum 30 dagen in Kaapverdië zullen worden vrijgesteld. Zij zullen echter een reisvergunning naar Kaapverdië ten minste 5 dagen vóór hun aankomst moeten verkrijgen (de website is nog niet beschikbaar).

Een e-visum systeem is voor burgers van andere landen bedoeld. Toerisme in Kaapverdië is fors gestegen en is goed voor 21% van het BNP van het land

Juli 2017 - Peru: Toegang tot Machu Picchu.

Om het aantal bezoekers te verminderen die op de archeologische site van Machu Picchu aanwezig zijn, treedt een nieuwe bezoekersregeling in werking op 1 juli 2017. De bezoeken zullen in twee toegangstijden geschieden: van 6 tot 12:00 uur en van 12:00 tot 17:30 uur. Bezoekers kunnen 4 uur (maar niet meer) op de site van de Inca citadel ongeacht de tijd van binnenkomst blijven. Wie zou willen verblijven de hele dag zal moet twee toegangstickets kopen.
Daarnaast werden drie toegangspaden vastgesteld. De bezoekers moeten met een officiële gids vergezeld gaan en de groepen worden tot 20 deelnemers beperkt.

Het totale aantal bezoekers is begrensd (3,267 bezoekers in de voormiddag en 2,673 in de middag). Het meenemen van voedingsmiddelen, drankjes en alcohol evenals het gebruik van muziekinstrumenten, camera met statief of selfie stick worden geregeld (verboden, tenzij voorafgaande toestemming is verkregen).

Het jaarlijkse aantal bezoekers aan Machu Picchu is van 200.000 in 1987 tot 1.200.000 in 2014 gestegen en bedreigde het voortbestaan van de site.

Juni 2017 - Qatar: Lancering van het e-visum.

Na veel andere landen heeft Qatar juist een elektronisch visum systeem ingevoerd. Het e-visum is beschikbaar voor burgers van 218 landen (dus vrijwel alle landen van de wereld) tegen de prijs van $42. De burgers van 74 landen behouden de mogelijkheid, ook het visum bij aankomst in Doha te verkrijgen mits zij aan de vastgestelde voorwaarden voldoen. Het visum bij aankomst is goedkoper (ongeveer $28), maar kost meer tijd (wachtrij) dan het e-visum.

Als je gewoon in Qatar met een vlucht van Qatar Airways op doorreis bent, biedt deze luchtvaartmaatschappij een gratis transitvisum dat voor een maximum van 4 dagen geldig is.

Juni 2017 - Verenigde Staten: Extra controles op computers van de passagiers.

De Verenigde Staten, die een laptopverbod op vluchten uit een paar landen van het Midden-Oosten in maart 2017 ingevoerd hadden, hebben juist besloten dit verbod tot andere trans-Atlantische vluchten niet uit te breiden. Maar, ze vereisen dat het ontbreken van explosieven in computers op alle vluchten naar de Verenigde Staten gecontroleerd wordt. Deze controles moeten binnen 21 dagen ingesteld worden en extra veiligheidsmaatregelen binnen 120 dagen. Het laptopverbod zou dan van toepassing zijn alleen op luchtvaartmaatschappijen die niet aan deze nieuwe veiligheidsmaatregelen voldoen. Het laptopverbod op vluchten uit islamitische landen werd in juli 2017 afgeschaft.

Ongeveer 2.000 commerciële vluchten vanaf 180 luchtvaartmaatschappijen komen dagelijks in de Verenigde Staten vanaf 280 luchthavens in 105 buitenland aan.

Juni 2017 - Litouwen: Tijdelijke sluiting van de luchthaven van Vilnius.

De internationale luchthaven van Vilnius zal van 14 juli tot 18 augustus 2017 vanwege de renovatie van de startbanen volledig gesloten worden. Gedurende 35 dagen zullen de meeste vluchten uit en naar Vilnius naar de luchthaven van Kaunas omgeleid worden. Kaunas ligt op ongeveer 100 km van Vilnius. Als u betrokken bent, neemt u contact met uw luchtvaartmaatschappij.

Juni 2017 - Maleisië: Uitbreiding van het e-visum systeem.

Het e-visum systeem ingesteld in Maleisië in 2016 voor de Chinese en Indiase toeristen is zonet uitgebreid tot de burgers van een paar andere landen. In totaal mogen de burgers uit slechts 10 landen momenteel dit systeem gebruiken.

Juni 2017 - Oman: Lancering van een elektronisch visum.

Op zijn beurt heeft Oman zopas een e-visum systeem ingevoerd waardoor de reizigers een visum op een speciale site van de Koninklijke Oman politie kunnen aanvragen en betalen. Het Sultanaat Oman verwelkomde 3 miljoen toeristen in 2016.

Juni 2017 - Ethiopië: Invoering van een e-visum systeem.

In navolging van andere landen heeft Ethiopië zo-even een e-visum systeem ingevoerd. De online visumkosten bedragen tot $ 52 voor een verblijf van maximaal 30 dagen en $ 72 voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Ze mogen door MasterCard, Visa, American Express of Diners Club betaald worden. Momenteel is dit systeem alleen beschikbaar voor een éénmalige binnenkomst voor toeristische doeleinden. U kunt nog steeds uw visum krijgen bij de Ethiopische ambassade in uw land of bij uw aankomst op de luchthaven.

Juni 2017 - Vliegtickets: Extra kosten bij het boeken van een vlucht bij een reisbureau.

De IAG groep, die uit British Airways, Vueling en Iberia bestaat, heeft aangekondigd dat een GDS-toeslag van € 9.50 (£ 8) vanaf 1 november 2017 op elk vliegticket zal worden geheven, dat bij een online of fysiek reisbureau gekocht werd. Alleen vluchten die rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij verkocht worden, zijn vrijgesteld van de toeslag. Een GDS systeem maakt het mogelijk voor reisagentschappen om de vluchten te vergelijken en boeken.

IAG volgt het voorbeeld van Lufthansa en haar dochterondernemingen (Brussels Airlines, Swiss International Airlines en Austrian Airlines) die een toeslag van € 16 op elk vliegticket geboekt via een derde partij sinds september 2015 toepassen. Sinds 13 april 2017 heft Ukraine International Airlines ook een toeslag van € 8,4 op elke verkoop door een reisbureau.

Juni 2017 - Botswana: Belasting van $ 30 voor elke toerist die Botswana bezoekt.

Met ingang van 1 juni 2017 heft Botswana een toeristenbelasting van $ 30 die elke buitenlandse bezoeker (met uitzondering van de burgers van de 15 landen die leden van de Southern African Development Community zijn) bij aankomst in Botswana moet betalen. De belasting is betaalbaar in contant geld, met bankpas of creditcard op de luchthaven of de haven van binnenkomst in het land.

Botswana verwelkomt ongeveer 1,6 miljoen bezoekers per jaar. Het land staat bekend om de kwaliteit van de safari's. De Okavangodelta is een van de belangrijkste attracties van het land.

Mei 2017: Europa - Korting bij Ryanair voor Erasmusstudenten.

Vanaf het studiejaar 2017-2018 biedt Ryanair de studenten, die leden van het Erasmus Student Network zijn, een 15% korting op vliegtickets en het gratis inchecken van een stuk bagage. Het aanbod, dat tot 8 reizen per jaar beperkt is, zal in een apart portal van de Ryanair-website beschikbaar zijn. In 30 jaar profiteerden ongeveer 3 miljoen studenten van Erasmus-programma's om bij een buitenlandse universiteit te studeren.

Mei 2017: Qatar - Gunstige tussenstop in Doha voor reizigers, die met Qatar Airways op doorreis zijn.

Qatar Airways biedt reizigers die door Qatar reizen, de kans om Doha tegen promotionele voorwaarden te ontdekken. Met een gratis doorreisvisum mogen deze reizigers het vliegveld verlaten en in de Qatar 5 tot 96 uur (dus tot 4 dagen) verblijven. U moet dit visum ten minste 7 werkdagen voor uw aankomst aanvragen. Bovendien is een nacht in een 4 of 5 sterren hotel tijdelijk gratis beschikbaar. Het vliegticket wordt niet verhoogd als u de multi-city-boekingsoptie van de website van Qatar Airways gebruikt om de tussenstop in Doha op te nemen. Behalve voor reizigers uit een paar landen in het Midden-Oosten kan de tussenstop in Doha gebeuren hetzij op de heenvlucht hetzij op de terugvlucht. Alleen passagiers van Qatar Airways-vluchten (met uitzondering van de code-share vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen) kunnen van dit aanbod gebruik maken.

Ongeveer 30 miljoen passagiers passeren jaarlijks door Qatar.

April 2017: Zuid-Amerika - Gevallen van gele koorts.

Sommige landen in Zuid-Amerika ervaren thans een cyclische toename van de gevallen van gele koorts: Suriname, Brazilië, Bolivia, Peru, Colombia en Ecuador. Vanaf april 2017 zal de toegang tot verschillende regio's van Colombia (niet Bogota) niet voor niet-gevaccineerde reizigers worden toegestaan.

Maart 2017: Spanje - Nieuwe lagekostenluchtvaartmaatschappij.

De IAGroup, die eigenaar van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling is, kondigt de oprichting van Level, een lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Barcelona en gespecialiseerd in langeafstandsvluchten aan. Vanaf juni 2017 zal Level goedkope vluchten naar vier transatlantische bestemmingen bieden en later meer langeafstandsvluchten ontwikkelen. De reden voor dit project is de toenemende concurrentie van Norwegian en de luchtvaartmaatschappijen van de Golf. Verschillende andere Europese luchtvaartmaatschappijen volgen een soortgelijke strategie. Lees ons artikel "Low-cost langeafstandsvluchten"  (op het Engels) om meer over deze belangrijke verandering van de luchtvaartmarkt te weten.

Maart 2017: Madagaskar - Partnerschap tussen Air Austral en Air Madagascar

In het kader van de gedeeltelijke privatisering van Air Madagascar bevelen de beheerders van Air Madagascar dat Air Austral, de luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in La Réunion, een belang van 49% in Air Madagascar neemt. Na goedkeuring van de regering van Madagaskar kan het akkoord van partnerschap in mei 2017 worden ondertekend.

Air Madagascar bedient momenteel Parijs en Marseille in Frankrijk en Guangzhou in China, vijf regionale bestemmingen (Réunion, Mauritius, Comoren, Mayotte en Seychellen) en een dozijn bestemmingen op het eiland.

Maart 2017: IJsland - Sterke groei van het toerisme.

Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal buitenlandse bezoekers in IJsland toegenomen met 59% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Voor het hele jaar zou het 2,4 miljoen bereiken: dat is 7 keer de lokale bevolking. Deze ontwikkeling is zeker zeer gunstig voor de economische groei van het land. In Reykjavik bijvoorbeeld is de werkloosheid, die na de recente financiële crisis tot 10% gestegen was, tot 3% gedaald.

Maar een dergelijke concentratie van buitenlandse toeristen is niet zonder overlast voor de lokale bevolking. Zo worden de beschikbare woningen aangeboden via Airbnb aan buitenlandse toeristen in plaats van de jonge lokale huishoudens, wat ze uit de steden terugstoot. Het grote aantal van autoverhuren vormen files. Zelfs toeristen beginnen te klagen dat ze in IJsland te veel zijn.

Maart 2017: Indonesië - Treindienst naar de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta.

Met enkele jaren vertraging zal het Indonesisch staatsbedrijf PT Railink vanaf juli een spoorlijn tussen de belangrijkste luchthaven van Jakarta (de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta) en het stadscentrum in werking brengen. De trein zal bij 5 stations stoppen: Manggarai, Sudirman Baru, Duri, Batu Ceper en de luchthaven. Tussen de stations van de Manggarai en de luchthaven zal de reis 45 minuten duren terwijl de huidige busdienst meer dan 70 minuten afhankelijk van verkeer duren kan. Op de luchthaven zal een bestuurderloos skytrain kosteloos de passagiers van het station naar de terminal vervoeren.

In juli 2017 zal het station Manggarai niet klaar zijn zodat de treinen van Sudirman Baru vertrekken zullen. Er zullen 40 vertrekken per dag. Uiteindelijk zal een service echter om de 15 minuten verschaft worden. De reis kost ongeveer US $ 10. De Internationale luchthaven Soekarno-Hatta is de drukste luchthaven van het zuidelijk halfrond.

Februari 2017: Verenigde Staten - Basic Economy vliegtickets.

Na Delta Airlines in 2016 zullen American Airlines vanaf maart 2017 en United Airlines vanaf april een laag tarief, genaamd Basic Economy, invoeren, om het hoofd aan de concurrentie van lagekostenluchtvaartmaatschappijen (zoals Spirit Airlines in de Verenigde Staten) te bieden.

De houder van Basic Economy vliegticket kan slechts een kleine handbagage brengen, die onder de stoel past (geen toegang tot de bagage compartiment boven de zetel). Zijn zetel wordt bij het inchecken toegewezen (kosten om de stoel te kiezen). Boarding zal gebeuren in de laatste groep van reizigers. De Basic Economy vliegtickets zijn niet veranderlijk noch terugbetaalbaar. Dat tarief wordt eerst op een aantal routes aangeboden. Het zal later beschikbaar op andere routes zijn. Reizigers in Basic Economy class genieten van gratis snacks, dranken en entertainment net zoals de andere reizigers.

Februari 2017: Egypte - Stijging van de visumkosten.

De autoriteiten hebben de sterke stijging van de kosten van visa ($ 60 in plaats van $ 25) tot 1 juli uitgesteld, om het herstel van het toerisme niet te ontmoedigen.

Februari 2017: Cambodja - Stijgende prijzen.

Ingang tot diverse toeristische plaatsen in Phnom Penh wordt duurder: van $ 6,25 tot $ 10 voor het Koninklijk Paleis van Phnom Penh en $ 3 tot $ 5 voor het Genocide Museum. Zoals reeds aangekondigd zijn ook de ticketprijzen van Angkor Wat bijna verdubbeld.

Februari 2017: Vietnam - Lancering van de e-visum systeem.

Zoals verwacht heeft Vietnam een systeem van e-visum tegen de prijs van $ 25 voor een verblijf van maximaal 30 dagen ten gunste van de burgers van 40 buitenlandse landen met inbegrip van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en Spanje ingevoerd. Landen zoals België, Nederland, Canada en Zwitserland delen niet in dit systeem. De eerste dagen was het systeem echter buiten dienst.

Aan de andere kant zijn de burgers van sommige landen waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje vrijgesteld van visum, als hun verblijf niet meer dan 15 dagen bedraagt. Vietnam hoopt 11,5 miljoen buitenlandse bezoekers in 2017 te ontvangen.

31 januari 2017: Réunion - Uitbarsting van de Piton de la fournaise.

De Piton de la fournaise kwam tot uitbarsting op 31 januari. De uitbarsting duurde enkele dagen. De eerdere uitbarsting dateert uit 11 september 2016 en duurde een week.

Januari 2017: Madagaskar
 - Kleine vermindering van de visumtarieven.

In 2017 zijn de visumkosten om Madagaskar te bezoeken met € 4 of € 8 verlaagd. Ze zijn vastgesteld op € 27 voor een verblijf van tot en met 30 dagen en € 33 voor een verblijf van 31 tot en met 60 dagen € 46 voor een verblijf van 61 tot en met 90 dagen.

6 januari 2017: Sri Lanka
- Werken op de luchthaven van Colombo.

De belangrijkste landingsbaan van de internationale Bandaranaike luchthaven bij Colombo, Sri Lanka, zal worden gesloten voor renovatie van 08:30 tot 16:30 van 6 januari tot en met 6 april 2017. Dit veroorzaakt veranderingen van de internationale vluchtschema's, vertragingen bij de veiligheidscontrole en de check-in balies (deze zullen ook een uur voor vertrek gesloten zijn) en opstoppingen in het verkeer rond de luchthaven.

Begin januari 2017: Spanje, Israël, Cuba, Brazilië en India - Toeristische Hoogtepunten in 2016.

In 2016 verwelkomde Spanje 75 miljoen buitenlandse bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van 2015 -, waardoor Spanje het derde meest bezochte land ter wereld na Frankrijk en de Verenigde Staten is.

Met meer dan 4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2016 (+ 6% ten opzichte van 2015) heeft het toerisme in Cuba een nieuw record bereikt en kan nog verder in 2017 groeien. Bezoekers van Cuba komen voornamelijk uit Noord-Amerika (ofschoon meerdere wettelijke beperkingen in het Verenigde Staten nog niet verwijderd zijn) en Europa.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in het Midden-Oosten is het aantal buitenlandse bezoekers in Israël met 3,6% tot een record van 2,9 miljoen bezoekers in 2016 gestegen. De stijging heeft te maken met een toename en een herontwikkeling van het budget voor de promotie van het toerisme in Israël. Bezoekers van Israël komen vooral uit de Verenigde Staten, Rusland en West-Europa. Israël heeft ook getracht om toeristen uit India en China aan te trekken.

In 2016 bezochten 6,6 miljoen buitenlandse reizigers Brazilië. Dat is een stijging van 4,8% ten opzichte van 2015. De toename is voor een groot deel te wijten aan de Olympische en Paralympische Spelen die in Rio de Janeiro in 2016 plaatsvonden.

Met 9 miljoen buitenlandse bezoekers is het toerisme in India heeft met 11% in 2016 toegenomen. Deze stijging is veel sterker dan verwacht.

Mexico verwelkomde 35 miljoen buitenlandse bezoekers (waarvan 40% uit de Verenigde Staten) in 2016, een stijging van 9% ten opzichte van 2015.

In 2016 kreeg Japan een record aantal buitenlandse bezoekers: 24 miljoen (waarvan 11 miljoen uit China en Zuid-Korea), een stijging van 21% ten opzichte van 2015

Voor het nieuws 2016, klik hier.
Voor het nieuws 2015, klik hier.


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                
(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2017 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws 2017. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2017 kan zijn.