Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Strand van Isla Mujeres (bij Cancun)

Het beeld van de week (nr. 19): Strand op Isla Mujeres (bij Cancun).                          Delen

Elke week (eigenlijk ongeveer 2 of 3 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. Het eiland Isla Mujeres gelegen in de Caribische Zee op de hoogte van Cancun (Mexico) is het thema van de negentiende foto van deze serie.

De kust van het Schiereiland Yucatan en de nabije eilanden zijn inderdaad zeer populaire vakantiebestemmingen vooral - maar niet alleen - voor Amerikaanse en Europese toeristen wanneer hun landen met koude winters geconfronteerd zijn. Ze zijn ook populaire bestemmingen voor duikers die het Meso-Amerikaans Koraalrif willen verkennen.

Strand van Isla Mujeres (bij Cancun)
Strand op het eiland Isla Mujeres in de Caribische Zee op de hoogte van Cancun Schiereiland Yucatan (Mexico): Playa Norte,

Het land
. Met 35 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar is Mexico een belangrijke toeristische bestemming. Zowel de westkust (met inbegrip van de badplaatsen Acapulco en Los Cabos) als de oostkust (met name het Schiereiland Yucatan en de Costa Esmeralda) bieden heerlijke zonnige vakanties.

In het oosten staat het Schiereiland Yucatan bekend om zijn badplaatsen (voornamelijk die van de Caribische zee: Cancun, Isla Mujeres, Riviera Maya, Cozumel, maar ook het eiland Holbox in de Golf van Mexico), voor zijn historische sites (Yucatán wordt vaak als het hart van de Maya-beschaving beschouwd), zijn natuurgebieden (vooral de cenotes, water gevulde holtes gevormd door het instorten van kalksteengronden) en zijn talrijke haciënda's (voormalige boerderijen uit het koloniale tijdperk).

Toerisme. Met de Riviera Maya is Cancun de belangrijkste toeristische bestemming van Mexico. Cancun is zeer goed bediend door een internationale luchthaven, die met meer dan 21 miljoen passagiers per jaar tot het belangrijkste punt van binnenkomst naar Mexico is.

Het toeristische centrum van Cancun is echter van vrij recente oprichting aangezien het pas vanaf de jaren 1970 ontwikkelde. Het heeft de vorm van een strook land die zich over 23 km tussen de Nichupte Lagune en de Caribische zee uitstrekt: in feite is het een eiland dat met de stedelijke agglomeratie en het vasteland alleen door twee bruggen op de zuidelijke en noordelijke einden verbonden is.

In dit toeristische gebied dat door Kukulcan Boulevard overgestoken is, zijn de meeste all inclusive hotels, stranden en toeristische attracties van Cancun (het Maya Museum van Cancun, de archeologische site El Rey, El Mirador, enz.) gevestigd. Daarom wordt het meestal de Hotelzone genoemd.

Het 7 km lange eiland Isla Mujeres, dat op ongeveer 13 km afstand van Cancun ligt, is door vele ferry verbindingen met Cancun aangesloten zodat Isla Mujeres vele dagtochten van vakantiegangers uit Cancun naast de gasten van zijn eigen hotel-infrastructuur onthaalt.

Het prachtige strand van Playa Norte, het Onderwater Museum van Cancun (dat uit ongeveer 500 onderwater sculpturen bestaat), de archeologische site van Punta Sur en een aantal recreatieve activiteiten (bijvoorbeeld de club El Garrafón) behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Toeristen bezoeken Isla Mujeres voornamelijk in bromfietsen, golfkarretjes of taxi's.
 


Isla Mujeres


Cancun


Chichen Itza


Tulum


De Riviera Maya (niet te verwarren met de Costa Maya, een kustplaats die verder naar het zuiden ligt) is het kustgebied, dat zich ten zuiden van Cancun op meer dan 130 km langs de Caribische zee tussen Puerto Morelos en Punta Allen uitstrekt.

De Riviera Maya omvat populaire bestemmingen voor strandvakanties zoals Playa del Carmen en Tulum (ook voor zijn archeologische ruïnes aan de zee beroemd). De Riviera Maya ontvangt zo veel vakantiegangers per jaar als het toeristische centrum van Cancun alleen (ongeveer 6 miljoen per jaar voor elk).

Op ongeveer 19 km afstand van Playa del Carmen ligt Cozumel, een 48 km lang eiland dat niet alleen dagtochten uit de Riviera Maya maar ook, in het seizoen, veel internationale cruiseschepen verwelkomt.

In het noordwesten van Cancun in de Golf van Mexico is het eiland Holbox een rustige vakantiebestemming die heel anders dan die van de Caribische zee is, die zeer op massatoerisme gericht zijn. Het eiland is 42 kilometer lang (waarvan 34 km van stranden aan de noordkust) en slechts 1,5 km breed. Op Holbox zijn auto's schaars. Mensen gaan te voet of ze rijden in buggy, golfkarretjes en bromfietsen.

De auteur van de foto: de foto hierboven behoort tot Willgoto.

Zie ook:
Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
 
Foto van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Foto van de week 7: Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En vele andere beelden van de week: zie al onze "beelden van de week".


Links


Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

            
(3)(3)(3)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Cancun en het nabijgelegen eiland Isla Mujeres zijn populaire bestemmingen voor strandvakanties vooral wanneer het winter in Europa is.