Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Nationale parken van Nieuw-Zeeland

Het beeld van de week (nr. 15): de nationale parken van Nieuw-Zeeland.                   Delen

Elke week (in feite, ongeveer 2 of 3 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De nationale parken van Nieuw-Zeeland, in het bijzonder het Nationaal park Abel Tasman, zijn
het thema van de vijftiende foto van deze serie. Nieuw-Zeeland is de favoriete bestemming van vele toeristen.

De nationale parken van Nieuw-Zeeland

Een van de nationale parken van Nieuw-Zeeland: het Nationaal park Abel Tasman op het Zuidereiland.

Het land. Lang door Europese toeristen vanwege de afgelegenheid verwaarloosd krijgt Nieuw-Zeeland een hernieuwde belangstelling sinds een paar jaren (+ 35% van de buitenlandse bezoekers in 4 jaar). Het land bestaat uit twee hoofdeilanden en een aantal kleinere eilanden. De grootste stad van het land, Auckland, staat regelmatig in de top van de ranglijsten van de meest aangename steden in de wereld. Niet minder dan 30% van het grondgebied van het land worden beschermd als natuurreservaten (Conservation Parks), nationale parken en andere publieke of private beschermde gebieden.

Daarbij komt de wens van veel mensen de plaatsen te ontdekken waar de trilogie "Lord of the Rings" gefilmd werd. In feite, na het filmen van de trilogie werden deze locaties in 2004 grotendeels ontmanteld. Maar, de filmset werd volledig voor de films The Hobbit herbouwd en vervolgens bewaard onveranderd als een toeristische attractie met een groot succes.

Onlangs rapporteerde de Amerikaanse pers een nieuwe trend ten gunste van Nieuw-Zeeland. Sommige mensen onder de rijkste van de Verenigde Staten zouden proberen om grote landgoederen in Nieuw-Zeeland te verwerven om hun toevlucht in geval van een nucleaire of andere ramp te nemen. Ondanks vrij frequente aardbevingen heeft Nieuw Zeeland het voordeel een veilig, mooi en ver van probleemgebieden verwijderd land.

Het Nationaal park Abel Tasman (225 km²) is het kleinste van de 13 nationale parken van Nieuw-Zeeland. Zoals de meeste van deze parken is het gelegen op het Zuidereiland van het land. Het ligt in het noorden van dit eiland. Het National Park Abel Tasman is een populaire reisbestemming onder andere vanwege zijn prachtige zandstranden en wandelpaden.

Het National Park Tongariro (796 km²) is het oudste nationale park van het land: het werd in 1887 opgericht. Het ontvangt ongeveer één miljoen bezoekers per jaar. Het behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO, net zoals vier andere nationale parken (Aoraki / Mt Cook, Fiordland, Mt Aspiring, Westland), die de regio Te Wahipounamu (een totaal van 26.000 km²) vormen en het hele zuidwestelijke deel van het Zuidereiland beslaan. Het National Park Fiordland (12 519 km²) is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland.

De auteur van de bovenstaande foto is Dirk Wuyts. Zijn website (http://www.adcdiving.be) is aan de foto's en de reisverhalen van ADC duiken Antwerpen-Deurne gewijd. Deze website bevat talloze foto's van het onderwaterleven in verschillende delen van de wereld.
 
Misschien ziet u graag ook deze foto's uit Nieuw-Zeeland: 


The Lord of the Rings


Natuurlijke attracties


Nationale parken


Rotorua


Zie ook:
Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
 
Foto van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Foto van de week 7: Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.
Foto van de week 8: Het bloementapijt van de Grote Markt in Brussel. Dit tapijt dat uit ongeveer een miljoen snijbloemen samengesteld is, is een toeristische attractie die om de twee jaar plaatsvindt.
Foto van de week 9: De reuzenmanta's. Video en beelden. De reuzenmanta's zijn zeer indrukwekkende roggen. Want, ze zijn tot 7 meter breed en ze wegen tot twee ton.
Foto van de week 10: Het eiland Réunion in de Indische Oceaan. Réunion is een droombestemming in het bijzonder voor alle outdoor activiteiten zoals wandelen, canyoning, glijscherm en vele anderen.
Foto van de week 11: Stranden van Cambodja. Sihanoukville en de kleine eilanden die voor de kust van deze badplaats liggen, bieden prachtige strandvakanties.
Foto van de week 12: De vakantie op Kaapverdië. Foto's van een strand op Boa Vista en van een bergdorp op Santo Antão. De eilanden van de archipel van Kaapverdië zijn inderdaad zeer verschillend van elkaar.
Foto van de week 13: De berggorilla in Uganda. De gorilla's, de bonobo's en de chimpansees zijn genetisch het dichtst levende wezens bij de mens. Er zijn slechts 600 berggorilla's in de hele wereld.
Foto van de week 14: Het Terracottaleger van de eerste Chinese keizer. Het terracottaleger, dat in de jaren 1970 in de buurt van de stad Xi'An ontdekt werd, trekt bezoekers uit de hele wereld aan.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits réservés.

Niet minder dan 30% van het grondgebied van Nieuw-Zeeland worden beschermd als natuurreservaten (Conservation Parks), nationale parken en andere publieke of private beschermde gebieden.