Internet gids voor reizen

International
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

International > Het beeld van de week > De stranden op KaapverdiŽ

Het beeld van de week (nr. 26): de stranden op Kaapverdië .                  Delen

Elke week (eigenlijk thans 1 of 2 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De toeristische attracties van Kaapverdië en, in het bijzonder, het strand van Santa Maria op het eiland Sal zijn het thema van de zesentwintigste foto van deze serie. Kaapverdië is een populaire vakantiebestemming gedurende de twaalf maanden van het jaar. CNN Travel gerangschikt het onder de top 18 bestemmingen in 2018.

Strand op Sal, Kaapverdië
Het strand van Santa Maria aan het zuiden van het eiland van Sal in Kaapverdië.

Het land. De archipel van Kaapverdië bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. Het is gelegen in de Atlantische Oceaan op ongeveer 600 km afstand van de kust van Senegal. Het maakt deel uit van de Macaronesië, die ook de Canarische eilanden, de Azoren en Madeira omvat. Kaapverdië, een voormalige Portugese kolonie, is sinds 1975 een onafhankelijk land. Het is de thuisbasis van iets meer dan een half miljoen inwoners. Meer dan de helft van hen wonen in het eiland Santiago.

De natuurlijke hulpbronnen van het land zijn schaars en de landbouwproductie wordt door het gebrek aan water beperkt. De economie van Kaapverdië is voornamelijk gebaseerd op visserij, diensten, overmakingen van de Kaapverdische diaspora in het buitenland en internationale hulp. De archipel heeft een lang bestaande strategische geografische positie in handel en internationaal vervoer. De laatste twintig jaar heeft het toerisme een groeiende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het land.

Voor veel mensen over de hele wereld is Kaapverdië bekend geworden om zijn muziek, onder andere, de morna, een zangkunst beroemd gemaakt door Cesária Évora, die in 2011 overleed.

Toerisme. Met zijn aangename klimaat is Kaapverdië het hele jaar door een vakantiebestemming. Echter variëren de toeristische attracties in Kaapverdië aanzienlijk van het ene eiland naar het andere.

De eilanden Sal en Boa Vista die zanderige eilanden met platte reliëf zijn, zijn de voornaamste bestemmingen voor een vakantie aan zee in Kaapverdië. Zij zijn de meest bezochte eilanden. In Sal is het hotelgebied vooral in het zuiden van het eiland in Santa Maria en in de omgeving geconcentreerd. In Boa Vista is het voornamelijk gelegen ten zuiden van Sal Rei aan de westkust van het eiland. Beide eilanden hebben kilometers fijne zandstranden. Sommige van deze stranden zijn geschikt voor zwemmen, vele anderen voor surfen en andere watersporten, zoals vissen, zeilen, boottochten en snorkelen. Enkele van de stranden in Kaapverdië behoren tot de mooiste stranden in de wereld.

In Sal als in Boa Vista zijn accommodatie opties gevarieerd, van grote all-inclusive resorts tot gevarieerde gastenkamers en vakantiewoningen. Beide eilanden staan op de agenda van vele Europese touroperators.

Het eiland São Vicente is beter bekend om zijn cultuur en erfgoed dan voor zijn stranden. Het eiland profiteert van het prestigieuze verleden van de haven van Mindelo, die vandaag nog steeds zeer actief is. São Vicente is de thuisbasis van de belangrijkste carnaval en de belangrijkste muziekfestival - Baia das Gatas Festival - van de archipel. Het is ook het geboorteland en het laatste huis van Cesária Évora.

Andere eilanden, zoals Fogo en Santo Antão, die een zeer ruig reliëf hebben, zijn het paradijs van wandeltochten. Fogo is vooral bekend om zijn vulkaan, de Pico do Fogo, die met 2 829 m hoogte het hoogste punt van de archipel is. Eind 2014-begin 2015 markeerde de vulkaanuitbarsting dramatisch het eiland, maar voorkwam niet dat het toerisme op het eiland geleidelijk daarna hervatte.

Het eiland Santiago is de grootste (991 km²) en de dichtstbevolkte van de archipel. De hoofdstad van het land, Praia, is gelegen in het zuiden van het eiland. Santiago biedt diverse toeristische activiteiten - stranden, wandelingen, erfgoed - en verwelkomt ook veel zakenreizen. De Internationale Luchthaven Nelson Mandela in Praia is het hele jaar verbonden met steden als Lissabon, Casablanca, Amsterdam en Boston.

De Kaapverdische escudo die de munteenheid van het land is, is gekoppeld aan de euro.

Misschien ziet u graag ook deze prachtige foto's uit Kaapverdië (foto's op het Engels):


Stranden op Sal


Hotels op Kaapverdië


Stranden op Boa Vista


Muziek van Kaapverdië


De auteur van de foto: De bovenstaande foto's behoren tot Willgoto.

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 19: De stranden van Isla Mujeres (Cancun). Zij worden in de winter door Europese en Amerikaanse vakantiegangers.
Beeld van de week 20: De toeristische attracties van Sri Lanka. Sri Lanka biedt een breed scala aan attracties, die het een door een groeiend aantal bezoekers gewaardeerde toeristenbestemming maken.
Beeld van de week 21: De toeristische attracties van Thailand. De Witte Tempel (Wat Rong Khun) beroemd om zijn zuivere en ongewone witheid is een van de vele attracties van Thailand.
Beeld van de week 22: De Khone-watervallen (watervallen van de Mekong) die in het zuiden van Laos op slechts een paar kilometer van Cambodja liggen, verhinderen de navigatie tussen beide landen.
Beeld van de week 23: De luiaards van tropisch Amerika. De luiaards worden zo genoemd omdat ze een lange tijd slapen en ze langzaam bewegen.
Beeld van de week 24: Tulum, de parel van de Riviera Maya. Tulum is een van de meest populaire toeristenbestemmingen van de Riviera Maya in Mexico.
Beeld van de week 25: De toeristische attracties van Aken. De kathedraal van Aken is een van de eerste meesterwerken die op de UNESCO werelderfgoedlijst ingeschreven zijn.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de hoofdpagina Willgoto.
Terug naar de vorige pagina

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

De prachtige stranden van KaapverdiŽ behoren tot de toeristische attracties die de archipel een vakantiebestemming het hele jaar door maken.