Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Reisnieuws uit de hele wereld in 2019

Reisnieuws 2019: Nieuws voor reizigers in de hele wereld.                          Delen

Ter aanvulling van onze artikelen en onze online reisgidsen (vooral op het Engels en het Frans) melden we hier goed en slecht nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld kan zijn. Dit omvat ook informatie over bepaalde praktische veranderingen (bijvoorbeeld betreffende de geëiste reisdocumenten) en nieuwigheden in de luchtvaartmarkt. Nieuws en andere nuttige inlichtingen worden toegevoegd telkens nodig. Lees deze pagina zo vaak als nodig.

April 2019 - India: Jet Airways schort alle vluchten op.

In de schulden schorst Jet Airways alle activiteiten op. Terwijl de Indiase luchtvaartmaatschappij op zoek naar nieuwe investeerders is, streven de concurrenten zoals IndiGo en SpiceJet ernaar, enkele van de routes te bedienen, die zijn vrijgekomen. Jet Airways was de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in India en diende ongeveer 60 bestemmingen, waaronder ongeveer 20 in het buitenland, met 120 vliegtuigen. Bekend om de kwaliteit van haar diensten, had de luchtvaartmaatschappij een uitstekende reputatie. Het was echter niet in staat de concurrentie van goedkope luchtvaartmaatschappijen en de stijgende brandstofprijzen te weerstaan. De financiële gezondheid van Jet Airways is al een aantal jaren door de dure aankoop van Air Sahara verzwakt. Air Sahara, tot Jet Lite omgedoopt, was in verlies.

Maart 2019 - Verenigde Staten
: Verbod van lithium-ion batterijen in ingecheckte bagage op vluchten naar de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse ministerie van vervoer is van plan, het vervoer van laptops, tabletten en andere apparaten met een lithium-ion-accu als vracht op passagiersvliegtuigen te verbieden. Deze toestellen moeten altijd in de handbagage van reizigers geplaatst worden.

Februari 2019 - Italië: Entreegeld naar Venetië.

Vanaf 1 mei zullen toeristen die Venetië willen bezoeken een belasting van €3 moeten betalen. Deze taks zal in de prijs van de trein of boot opgenomen worden, die in Venetië aankomt. Vanaf 2020 zal het worden verhoogd tot €6, en zelfs €8 en €10 afhankelijk van de dag van het bezoek. Vanaf 2022 zal een voorafgaande reservering via Internet verplicht zijn om Venetië te bezoeken. De toegangstaks is voor dagjestoeristen bestemd, met name de passagiers van cruiseschepen en de groepen toeristen die met de trein aankomen. Reizigers die in Venetië verblijven, zijn vrijgesteld omdat ze al een toeristenbelasting betalen. Venetië verwelkomt bijna 30 miljoen bezoekers per jaar.

Januari 2019 - Senegal en Gambia: Opening van de brug tussen beide landen.

De brug van Farafenni, die de Gambia-rivier overspant en Gambia met Senegal verbindt, werd op 22 januari geopend. Het vergemakkelijkt veel het verkeer tussen het noorden en het zuiden van Senegal. Hiermee kan men bijvoorbeeld Dakar naar Ziguinchor (de belangrijkste stad van Casamance) in acht uur over de weg reizen. De brug is de eerste schakel van een lange internationale corridor aan de westkust van Afrika.

Januari 2019 - Peru: Beperkte toegang tot Machu Picchu.

Vanaf nu mogen de bezoeken aan de archeologische vindplaats Machu Picchu niet meer dan 4 uur duren en moeten ze beginnen op het vaste tijdstip: 6 uur, 7 uur, 8 uur, 9 uur, 10 uur, 11 uur, 12 uur, 13 uur en 14 uur. De toegang tot de site vóór het geboekte tijdstip is niet toegestaan. Het toegangsbewijs moet van tevoren worden gekocht.

Januari 2019 - Israël:
Opening van de nieuwe luchthaven van Eilat.

De nieuwe luchthaven van Eilat zal op 22 januari worden ingehuldigd. Deze prachtige, ultramoderne luchthaven, genaamd Eilat-Ramon luchthaven ter ere van de familie van de eerste Israëlische astronaut, ligt 18 km ten noorden van Eilat. Het zal eerst binnenlandse vluchten, dan internationale vluchten (Transavia, Ryanair, Wizz Air, Lufthansa en anderen) ontvangen. Het zal dan de twee luchthavens vervangen die momenteel de regio bedienen: J. Hozman luchthaven in het stadscentrum en Ovda luchthaven 60 km-noorden van de stad. Een tijdelijke vrijstelling van luchthaventaksen zou nieuwe luchtvaartmaatschappijen kunnen aantrekken.

Januari 2019 - Japan: Belasting op reizigers die Japan verlaten.

Met het oog op (onder andere) de financiering van toeristische infrastructuur heeft Japan sinds 7 januari 2019 een belasting van 1.000 yen ingevoerd ten laste van elke reiziger die het land per vliegtuig of per boot verlaat. Alleen kinderen jonger dan 2 jaar en reizigers op doorreis zijn van deze belasting vrijgesteld. De belasting is nu in de prijs van het vliegticket inbegrepen. In 2018 verwelkomde Japan 31 miljoen buitenlandse bezoekers en organiseert het in 2020 de Olympische Spelen in Tokio.

December 2018 - Kaapverdië: Afschaffing van het visum voor Europese onderdanen.

Vanaf 1 januari 2019 zullen onderdanen van landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen en IJsland van het aanvragen van een visum voor een verblijf van niet meer dan 30 dagen in Kaapverdië worden vrijgesteld. Aan de andere kant wordt vanaf 1 januari 2019 een belasting voor de beveiliging van luchthavens toegepast op basis van 150 CVE escudo's (ongeveer € 1,40) voor binnenlandse vluchten en 3400 CVE escudo's (ongeveer € 31) voor internationale vluchten. Kinderen onder de 2 jaar, passagiers op doorreis en burgers van Kaapverdië mogen deze belasting niet betalen. Andere reizigers die van het visum vrijgesteld zijn, moeten zich op de daarvoor bestemde website registreren en de belasting vóór hun aankomst op Kaapverdië betalen. Anders kunnen ze uitzonderlijk de belasting bij aankomst in Kaapverdië betalen.

December 2018 - Tanzania
: Lancering van het e-visumsysteem.

Via het Tanzaniaanse portaal voor immigratie kunt u nu online een toeristen-, zaken- of doorreisvisum voor Tanzania (zowel het vasteland van Tanzania als Zanzibar) aanvragen. De site is alleen in het Engels beschikbaar. U mag ook uw visum bij de consulaire diensten van de Tanzaniaanse ambassade in uw eigen land aanvragen.

November 2018 - Hong Kong: Opening van de brug tussen Hongkong en het vasteland van China.
 
Sinds eind oktober is de brug Hongkong-Zhuhai-Macau voor verkeer geopend. De brug overspant de Parelrivierdelta en verbindt het eiland Lantau (thuisbasis van de internationale luchthaven van Hongkong) aan de oostkant van de baai met Zhuhai en Macao aan de westkant. Het bestaat uit een opeenvolging van bruggen, tunnels en kunstmatige eilanden met een totale lengte van 55 km.

Zie ook
-- reisnieuws 2018.
-- reisnieuws van het jaar 2017.
-- reisnieuws 2016.
-- reisnieuws 2015.


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2019 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws 2019. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2019 kan zijn.