Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > Fauna van Costa Rica

Het beeld van de week (nr. 29): Fauna van Costa Rica.                      Delen

Elke week (eigenlijk thans 1 of 2 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De fauna van Costa Rica, in het bijzonder die van het nationale park Vulkaan Arenal, is het thema van de negenentwintigste pagina van deze serie, met een foto van een witschouderkapucijnaap en een foto van neusberen. Costa Rica is inderdaad een ideale bestemming voor alle liefhebbers van het wild.

Kapucijnaap in Costa Rica
Witschouderkapucijnaap in het nationale park Vulkaan Arenal, Costa Rica.
                                                        
Het land. Costa Rica is een Centraal-Amerikaans land dat tussen Nicaragua in het noorden en Panama in het zuiden ligt. Het wordt van het noordwesten tot het zuidoosten door bergwaaiers gekruist, die de twee kusten scheiden. De Caraïbische kust breidt zich meer dan 255 km en de Pacifische kust meer dan 1103 km uit. Met een hoogte van 3820 m is Cerro Chirripó de hoogste berg in Costa Rica.

Costa Rica is vooral bekend om zijn rijke biodiversiteit. De nationale parken en andere beschermde gebieden bezetten meer dan een kwart van het grondgebied van het land. Deze gebieden omvatten tropische bossen, uitgestorven of actieve vulkanen, eilanden, stranden, mangroven, warmwaterbronnen, grotten, klovens en watervallen. Costa Rica is het paradijs van ecotoerisme.

Vakantie. Het nationale park Vulkaan Arenal, dat zich over 12.140 ha uitstrekt, ligt 130 km ten noorden van San Jose, de hoofdstad van het land. Het omvat twee vulkanen: vulkaan Arenal (1633 m) waarvan de uitbarsting 87 mensen in juli 1968 en Cerro Chato (1140 m), die een slapende vulkaan is. Het Arenalmeer, dat zich over 85 km² uitstrekt, is gelegen aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Het biedt 12% van de waterkrachtcentrale van het land.

Neusberen in Costa Rica
Witsnuitneusberen in Costa Rica.

Hoewel sommige wandelpaden op de flanken van de vulkaan Arenal zijn gesloten, blijven anderen paden aan de voet van de vulkaan open voor wandelers. De meesten van deze wandelpaden zijn niet meer dan 3 km lang. Het nationale park Vulkaan Arenal is een van de favoriete bestemmingen voor het kijken naar vogels in Costa Rica. Het park is de thuisbasis van vele soorten vogels, waaronder de beroemde Quetzal. In het park vindt men vele andere diersoorten, zoals witschouderkapucijnapen, de neusberen, jaguars, herten, en vele anderen.

De witschouderkapucijnaap, ook witkeelkapucijnaap genoemd, wordt door zijn zwarte vacht op het lichaam en ledematen en wit op het gezicht, borst en schouders gekenmerkt. Kapucijnapen leven voornamelijk in de bossen van Midden-Amerika. Ze staan bekend om zijn opmerkelijke intellectuele capaciteiten, onder andere om gereedschap te gebruiken.

De neusbeer, een klein zoogdier dat met de wasbeer verwant is, leeft in Latijns-Amerika. Er zijn verschillende soorten. De Witsnuitneusbeer, ook coati genoemd, komt vooral in Midden-Amerika voor. Vrouwtjes met hun jongen leven in groepen terwijl mannetjes buiten het broedseizoen solitair zijn. De lange staart van de coati vertegenwoordigt meer dan de helft van zijn totale grootte. Met klauwen kunnen coatis bomen beklimmen en de grond schrapen om voedsel te vinden. De coati heeft meestal een heel vriendelijk gedrag.

Andere nationale parken in Costa Rica, waaronder het nationaal park Manuel Antonio, het nationale park Tortuguero, het nationale park Vulkaan Poás en het nationale park Rincón de la Vieja, zijn andere toeristische bestemmingen in Costa Rica. Het land biedt ook leuke mogelijkheden voor vakantie aan zee, vooral aan de westkust, en avontuurlijke vakanties (kajakken, raften, surfen, zipline en anderen).

Misschien wilt u ook deze prachtige foto's
uit het wild zien:


Fauna van Costa Rica


Costa Rica  - Luiaaard


Fauna van Madagaskar

Fauna van Galapagos

Hoe komt u er: Het vliegtuig is de meest gebruikelijke manier om naar Costa Rica te reizen. Het land heeft vier internationale luchthavens, waarvan de luchthaven Juan-Santamaría bij San José en de luchthaven Daniel-Oduber-Quirós gelegen in de buurt van Liberia de belangrijkste zijn. De haven van Puntarenas aan de westkust herbergt cruiseschepen

De auteur van de foto: De bovenstaande foto's behoren tot Willgoto. 

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 19: De stranden van Isla Mujeres (Cancun). Zij worden in de winter door Europese en Amerikaanse vakantiegangers.
Beeld van de week 20: De toeristische attracties van Sri Lanka. Sri Lanka biedt een breed scala aan attracties, die het een door een groeiend aantal bezoekers gewaardeerde toeristenbestemming maken.
Beeld van de week 21: De toeristische attracties van Thailand. De Witte Tempel (Wat Rong Khun) beroemd om zijn zuivere en ongewone witheid is een van de vele attracties van Thailand.
Beeld van de week 22: De Khone-watervallen (watervallen van de Mekong) die in het zuiden van Laos op slechts een paar kilometer van Cambodja liggen, verhinderen de navigatie tussen beide landen.
Beeld van de week 23: De luiaards van tropisch Amerika. De luiaards worden zo genoemd omdat ze een lange tijd slapen en ze langzaam bewegen.
Beeld van de week 24: Tulum, de parel van de Riviera Maya. Tulum is een van de meest populaire toeristenbestemmingen van de Riviera Maya in Mexico.
Beeld van de week 25: De toeristische attracties van Aken. De kathedraal van Aken is een van de eerste meesterwerken die op de UNESCO werelderfgoedlijst ingeschreven zijn.
Beeld van de week 26: De stranden op Kaapverdië. Kaapverdië is een populaire vakantiebestemming gedurende de twaalf maanden van het jaar.
Beeld van de week 27: Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion. Het eiland Réunion (Frankrijk) is een ideale bestemming voor vrijetijds- en buitenactiviteiten.
Beeld van de week 28: Stranden op Zanzibar. Zanzibar is een droombestemming voor zonnige strandvakanties b.v. na een lange safari in Oost-Afrika.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Met 27 nationale parken is Costa Rica een paradijs voor ecotoerisme en een ideale reisbestemming voor alle natuurliefhebbers.