Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > De stranden van Zanzibar

Het beeld van de week (nr. 28): De stranden van Zanzibar.                  Delen

Elke week (eigenlijk thans 1 of 2 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De prachtige stranden van Zanzibar en, in het bijzonder, het strand van Kiwenga zijn het thema van de achtentwintigste foto van deze serie. Zanzibar is inderdaad een droombestemming voor zonnige strandvakanties, vooral wanneer de landen van het noordelijk halfrond met koude winters geconfronteerd worden of na een lange safari in Oost-Afrika.

Strand van Kiwenga op Zanzibar
Strand van Kiwenga aan de oostkust van Zanzibar.  Kiwenga is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zanzibar.

Het land. Zanzibar, of meer precies Unguja-eiland, is het grootste eiland van de Zanzibar-archipel. Deze archipel omvat ook de eilanden Pemba en Mafia evenals verscheidene kleinere eilanden. Het is gelegen in de Indische Oceaan en maakt deel van Tanzania uit.

In 1698 nam het Sultanaat van Oman de controle over het eiland en verdreef het de Portugezen. In de achttiende en de negentiende eeuw was Zanzibar de kern van de slavenmarkt in dit deel van de wereld, wat in een grote rijkdom van het eiland resulteerde. Aan het einde van de XVIII eeuw kwam het eiland onder Engelse invloed te staan en, na een eerste onafhankelijkheid, werd het een Brits protectoraat in 1890. In die tijd verrijkten de productie van kruidnagels en de ivoorhandel sterk het eiland.

Een verschrikkelijke revolutie die kort na de tweede onafhankelijkheid van het eiland in 1963 uitbrak, veroorzaakte een grote vlucht van kapitaal. Het heeft ook het prachtige architectonische erfgoed van de hoofdstad van het eiland, Stone Town, aanzienlijk beschadigd. Het zwaar verarmde eiland wendde zich toen tot de hulp van communistische landen. Vervolgens verenigde het zich met de naburige Republiek Tanganyika - een continentaal land dat enkele jaren eerder onafhankelijk geworden was - om Tanzania te vormen. Terwijl Zanzibar nog steeds een belangrijke producent van kruidnagels is, trekt het tegenwwoordig vooral partij uit de inkomsten van de toeristische sector.

Misschien wilt u ook deze prachtige foto's uit Zanzibar (op het Engels) zien:


Stranden van Nungwi


Stranden van Matemwe

Stone Town - Erfgoed

Zeeschildpadden

Vakantie. Het eiland Zanzibar heeft verschillende toeristische attracties, waaronder die met betrekking tot zijn geschiedenis. Stone Town, gelegen aan de westkust van het eiland, bewaart sporen van zijn prestigieuze verleden: de ruïnes van het Oude Fort, het House of Wonders - momenteel Nationaal Museum van Zanzibar -, het Paleis van de Sultan, de Oude Apotheek, en anderen. De stad maakt deel van het werelderfgoed van de UNESCO uit.

Verscheidene locaties bewaren ook de gedachtenis van de slavenhandel die het eiland welvarend maakte: de overblijfselen van de slavenmarkt en het Slavernijmonument in Stone Town, Changuu-eiland (dat als een doorvoergebied voor slaven diende) en de overblijfselen van de illegale slavenhandel (die verscheidene jaren na zijn verbod voortzette) in het bijzonder in Mangapwani.

Het Nationale Park Jozani Chwaka Bay, dat de thuishaven van een grote populatie van zanzibarfranjeapen is, de productie van specerijen en enkele schildpaddenbeschermingssites (voornamelijk in Nungwi en in Prison Island) behoren ook tot de toeristische attracties van Zanzibar, dat ook om zijn ambachtelijke productie van dhows (kleine traditionele Arabische zeilboten) bekend staat.
.
De prachtige witte zandstranden van het eiland in een tropisch klimaat zijn echter veruit de belangrijkste reden die toeristen naar Zanzibar trekt. De stranden zijn vaak breed, zacht glooiend en beschermd door koraalriffen. Een groot deel van het eiland (met name bijna de hele oostkust, de noordelijke punt en verschillende kleine nabijgelegen eilanden) is inderdaad omringd door koraalriffen.

Aan de oostkust van Zanzibar zijn de belangrijkste badplaatsen (van noord naar zuid): Matemwe, Kiwenga (waarvan de hotelzone zich langs de stranden op tien kilometer uitstrekt), Pongwe, Uroa, en ten zuiden van Chwaka Bay, Pingwe, Bwejuu, Page en Jambiani. Aan de noordwestkust van het eiland vormen Nungwi en Kendwa een andere belangrijke toeristische pool. Andere badplaatsen zijn te vinden aan de zuidwestkust, met name Kizimkazi Mkunguni, Fumba en Mbweni, en het Chumbe-zeereservaat.

Recreatie op het strand, kitesurfen, snorkelen, boottochten, en duiken zijn de meest populaire toeristische activiteiten, behalve het bezoeken van de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden van het eiland.

Hoe komt u er: het vliegtuig is de meest gebruikelijke manier om naar Zanzibar te gaan. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Qatar Airways, Flydubai en Oman Air, bieden regelmatige vluchten naar Zanzibar. Maar anderen, waaronder Condor, TUI, Smartwings en Air Italia, bieden seizoensgebonden vluchten vanuit Europa.

De auteur van de foto: De bovenstaande foto's behoren tot Willgoto. Zie al onze foto's uit Zanzibar.

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 19: De stranden van Isla Mujeres (Cancun). Zij worden in de winter door Europese en Amerikaanse vakantiegangers.
Beeld van de week 20: De toeristische attracties van Sri Lanka. Sri Lanka biedt een breed scala aan attracties, die het een door een groeiend aantal bezoekers gewaardeerde toeristenbestemming maken.
Beeld van de week 21: De toeristische attracties van Thailand. De Witte Tempel (Wat Rong Khun) beroemd om zijn zuivere en ongewone witheid is een van de vele attracties van Thailand.
Beeld van de week 22: De Khone-watervallen (watervallen van de Mekong) die in het zuiden van Laos op slechts een paar kilometer van Cambodja liggen, verhinderen de navigatie tussen beide landen.
Beeld van de week 23: De luiaards van tropisch Amerika. De luiaards worden zo genoemd omdat ze een lange tijd slapen en ze langzaam bewegen.
Beeld van de week 24: Tulum, de parel van de Riviera Maya. Tulum is een van de meest populaire toeristenbestemmingen van de Riviera Maya in Mexico.
Beeld van de week 25: De toeristische attracties van Aken. De kathedraal van Aken is een van de eerste meesterwerken die op de UNESCO werelderfgoedlijst ingeschreven zijn.
Beeld van de week 26: De stranden op Kaapverdië. Kaapverdië is een populaire vakantiebestemming gedurende de twaalf maanden van het jaar.
Beeld van de week 27: Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion. Het eiland Réunion (Frankrijk) is een ideale bestemming voor vrijetijds- en buitenactiviteiten.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de hoofdpagina Willgoto.
Terug naar de vorige pagina

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Zanzibar is een droombestemming voor zonnige strandvakanties, vooral wanneer de landen van het noordelijk halfrond met koude winters geconfronteerd worden of na een lange safari in Oost-Afrika.