Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion, Frankrijk

Het beeld van de week (nr. 27): Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion.                  Delen

Elke week (eigenlijk thans 1 of 2 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De toeristische attracties van het eiland Réunion (Frankrijk) en in het bijzonder de outdoor-activiteiten zoals paragliden en wandelen zijn het thema van de zevenentwintigste foto van deze serie. Réunion is inderdaad een ideale bestemming voor vrijetijds- en buitenactiviteiten.

Paragliding op het eiland Réunion, France
Paragliden op het eiland Réunion (Frankrijk) in de Indische Oceaan.                                                                     © IRT Cédric Etienne


Het land. Het eiland Réunion ligt in de Indische Oceaan. Samen met de eilanden Mauritius en Rodrigues vormt het de archipel van de Mascarenen.

Het reliëf van Réunion is bergachtiger dan dat van Mauritius. Het wordt door twee vulkanengevormd. Piton des neiges, die 3.070 m hoog is, is al meer dan 12.000 jaar niet actief en beslaat het grootste deel van het eiland. Zijn flanken stortten in en vormden drie grote vulkanische depressies: Mafate, Salazie en Cilaos.

De tweede vulkaan, Piton de La Fournaise, gelegen in het zuidoostelijke deel van het eiland, is recenter en is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Sinds het begin van dit jaar (2018) heeft het vier uitbarstingen meegemaakt: twee duurden slechts een paar uur begin april en in juli en twee anderen van 36 tot 45 dagen eind april en in september-oktober. Geen van deze vier uitbarstingen bedreigde de menselijke bewoning.

Het klimaat op het eiland Réunion is tropisch met een droog seizoen van mei tot december en een vochtig seizoen (en de mogelijkheid van cyclonen) van januari tot april. De temperaturen zijn milder tijdens het droge seizoen en warmer tijdens het regenseizoen. Vanwege de passaatwinden die van oost naar west blazen en het reliëf van het eiland is het oostelijke deel van het eiland vochtiger dan het westelijke deel.

Door de komst van veel zwarte slaven en vervolgens Indiase en Chinese arbeiders die tijdens het koloniale tijdperk aan de teelt van suikerriet werkten, is de huidige bevolking van het eiland gemengd en wordt de cultuur door een rijke diversiteit gekenmerkt

Réunion is een Frans overzees departement. Mensen spreken hier Frans en betalen in euro's. Vluchten naar Réunion vertrekken vanuit het vasteland van Frankrijk of naburige eilanden zoals Madagaskar en Mauritius

Niet te missen om ook deze andere mooie foto's (op het Engels) uit het eiland Réunion te zien:


Piton de la Fournaise


Trekking


Paragliding


Canyoning

Vakantie. Dankzij een gunstig klimaat is het eiland Réunion het hele jaar door een vakantiebestemming, met een hoogseizoen van oktober tot december in aanvulling op de schoolvakanties in juli en augustus.

Naast de cultuur, het rijke koloniale erfgoed en enkele musea zijn de outdoor-activiteiten, zowel op zee als op het land en in de lucht, het hoogtepunt van het toerisme op het eiland Réunion.

Op zee en op de stranden zijn de mogelijke activiteiten natuurlijk talrijk: surfen, snorkelen, vissen, boottochten, ontspannen op het zand en nog veel meer. De westkust van het eiland wordt gedeeltelijk door koraalriffen begrensd. Langs de westelijke kustlijn van Saint-Paul tot L'Etang-Salé werd een gebied van 3.500 ha  tot een zeereservaat uitgeroepen.

Wat Réunion van het naburige eiland Mauritius onderscheidt ligt echter in vrijetijdsactiviteiten op het land. Aangezien een groot deel (40%) van het grondgebied van Réunion de natuurlijke habitat voor een grote verscheidenheid aan planten is, werd het tot een nationaal park uitgeroepen. Het maakt ook deel van het Werelderfgoed van UNESCO uit.

Door de schoonheid en de diversiteit van de landschappen is Réunion een paradijs voor wandelaars die hier het hele scala aan mogelijke wandelingen (van wandelingen van een paar uur tot langeafstandswandelpaden van meer dan 100 km) vinden. Elk jaar in oktober sinds 1989 is het eiland de thuisbasis van de Grand Raid Réunion, een ultramarathon van 163 km door het hele eiland. Deze ultramarathon in een bergachtige omgeving wordt als een van de meest uitdagende hardloopwedstrijd ter wereld beschouwd.

Réunion biedt ook veel mogelijkheden voor paardrijden en mountainbiken. Elk jaar in november (of begin december) sinds 1995 vindt de Megavalanche Réunion plaats op het eiland, net als de Megavalanche die in Alpes d'Huez (in de Franse Alpen) in juli plaatsvindt. Het is een van de beroemdste mountainbiketochten ter wereld. Het vertrekt aan de top van Maïdo op ongeveer 2200 meter boven de zeespiegel en eindigt aan de kust in Saint-Paul.

Lavatunnels ontdekken, golfen, klimmen en canyoning behoren ook tot de populaire toeristische buitenactiviteiten op het eiland Réunion.

In de lucht maakt paragliding de faam van Réunion. Het trekt hier zowel atleten als amateurs aan. De paraglidingplaatsen bevinden zich voornamelijk in Saint-Leu, Saint-Paul en La Possession aan de westkust, evenals in Maïdo en Cilaos. Paragliding-scholen zijn ook voornamelijk in Saint-Leu te vinden. Ze bieden basis- en geavanceerde cursussen en eerste-vluchtervaringen. Tandem- of solo vluchten stellen je in staat om het eiland anders te ontdekken.

 De auteur van de fotoDe meeste foto's uit Réunion, die momenteel in de WillGoTo website opgenomen zijn, behoren tot het Verkeersbureau van het eiland. Bekijk al onze foto's uit het eiland Réunion: in het Frans, in het Engels, of in het Duits..

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 19: De stranden van Isla Mujeres (Cancun). Zij worden in de winter door Europese en Amerikaanse vakantiegangers.
Beeld van de week 20: De toeristische attracties van Sri Lanka. Sri Lanka biedt een breed scala aan attracties, die het een door een groeiend aantal bezoekers gewaardeerde toeristenbestemming maken.
Beeld van de week 21: De toeristische attracties van Thailand. De Witte Tempel (Wat Rong Khun) beroemd om zijn zuivere en ongewone witheid is een van de vele attracties van Thailand.
Beeld van de week 22: De Khone-watervallen (watervallen van de Mekong) die in het zuiden van Laos op slechts een paar kilometer van Cambodja liggen, verhinderen de navigatie tussen beide landen.
Beeld van de week 23: De luiaards van tropisch Amerika. De luiaards worden zo genoemd omdat ze een lange tijd slapen en ze langzaam bewegen.
Beeld van de week 24: Tulum, de parel van de Riviera Maya. Tulum is een van de meest populaire toeristenbestemmingen van de Riviera Maya in Mexico.
Beeld van de week 25: De toeristische attracties van Aken. De kathedraal van Aken is een van de eerste meesterwerken die op de UNESCO werelderfgoedlijst ingeschreven zijn.
Beeld van de week 26: De stranden op Kaapverdië. Kaapverdië is een populaire vakantiebestemming gedurende de twaalf maanden van het jaar.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de hoofdpagina Willgoto.
Terug naar de vorige pagina

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Het eiland Réunion is een ideale reisbestemming voor outdoor-activiteiten zowel op het land (wandelen, paardrijden, mountainbiken, of canyoning) als in de lucht (paragliding) en op de zee (surfen, snorkelen, en anderen).