Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Nieuws voor reizigers in de hele wereld in 2018

Nieuws in het kort voor reizigers in de hele wereld.                     Delen

Ter aanvulling van onze artikelen en onze online reisgidsen (vooral op het Engels en het Frans) melden we hier goed en slecht nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld kan zijn. Dit omvat ook informatie over bepaalde praktische veranderingen (bijvoorbeeld betreffende de geëiste reisdocumenten) en nieuwigheden in de luchtvaartmarkt. Nieuws en andere nuttige inlichtingen worden toegevoegd telkens nodig. Lees deze pagina zo vaak als nodig.

Maart 2018 - Wereld: goedkope reizen.

De groeiende populariteit van goedkope luchtvaartmaatschappijen blijft antwoorden van hun concurrenten oproepen. Wat trans-Atlantische vluchten betreft kondigen verscheidene conventionele luchtvaartmaatschappijen (Air France, KLM, British Airways, Iberia, Alitalia, American Airlines en anderen) aan dat zij low-cost tickets zullen aanbieden, op voorwaarde dat de kopers geen ruimbagage hebben en hun stoel in het vliegtuig niet kiezen. De reiziger heeft toch recht op de maaltijd zonder extra kosten.

Een andere strategie bestaat erin, nieuwe bestemmingen te bedienen die niet populair bij de goedkope luchtvaartmaatschappijen zijn. Zo kondigt Iberia vluchten drie keer per week tussen Madrid en Managua aan. Dit is de enige luchtverbinding tussen Europa en Nicaragua.

Er is ook de strategie van promotie en aanbiedingen, zoals de Hi-Belgium Pass die Brussels Airlines voor het tweede jaar op rij aanbiedt. Met deze weekendpas kunt u twee Belgische steden naar keuze vanuit 50 luchthavens in Europa bezoeken voor slechts € 149 (accommodatie niet inbegrepen). De Hi-Belgium Pass omvat heen-en terugvluchten (zonder ruimbagage), onbeperkte treinreizen tijdens het verblijf en een stadspas om toegang tot de musea en attracties van beide steden te krijgen.

Van hun kant blijven de goedkope luchtvaartmaatschappijen aansluitingen tussen hun korte-en middellange-afstandsvluchten en goedkope lange-afstandsvluchten van andere luchtvaartmaatschappijen in het werk stellen. Na de overeenkomsten van Easyjet met Norwegian en WestJet in 2017 heeft Ryanair zojuist een overeenkomst met Aer Lingus over verbindingen tussen de vluchten van beide luchtvaartmaatschappijen getekend.

Maart 2018 - Wereld steeds meer e-visumsystemen

Steeds meer landen voeren een elektronisch visumsysteem in. Aldus hebben Oezbekistan en Pakistan zojuist besloten om een dergelijk systeem te implementeren (vanaf 2018 voor Oezbekistan). Andere landen gaan verder en schakelen de andere mogelijkheden uit, om een visum te krijgen: voor Oeganda en Oman bijvoorbeeld is het niet meer mogelijk, een visum bij de lokale ambassade aan te vragen.

De reiziger moet echter voorzichtig zijn. Soms verschijnen niet-officiële sites op de eerste plaats in de resultaten van Google op dit thema. Sommige van deze sites zijn serieuze tussenpersonen. Maar het zou gebeuren dat anderen valse visa uitgeven. Dit is in ieder geval de waarschuwing die de Indiase autoriteiten onlangs hebben afgegeven.

Februari 2018 - Cambodja
: Nieuw National Marine Park.
 
De regering van Cambodja heeft net de Koh Rong archipel gelegen op de hoogte van de badplaats Sihanoukville de status gegeven van een nationaal marien park om het ecosysteem te behouden en een verantwoord toerisme te bevorderen. Het Marine National Park, het eerste in Cambodja, beslaat 52.448 hectare en omvat 7 eilanden, waaronder Koh Rong, Koh Rong Samloem, Koh Kon en Koh Toch. De archipel ontvangt een groeiend aantal bezoekers.

Januari 2018 - Thailand: Smart Visa.

Vanaf februari 2018 introduceert Thailand een vierjarig visum voor buitenlandse experts, investeerders, leidinggevenden en ondernemers. Het verkrijgen van dit visum, genaamd Smart Visa, vereist de toestemming van verschillende Thaise organisaties en duurt ongeveer dertig dagen.

Januari 2018 - Congo Brazzaville: Online visum

De Ambassade van de Republiek Congo (Brazzaville) in Parijs heeft juist online een website geopend, om online een visum aan te vragen. De betaling kan via Paypal worden gedaan. De site is alleen op het Frans.

Januari 2018 - Oman: Nieuwe officiële website voor toerisme.

Toerisme in Oman is in volle ontwikkeling. De minister van toerisme in Oman heeft zojuist een nieuwe uitgebreide website online gezet voor toeristen die van plan zijn, naar het Sultanaat te reizen. Hij heeft ook de opdrachten uitgebreid, die aan het Oman Tourism Development Company (Omran) worden toevertrouwd.

December 2017 - Rusland: geen visum vereist voor het FIFA wereldkampioenschap voetbal.

De voetballiefhebbers die naar Rusland willen reizen om de wedstrijden van het wereldkampioenschap 2018 bij te wonen, zijn van het Russische visum vrijgesteld op voorwaarde dat zij een FAN-ID, een geldig legitimatiebewijs evenals het ticket voor de wedstrijd (of een document om het te krijgen) hebben.

De FAN-ID is de kaart die de toeschouwers van de WK 2018 wedstrijden moeten hebben om toegang tot de stadions te krijgen. Om de FAN-ID te krijgen, moeten ze eerst een ticket voor het FIFA wereldkampioenschap kopen en dan zich op de officiële website www.fan-id.ru of in een FAN-ID distributiecentrum inschrijven.

Anders kunnen ze een toeristenvisum (of een privé-visum als ze vrienden of bloedverwanten in Rusland hebben) aanvragen. Lees verder

December 2017 - Egypte: E-visum.

Egypte heeft officieel de invoering van een elektronisch visumsysteem aangekondigd. Maar, de website die momenteel in de resultaten van Google daaromtrent weergegeven wordt, is niet de site bestemd voor dit doel. U vindt hier de officiële website voor een aanvraag van een elektronisch visum voor een toeristische reis naar Egypte. Lees verder

Voor het nieuws van het jaar 2017, klik hier.
Voor het nieuws 2016, klik hier.
Voor het nieuws 2015, klik hier.


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                
(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2018 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws van het jaar 2018. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2018 kan zijn.