Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Fietsen in Zeeland (Nederland)

Het beeld van de week (nr. 17): fietsen in Zeeland (Nederland).                 Delen

Elke week (eigenlijk, ongeveer 2 of 3 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. Fietsen in Zeeland (Nederland) is
het thema van de zeventiende foto van deze serie. Met brede zandstranden en veel fietsroutes is Zeeland een paradijs voor familievakantie met vele outdoor activiteiten of gewoon voor fietstochten

Fietstocht in Zeeland (Nederland)
Fietsen in Zeeland (Nederland): fietstocht door het bos van Westerschouwen op het eiland Schouwen-Duiveland.

Het land. Toerisme in Nederland is niet beperkt tot bezienswaardigheden in grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam en hun beroemde musea - het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, om maar een ​​paar te noemen - en de velden van tulpen (zoals de beroemde Keukenhof). Met een lange kustlijn, mooie duinen en natuurreservaten biedt Nederland veel mogelijkheden voor familievakantie aan zee.

In het bijzonder biedt Zeeland, de provincie gelegen in het zuidwesten van het land, brede en lange zandstranden ideaal voor vakantie met kinderen aan de Noordzee. Daar rusten de vakantiegangers in de zon uit, relaxen op het strand en spelen met kinderen. Ze genieten ook van het surfen, het kitesurfen, het zeilwagenrijden en andere watersporten. Natuurliefhebbers waarderen de vele natuurreservaten van de streek.

Een groot deel van Zeeland ligt onder het niveau van de zee. Na de dramatische watersnoodramp van 1953 werden de Deltawerken, die voornamelijk in de bouw van dijken, dammen en stormvloedkeringen in Zeeland en Zuid-Holland bestaat, uitgevoerd. Het is het grootste verdedigingssysteem ter bescherming tegen hoogwater van de zee in de wereld. De werken duurden 40 jaar, die tot 2010 als gevolg van de verhoging van de dijken verlengd worden. Dankzij de Deltawerken zijn alle eilanden en schiereilanden van Zeeland met de weg met elkaar verbonden. Ze zijn dus gemakkelijk bereikbaar met de auto of fiets. De Zeespiegelstijging als gevolg van de klimaatverandering en de opwarming van de aarde vereist een belangrijke aanpassing van dit hele systeem van bescherming.

Fietstochten. Met 30.000 km fietspaden is Nederland waarschijnlijk hét fietsland bij uitstek. In Zeeland zijn de mogelijkheden voor aangename fietstochten talrijk: fietsen in de duinen (bijvoorbeeld het mooie fietspad in het bos van Westerschouwen - het grootste bos van Zeeland - of de fietsroutes tussen Burgh-Haamstede en Renesse op het eiland Schouwen-Duiveland), fietsen langs pittoreske dorpjes of langs de kustlijn en vele andere fietstochten. Ze variëren van korte ritten tot meerdaagse fietstochten, zoals de fietsroute tussen Amsterdam en Zeeland, die u naar Brugge in België (in totaal 315 km in 8 dagen) kan doorlopen.

Fietsliefhebbers vinden andere prachtige fietsroutes ook in naburige regio's en landen. In Midden-Nederland is het Rondje IJsselmeer meer dan 400 km lang en duurt 8 dagen. In België wedijvert Vlaanderen met Nederland op het gebied van fietstochten en biedt talrijke mooie fietspaden, zoals de Polderroute (32 km), de Leiestreekroute (51 km) en verschillende Scheldevalleiroutes. Onder de label van Ravel brengt Wallonië diverse fietsroutes samen, die hoofdzakelijk uit voormalige spoorlijnen of trekpaden bestaan. De Vennbahn tussen Aken (Duitsland) en Troisvierges (Luxemburg) volgt de prachtige route van de voormalige spoorweg met dezelfde naam op 125 km over de Hoge Venen in België.

Misschien ziet u graag ook deze mooie foto's uit Zeeland of Ravel (op het Frans voor Ravel en Vennbahn):


Deltawerken (Zeeland)


Stranden (Zeeland)


Ravel
(België)


Vennbahn
(Duitsland-België-Lux.)


De auteur van de foto: Alle bovenstaande foto's behoren tot Willgoto. U vindt hier al onze foto's uit Zeeland. Tientallen foto's worden binnenkort toegevoegd.

Zie ook:
Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
 
Foto van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Foto van de week 7: Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.
Foto van de week 8: Het bloementapijt van de Grote Markt in Brussel. Dit tapijt dat uit ongeveer een miljoen snijbloemen samengesteld is, is een toeristische attractie die om de twee jaar plaatsvindt.
Foto van de week 9: De reuzenmanta's. Video en beelden. De reuzenmanta's zijn zeer indrukwekkende roggen. Want, ze zijn tot 7 meter breed en ze wegen tot twee ton.
Foto van de week 10: Het eiland Réunion in de Indische Oceaan. Réunion is een droombestemming in het bijzonder voor alle outdoor activiteiten zoals wandelen, canyoning, glijscherm en vele anderen.
Foto van de week 11: Stranden van Cambodja. Sihanoukville en de kleine eilanden die voor de kust van deze badplaats liggen, bieden prachtige strandvakanties.
Foto van de week 12: De vakantie op Kaapverdië. Foto's van een strand op Boa Vista en van een bergdorp op Santo Antão. De eilanden van de archipel van Kaapverdië zijn inderdaad zeer verschillend van elkaar.
Foto van de week 13: De berggorilla in Uganda. De gorilla's, de bonobo's en de chimpansees zijn genetisch het dichtst levende wezens bij de mens. Er zijn slechts 600 berggorilla's in de hele wereld.
Foto van de week 14: Het Terracottaleger van de eerste Chinese keizer. Het terracottaleger, dat in de jaren 1970 in de buurt van de stad Xi'An ontdekt werd, trekt bezoekers uit de hele wereld aan.
Foto van de week 15: Nationale parken van Nieuw-Zeeland. Meer dan 30% van het grondgebied van Nieuw-Zeeland worden beschermd als natuurreservaten, nationale parken en andere beschermde gebieden.
Foto van de week 16: Ebben uit Mauritius. Ebben is een zeldzame en kostbare houtsoort waarvan de primitieve bossen op Mauritius overmatig door de opeenvolgende kolonisten uitgebuit werden.

Zie
al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(4)(3)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits réservés.

Met brede zandstranden en veel fietsroutes is Zeeland een paradijs voor familievakantie met vele outdoor activiteiten of gewoon voor fietstochten.