Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Toeristische attracties van Myanmar

Het beeld van de week (nr. 18): de toeristische attracties van Myanmar.           Delen


Elke week (eigenlijk, ongeveer 2 of 3 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De toeristische attracties van Myanmar zijn het thema van de achttiende foto van deze serie. De Schwedagonpagode, één van de beroemdste boeddhistische pagodes in de wereld, is ook één van de belangrijkste toeristische attracties in Myanmar.

Toeristische attractie van Myanmar
Toeristische attractie van Myanmar: de Schwedagonpagode in Yangon.

Het land. Na de parlementaire verkiezingen van 2012 en 2015 heeft Myanmar, voorheen Birma genaamd, de weg van een geleidelijke overgang naar de democratie gekozen onder impuls van de Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. Tegelijkertijd werd de Birmese economie geliberaliseerd. Het land wordt in aanzienlijke mate opengesteld voor buitenlandse investeringen. Het maakt momenteel een opmerkelijke economische groei door. De vooruitzichten zijn goed, ofschoon veel problemen voortbestaan. Het land heeft vele voordelen: olie en gas, landbouw (vooral rijst), visserij, edelstenen, hout (teakbomen), textiel, handwerk en toerisme.

Sinds de liberalisering van het land zijn de buitenlandse bezoekers in groten getale gekomen, om van de vele toeristische attracties van dit prachtige land te genieten, dat lang door het buitenland geboycot werd. De toeristische infrastructuur werd ook verbeterd, maar zonder voldoende planning van het aanbod in verhouding van de vraag. Omdat buitenlandse investeerders op een sterke groei in de komst van buitenlandse bezoekers wachtten, werden vele nieuwe hotels onlangs geopend zodat de financiële pers momenteel een aanzienlijke leegstand meldt, hoewel de situatie afhankelijk van de seizoenen varieert. Er is waarschijnlijk een tijdelijke mogelijkheid om over een verblijf tegen goedkopere voorwaarden dan vroeger te onderhandelen.

Toerisme. Het land heeft alles wat bezoekers kan aantrekken: een rijk cultureel erfgoed verspreid over het land, natuurlijke attracties (zoals het Inlemeer, de Popa-berg en de Nationale Plantentuin van Kandawgyi), mooie zandstranden (zoals in Ngapali of Ngwesaung), gekwalificeerde ambachtslieden (o.a. in de productie van bladgoud en marmeren beeldhouwwerk) en een zeer gastvrije bevolking.

In Myanmar vindt u ook enkele van de heiligste boeddhistische plekken van de wereld zoals de Schwedagonpagode in Yangon, de Kyaiktiyopagode ("de Gouden Rots"), de Mahamuni Boeddha-tempel in Mandalay en het religieuze en monastieke centrum van Sagaing.

De toeristische bezienswaardigheden van Myanmar zijn dus talrijk en gevarieerd. Yangon, de Irrawaddy Delta, Bago, Mandalay, Bagan, Inlemeer en de badplaatsen van de Golf van Bengalen zijn enkele van de drukste bestemmingen in Myanmar.

De hoofdstad van het land, Naypyidaw, opgericht in 2005 op 10 uur rijden afstand van Yangon ten tijde van de militaire dictatuur, is een enorme spookstad: Naypyidaw is vier maal groter dan Groot-Londen, maar heeft negen keer minder inwoners. De 4, 6 en zelfs 20-baans wegen zijn meestal leeg, net zoals de meeste van de hotels, restaurants en winkelcentra, evenals het nationale museum. De stad is echter goed onderhouden. Ze beschikt over een luchthaven en alle moderne faciliteiten, waaronder gratis high-speed wifi.

Tussen november en het einde van februari heeft Myanmar een droog en matig warm seizoen dat veel toeristen kiezen om het land te bezoeken. Van maart tot mei stijgen de temperaturen. Van juni tot oktober treedt de moesson op.

De Internationale Luchthaven Yangon, die het belangrijkste toegangspunt tot Myanmar is, heeft zich in de  jaren 2000 sterk ontwikkeld. Momenteel ontvangt de luchthaven van Yangon geen directe vluchten uit Europa of Amerika. De belangrijkste internationale luchtroutes passeren meestal door het Midden-Oosten (Doha voor Qatar Airways en Dubai voor Emirates) of door Aziatische hubs zoals Delhi, Bangkok en Singapore. Een nieuwe luchthaven, de internationale luchthaven van Hanthawaddy, die in aanbouw op ongeveer 80 kilometer van Yangon is, kan haar deuren in 2022-23 openen.

Misschien ziet u graag ook deze mooie foto's uit trekpleisters van Myanmar (op het Engels):


De Schwedagonpagode


De Gouden Rots


Inlemeer


Mandalay


De auteur van de foto: Alle bovenstaande foto's behoren tot Willgoto. U vindt hier al onze foto's uit Myanmar.

Zie ook:

Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
 
Foto van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Foto van de week 7: Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.
Foto van de week 8: Het bloementapijt van de Grote Markt in Brussel. Dit tapijt dat uit ongeveer een miljoen snijbloemen samengesteld is, is een toeristische attractie die om de twee jaar plaatsvindt.
Foto van de week 9: De reuzenmanta's. Video en beelden. De reuzenmanta's zijn zeer indrukwekkende roggen. Want, ze zijn tot 7 meter breed en ze wegen tot twee ton.
Foto van de week 10: Het eiland Réunion in de Indische Oceaan. Réunion is een droombestemming in het bijzonder voor alle outdoor activiteiten zoals wandelen, canyoning, glijscherm en vele anderen.
Foto van de week 11: Stranden van Cambodja. Sihanoukville en de kleine eilanden die voor de kust van deze badplaats liggen, bieden prachtige strandvakanties.
Foto van de week 12: De vakantie op Kaapverdië. Foto's van een strand op Boa Vista en van een bergdorp op Santo Antão. De eilanden van de archipel van Kaapverdië zijn inderdaad zeer verschillend van elkaar.
Foto van de week 13: De berggorilla in Uganda. De gorilla's, de bonobo's en de chimpansees zijn genetisch het dichtst levende wezens bij de mens. Er zijn slechts 600 berggorilla's in de hele wereld.
Foto van de week 14: Het Terracottaleger van de eerste Chinese keizer. Het terracottaleger, dat in de jaren 1970 in de buurt van de stad Xi'An ontdekt werd, trekt bezoekers uit de hele wereld aan.
Foto van de week 15: Nationale parken van Nieuw-Zeeland. Meer dan 30% van het grondgebied van Nieuw-Zeeland worden beschermd als natuurreservaten, nationale parken en andere beschermde gebieden.
Foto van de week 16: Ebben uit Mauritius. Ebben is een zeldzame en kostbare houtsoort waarvan de primitieve bossen op Mauritius overmatig door de opeenvolgende kolonisten uitgebuit werden.
Foto van de week 17: Fietsen in Zeeland (Nederland). Met brede zandstranden en veel fietsroutes is Zeeland een paradijs voor familievakantie of gewoon voor fietstochten.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

        
(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits réservés.

Myanmar heeft alles wat bezoekers kan aantrekken: een rijk cultureel erfgoed verspreid over het land, natuurlijke attracties, mooie zandstranden, gekwalificeerde ambachtslieden en een zeer gastvrije bevolking.