Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > De toeristische attracties van Thailand

Het beeld van de week (nr. 21): de toeristische attracties van Thailand.                       Delen

Elke week (eigenlijk ongeveer 2 of 3 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De toeristische attracties van Thailand, in het bijzonder de Witte Tempel (Wat Rong Khun), zijn het thema van de eenentwintigste foto van deze serie. Deze tempel, beroemd om zijn zuivere en ongewone witheid, is inderdaad een van de vele attracties van Thailand.

De Witte Tempel in Chiang Rai
Wat Rong Khun, beter als de Witte Tempel bekend, in Chiang Rai in het noorden van Thailand.

Het land. Gelegen in Zuidoost-Azië tussen Myanmar in het westen en Laos en Cambodja in het Oosten heeft Thailand een gebied dat ongeveer even groot als dat het continentale Frankrijk is. Het Koninkrijk heeft 68.000.000 inwoners, die voor het grootste deel boeddhisten zijn.

In dat land, dat al lang grotendeels agrarisch is en één van de grootste rijstexporteurs ter wereld blijft, hebben de industriële activiteiten (vooral in de elektronica, textiel- en auto-industrie) zich in de afgelopen decennia aanzienlijk ontwikkeld. Met meer dan 32.000.000 buitenlandse bezoekers in 2016staat Thailand in de Top 10 van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld.

Toerisme
. Onder het grote publiek is Thailand bekend vooral om de prachtige stranden met fijn zand en turquoise water alsook de paradijselijke eilanden in het zuidelijke deel van het land. Koh Phi Phi, Koh Lanta, Koh Samui, Koh Chang, Koh Lipe, Koh Phangan, Koh Tao, Phuket, Hua Hin en vele anderen: ze zijn droombestemmingen voor elke liefhebber van strandvakanties. Een andere kustplaats, Pattaya, is vooral bekend om zijn nachtleven en sekstoerisme, ondanks de herhaalde bereidheid van de autoriteiten om er een einde aan te maken.

Behalve het kusttoerisme heeft Thailand echter vele andere toeristische attracties. In het bijzonder Bangkok, de hoofdstad van het Koninkrijk en de meest populaire toeristische bestemming in het land, biedt verschillende attracties, die een breed scala van bezoekers kunnen aanspreken.

Bangkok heeft inderdaad prachtige monumenten zoals het Koninklijk Paleis, mooie boeddhistische tempels zoals Wat Phra Kaew (de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha gelegen op het terrein van het Koninklijk Paleis), Wat Arun (Tempel van de dageraad), Wat Pho (Tempel van de liggende Boeddha met een 46 m lang standbeeld), Wat Traimit (met de Gouden Boeddha, een gouden standbeeld dat 5,5 ton weegt) en Wat Saket (Tempel van de gouden berg), een aantal interessante musea, zoals het Jim Thompson House, het Bangkok Nationaal Museum, en het Vimanmekpaleis, evenals vele andere bezienswaardigheden, zoals de drijvende markt, en niet te vergeten een levendig nachtleven en een aantal grote mogelijkheden om te winkelen (vooral op de Chatuchakmarkt) en authentieke Thaise massages.

Thailand biedt ook een fenomenale hoeveelheid natuurlijke attracties. Niet minder dan 20% van het grondgebied van het land bestaat uit beschermde gebieden: 127 nationale parken, meer dan 100 wildernisgebieden en andere natuurreservaten, en 120 tropische regenwouden. Het Nationaal Park Khao Yai, gelegen op 3 uur rijden van Bangkok, biedt 50 km wandelpaden en is toegankelijk voor voertuigen en fietsen. Met vier andere beschermde gebieden in Thailand (de nationale parken Pang Sida, Thap Lan en Ta Phraya alsook het wildpark Dong Yai) vormt dit park het geheel van de Dong Phayayen-Khao Yai wouden, dat zich over 230 km ten oosten van het land uitstrekt.

In de Dong Phayayen-Khao Yai wouden leven (onder andere) 112 soorten zoogdieren (olifanten, herten, gibbons, beren en veel meer) en 392 soorten vogels. Net als het wildpark Thungyai Huai Kha Khaeng, waarvan de prachtige landschappen zich meer dan 600.000 hectare langs de grens met Myanmar uitstrekken, behoren deze wouden tot het wereldnatuurerfgoed van de UNESCO.

De populariteit van het nationaal Park Khao Sok in het zuidelijke deel van het land profiteert van de nabijheid van de Thaise badplaatsen. Dit park biedt, onder andere, mogelijkheden om te wandelen, kajakken en raften, evenals boottochten op het meer Cheow Lan.


Stranden in Thailand


Stranden in Zuidoost-Azië


Bangkok


Duiken bij Phuket


In de twintig mariene nationale parken van Thailand, in het bijzonder het Nationaal Park van de Similan eilanden in de Andaman zee en het Nationaal Park Mu Ko Ang Thong in de Golf van Thailand vindt u enkele van de beste duikplaatsen van de wereld.

In Thailand bezoeken de liefhebbers van archeologische sites de sites van Sukhothai (de hoofdstad van het eerste Koninkrijk van Siam) en Ayutthaya (de tweede Siamese hoofdstad), beide gelegen ten noorden van Bangkok. Zowel beide historische steden als de archeologische site van bang Chiang zijn op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO ingeschreven.

Met een breed scala aan attracties en prachtige trekking mogelijkheden trekt Noord-Thailand, in het bijzonder Chiang Mai en Chiang Rai, een groeiende hoeveelheid toeristen. Het is de beste bestemming onder andere om etnische minderheden van Thailand, zoals de Karen, de Akha en Lahu, te ontmoeten, om bijvoorbeeld een beschermingscentrum voor olifanten of een hoeve voor orchideeën te bezoeken, en om de Gouden Driehoek (het drielandenpunt tussen de landen Laos, Myanmar en Thailand) te ontdekken.

Noord-Thailand bezit ook een rijk religieus erfgoed. Er wordt gezegd dat Chiang Mai 300 tempels heeft.

De prachtige tempel Wat Rong Khun, gelegen in de nabijheid van Chiang Rai, is geheel wit. Dit is de reden waarom de tempel als de Witte Tempel bekend is. Het is eigenlijk een relatief recent gebouw (1997) van een Thaise kunstenaar, Chalermchai Kositpipat, die deze tempel met zijn eigen geld op de site van een oude ingestorte boeddhistische tempel gebouwd heeft. De witheid van de tempel symboliseert de zuiverheid van het boeddhisme. Beschadigd door een aardbeving in mei 2014 werd de Witte Tempel hersteld. De voltooiing van het gehele project van de kunstenaar kon nog veel meer jaren duren. De site is open voor het publiek. De Witte Tempel is een populaire attractie van het noorden van Thailand.

De auteur van de foto
: Alle bovenstaande foto's behoren tot Willgoto en partners.

Zie ook:

Foto van de week 1: Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Foto van de week 2: Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Foto van de week 3: Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Foto van de week 4: Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Foto van de week 5: Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite.
 
Foto van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Foto van de week 7: Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Foto van de week 19: De stranden van Isla Mujeres (Cancun). Zij worden in de winter door Europese en Amerikaanse vakantiegangers.
Foto van de week 20: De toeristische attracties van Sri Lanka. Sri Lanka biedt een breed scala aan attracties, die het een door een groeiend aantal bezoekers gewaardeerde toeristenbestemming maken.

Zie 
al onze "beelden van de week".


Links


Terug naar de hoofdpagina Willgoto.
Terug naar de vorige pagina

Links in andere talen

            
(3)(3)(3)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Buiten prachtige stranden en paradijseilanden biedt Thailand talloze culturele en natuurlijke attracties, zoals Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel in Chiang Rai (Noord-Thailand).