Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Reisnieuws uit de hele wereld in 2019

Reisnieuws 2019: Nieuws voor reizigers in de hele wereld.                          Delen

Ter aanvulling van onze artikelen en onze online reisgidsen (vooral op het Engels en het Frans) melden we hier goed en slecht nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld kan zijn. Dit omvat ook informatie over bepaalde praktische veranderingen (bijvoorbeeld betreffende de geëiste reisdocumenten) en nieuwigheden in de luchtvaartmarkt. Nieuws en andere nuttige inlichtingen worden toegevoegd telkens nodig. Lees deze pagina zo vaak als nodig.

September 2019 - Saoedi-Arabië: openstelling voor toeristen.

Hoewel Saoedi-Arabië tot nu toe alleen visa aan expatriates, zakenreizigers en moslim pelgrims naar de Hadj (bedevaart naar de heilige plaatsen van Mekka) heeft afgegeven, heeft het zojuist aangekondigd dat het voortaan buitenlandse reizigers uitnodigt om het land te bezoeken. Saoedi-Arabië heeft daarom een elektronisch toeristenvisum ingevoerd. Met dit e-visum kunnen inwoners van 49 landen tot 90 dagen in Saoedi-Arabië verblijven. Dit e-visum is 1 jaar geldig en staat meerdere aankomsten toe. De officiële website van dit e-visum is alleen in het Engels beschikbaar.

September 2019 - Rusland: elektronisch visum voor Sint-Petersburg.

Vanaf oktober 2019 kunnen reizigers naar St. Petersburg (Rusland) gratis een elektronisch visum krijgen voor een verblijf van maximaal 8 dagen (7 nachten). Na de afgifte is dit e-visum 30 dagen geldig. De aanvraag moet op de officiële website worden gedaan. Als de reiziger meer dan 7 nachten in St. Petersburg wil verblijven en / of andere delen van Rusland wil bezoeken, moet hij een gewoon visum van de Russische ambassade verkrijgen. Een dergelijk visum vereist onder meer een uitnodigingsbrief van Rusland en een repatriëringsverzekering. Reizigers die op een cruise in St. Petersburg aankomen, profiteren van een visumvrijstelling onder bepaalde voorwaarden en voor een verblijf van slechts 72 uur.

Het Russische elektronische visumsysteem was al beschikbaar voor een bezoek aan de enclave Kaliningrad gelegen tussen Polen en Litouwen en, alleen voor inwoners van sommige landen, de regio Vladivostok.

September 2019 - Laos
: elektronisch visum.

Laos heeft zojuist een elektronisch visumsysteem ingevoerd. Het is momenteel alleen een toeristenvisum waarmee u maximaal 30 dagen in Laos kunt verblijven. Het visum is 60 dagen geldig na afgifte. Je moet Laos betreden vanaf Vientiane Airport, Luang Prabang Airport of Lao-Thai Friendship Bridge 1 in Vientiane. De officiële website is momenteel alleen beschikbaar in het Engels. De sites die momenteel bovenaan de resultatenpagina's van Google worden weergegeven, zijn advertentielinks naar commerciële sites waarvan de tarieven twee keer zo hoog als die van de officiële site zijn.

Augustus 2019 - Nieuw-Zeeland
: voorafgaande reisvergunning vereist.

Zoals al in een paar andere landen gebeurt zullen de visumvrije reizigers die naar Nieuw-Zeeland reizen vanaf 1 oktober 2019 verplicht zijn om een reisvergunning vóór hun aankomst in het land te verkrijgen. Deze reisvergunning, genaamd NZeTA, moet online op de website van het ministerie van immigratie van Nieuw-Zeeland of via de bijbehorende mobiele app (Android of Apple) worden. Deze verplichting geldt voor zowel de reizigers die in Nieuw-Zeeland zullen verblijven als degenen die er doorheen gaan. Vanaf oktober 2019 moet de reiziger die naar Nieuw-Zeeland reist dus hetzij een visum hetzij een reisautorisatie hebben.

De kosten van de reisvergunning (NZD $47 via internet en NZD $44 in de mobiele app) omvatten een toeristen- en milieubeschermingsbelasting, ook in het geval van een eenvoudige doorvoer.

Augustus 2019 - Rusland: versoepeling van de visumplicht.

President Poetin heeft aangekondigd dat reizigers een vereenvoudigd elektronisch visum kunnen krijgen voor een reis naar St. Petersburg vanaf oktober 2019 en, voor toeristische doeleinden, naar heel Rusland vanaf 2021. De lijst van de landen die hiervan zullen profiteren zal te zijner tijd bekend worden.

De moeilijkheid om een Russisch visum te verkrijgen is tot dusver een belemmering geweest voor de ontwikkeling van het toerisme in Rusland. De visumplicht is al sinds 2017 voor bezoekers van Oost-Rusland (inclusief Vladivostok) en sinds juli 2019 voor bezoekers aan de enclave Kaliningrad versoepeld.

Juli 2019 - Sri Lanka: tijdelijk gratis visum.

Om het binnenlandse toerisme te bevorderen dat in april zwaar door terroristische aanslagen getroffen werd, verwijdert Sri Lanka voor 6 maanden vanaf 1 augustus 2019 de kosten van afgifte van een 30-daags visum voor toeristen en zakenreizigers uit 48 landen, waaronder de Verenigde Staten, de landen van de Europese Unie, Australië, Nieuw-Zeeland, India en vele anderen.

Mei 2019 - Madagaskar: elektronisch visum.

Madagaskar heeft zojuist een elektronisch visumsysteem ingevoerd voor toeristen, die tot 90 dagen op het grote eiland willen verblijven. De Malagasy eVisa is een landingsvergunning die de buitenlandse toerist vooraf op de officiële website moet verkrijgen, die voor dit doel voorzien wordt. Het moet aan de eVisa-loketten worden gepresenteerd bij aankomst in Madagascar, waar de buitenlander ook de visumkosten moet betalen, d.w.z. € 35, € 40 of € 50, afhankelijk van het feit of het verblijf minder dan 30, 60 of 90 dagen is. Dit visum is een visum voor één enige binnenkomst. Het moet uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Madagaskar worden aangevraagd.

April 2019 - India: Jet Airways schort alle vluchten op.

In de schulden schorst Jet Airways alle activiteiten op. Terwijl de Indiase luchtvaartmaatschappij op zoek naar nieuwe investeerders is, streven de concurrenten zoals IndiGo en SpiceJet ernaar, enkele van de routes te bedienen, die zijn vrijgekomen. Jet Airways was de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in India en diende ongeveer 60 bestemmingen, waaronder ongeveer 20 in het buitenland, met 120 vliegtuigen. Bekend om de kwaliteit van haar diensten, had de luchtvaartmaatschappij een uitstekende reputatie. Het was echter niet in staat de concurrentie van goedkope luchtvaartmaatschappijen en de stijgende brandstofprijzen te weerstaan. De financiële gezondheid van Jet Airways is al een aantal jaren door de dure aankoop van Air Sahara verzwakt. Air Sahara, tot Jet Lite omgedoopt, was in verlies.

Maart 2019 - Verenigde Staten
: Verbod van lithium-ion batterijen in ingecheckte bagage op vluchten naar de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse ministerie van vervoer is van plan, het vervoer van laptops, tabletten en andere apparaten met een lithium-ion-accu als vracht op passagiersvliegtuigen te verbieden. Deze toestellen moeten altijd in de handbagage van reizigers geplaatst worden.

Februari 2019 - Italië: Entreegeld naar Venetië.

Vanaf 1 mei zullen toeristen die Venetië willen bezoeken een belasting van €3 moeten betalen. Deze taks zal in de prijs van de trein of boot opgenomen worden, die in Venetië aankomt. Vanaf 2020 zal het worden verhoogd tot €6, en zelfs €8 en €10 afhankelijk van de dag van het bezoek. Vanaf 2022 zal een voorafgaande reservering via Internet verplicht zijn om Venetië te bezoeken. De toegangstaks is voor dagjestoeristen bestemd, met name de passagiers van cruiseschepen en de groepen toeristen die met de trein aankomen. Reizigers die in Venetië verblijven, zijn vrijgesteld omdat ze al een toeristenbelasting betalen. Venetië verwelkomt bijna 30 miljoen bezoekers per jaar.

Januari 2019 - Senegal en Gambia: Opening van de brug tussen beide landen.

De brug van Farafenni, die de Gambia-rivier overspant en Gambia met Senegal verbindt, werd op 22 januari geopend. Het vergemakkelijkt veel het verkeer tussen het noorden en het zuiden van Senegal. Hiermee kan men bijvoorbeeld Dakar naar Ziguinchor (de belangrijkste stad van Casamance) in acht uur over de weg reizen. De brug is de eerste schakel van een lange internationale corridor aan de westkust van Afrika.

Januari 2019 - Peru: Beperkte toegang tot Machu Picchu.

Vanaf nu mogen de bezoeken aan de archeologische vindplaats Machu Picchu niet meer dan 4 uur duren en moeten ze beginnen op het vaste tijdstip: 6 uur, 7 uur, 8 uur, 9 uur, 10 uur, 11 uur, 12 uur, 13 uur en 14 uur. De toegang tot de site vóór het geboekte tijdstip is niet toegestaan. Het toegangsbewijs moet van tevoren worden gekocht.

Januari 2019 - Israël:
Opening van de nieuwe luchthaven van Eilat.

De nieuwe luchthaven van Eilat zal op 22 januari worden ingehuldigd. Deze prachtige, ultramoderne luchthaven, genaamd Eilat-Ramon luchthaven ter ere van de familie van de eerste Israëlische astronaut, ligt 18 km ten noorden van Eilat. Het zal eerst binnenlandse vluchten, dan internationale vluchten (Transavia, Ryanair, Wizz Air, Lufthansa en anderen) ontvangen. Het zal dan de twee luchthavens vervangen die momenteel de regio bedienen: J. Hozman luchthaven in het stadscentrum en Ovda luchthaven 60 km-noorden van de stad. Een tijdelijke vrijstelling van luchthaventaksen zou nieuwe luchtvaartmaatschappijen kunnen aantrekken.

Januari 2019 - Japan: Belasting op reizigers die Japan verlaten.

Met het oog op (onder andere) de financiering van toeristische infrastructuur heeft Japan sinds 7 januari 2019 een belasting van 1.000 yen ingevoerd ten laste van elke reiziger die het land per vliegtuig of per boot verlaat. Alleen kinderen jonger dan 2 jaar en reizigers op doorreis zijn van deze belasting vrijgesteld. De belasting is nu in de prijs van het vliegticket inbegrepen. In 2018 verwelkomde Japan 31 miljoen buitenlandse bezoekers en organiseert het in 2020 de Olympische Spelen in Tokio.

December 2018 - Kaapverdië: Afschaffing van het visum voor Europese onderdanen.

Vanaf 1 januari 2019 zullen onderdanen van landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen en IJsland van het aanvragen van een visum voor een verblijf van niet meer dan 30 dagen in Kaapverdië worden vrijgesteld. Aan de andere kant wordt vanaf 1 januari 2019 een belasting voor de beveiliging van luchthavens toegepast op basis van 150 CVE escudo's (ongeveer € 1,40) voor binnenlandse vluchten en 3400 CVE escudo's (ongeveer € 31) voor internationale vluchten. Kinderen onder de 2 jaar, passagiers op doorreis en burgers van Kaapverdië mogen deze belasting niet betalen. Andere reizigers die van het visum vrijgesteld zijn, moeten zich op de daarvoor bestemde website registreren en de belasting vóór hun aankomst op Kaapverdië betalen. Anders kunnen ze uitzonderlijk de belasting bij aankomst in Kaapverdië betalen.

December 2018 - Tanzania
: Lancering van het e-visumsysteem.

Via het Tanzaniaanse portaal voor immigratie kunt u nu online een toeristen-, zaken- of doorreisvisum voor Tanzania (zowel het vasteland van Tanzania als Zanzibar) aanvragen. De site is alleen in het Engels beschikbaar. U mag ook uw visum bij de consulaire diensten van de Tanzaniaanse ambassade in uw eigen land aanvragen.

November 2018 - Hong Kong: Opening van de brug tussen Hongkong en het vasteland van China.
 
Sinds eind oktober is de brug Hongkong-Zhuhai-Macau voor verkeer geopend. De brug overspant de Parelrivierdelta en verbindt het eiland Lantau (thuisbasis van de internationale luchthaven van Hongkong) aan de oostkant van de baai met Zhuhai en Macao aan de westkant. Het bestaat uit een opeenvolging van bruggen, tunnels en kunstmatige eilanden met een totale lengte van 55 km.

Zie ook
-- reisnieuws 2018.
-- reisnieuws van het jaar 2017.
-- reisnieuws 2016.
-- reisnieuws 2015.


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2019 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws 2019. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2019 kan zijn.